Kvindehjerter
I brevromanens intime bekendelsesrum finder man skyld, skam og selvbedrag, men også humor og samhørighed, når begær og ægteskabets snævre rammer skrives frem.
Originaludgave: 1910
Vi sætter spot på de kvindelige danske fyrtårne.
Vel og mærke de danske kvindelige forfattere der de sidste 400 år har skrevet fordi de ikke kunne lade være, fordi de havde noget på hjerte. Her er en liste med deres udvalgte værker.
I brevromanens intime bekendelsesrum finder man skyld, skam og selvbedrag, men også humor og samhørighed, når begær og ægteskabets snævre rammer skrives frem.
Originaludgave: 1910
’Den farlige alder’ er at betragte som både succes- og skandaleroman.
Originaludgave: 1910
En harmdirrende afregning med Thit Jensens ægtemand og hendes veninde, men også et tidsbillede på kvindens konfliktfyldte stilling.
Originaludgave: 1919
Agnes Henningsens lyslevende barndoms- og ungdomserindringer er en spændende kulturhistorisk rejse om en kvinde, der tidligt blev både berømt og berygtet.
Originaludgave: 1941
Den delvist selvbiografiske dobbeltroman er et rystende indblik i og et voldsomt opgør med dansk psykiatri i slutningen af 1800-tallet.
Originaludgaver: 1895
I digtsamlingen trænger Ditlevsen ind i intimsfæren og fremkalder det sansede i kvindens forelskelse, kærlighed, ægteskab, mandens utroskab og skilsmisse.
Originaludgave: 1955
Dea Trier Mørchs roman 'Vinterbørn' tegner et realistisk og stærkt samfundbillede af 1970’erne set fra vidt forskellige kvinders synsvinkler.
Originaludgave: 1976
Den afrikanske farm er et komplekst værk, der rummer mange fortolkningsmuligheder, hvilket gør den til en klassiker, der kan læses igen og igen.
Originaludgivelse: 1937
Som en kvindelig Scherfig fortæller Hauberg ærligt og hudløst om gymnasietiden i en fremragende skildring af en piges opvækst og udvikling.
Originaludgave: 1944
Suzanne Brøgger giver ordet til et aktivt handlende, skabende, selviscenesættende, kropsbevidst og kvindeligt subjekt i sin selvbiografiske føljeton.
Originaludgave: 1978
Med sit blik på mennesket åbner 'Himmel og helvede' op for flertydigheden, og der bliver insisteret på forandringen som en menneskelig mulighed.
'Det' er en poetisk petriskål, der viser os, hvordan sproget af sig selv skaber hele verdener.
Originaludgave 1969
Digte og noveller fra 1970’erne, hvor ensomhed og ensformighed står som fællesnævner for kvinder, der er ofre i en mandsdomineret verden.
Dorrit Willumsen skriver altid om kærlighedens fravær. Om personer, der ikke er elskede, ikke kan elske eller ikke vil. Og den historiske roman 'Marie' er ingen undtagelse.
Leonora Christina Ulfeldt skrev kun ét værk i sin levetid. Til gengæld har 'Jammers Minde' haft stor historisk betydning.
Mathilde Fibiger beskriver kærligheden med stor patos og i mange afskygninger, også de forbudte, og vakte furore med romanen i sin samtid.
Originaludgave: 1857