Logo
Bogliste

Danske debutanter 2019

Listen indeholder et udvalg af danske skønlitterære debutanter fra 2019

Bøger på listen

Tityrus

Duncan Wiese

Wieses debut rammer en særlig intensitet i sammenstødet mellem hyrdedigt og storby-poesi. 

Kelly

Runa Marie Luth

Runa Marie Luths debut rejser i hvert af sætningernes åndedrag det spørgsmål, om noget kan blive så hæsligt, at det i sig bærer en egen skønhed.

Et andet menneske, et andet liv

Sofie Jama (f. 1982)

Sofie Jamas hæsblæsende og barske debut om flygtningeskæbner berører emner som overlevelse, identitet og seksualitet og efterlader at uudsletteligt indtryk.

Om hundrede år

Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.

Hestehullerne

Tina Månsson (f. 1976)

Tina Månssons skæbneberetninger fortalt med et twist er en stærk debut.

Sprækker

Mette Garfield

Fragmentarisk og ordknap debutroman om forholdet mellem en kvinde og hendes elsker og spejlingen mellem mor og datter.

Olgas bog

Marie-Louise Hansen

Den sanselige og fragmentariske roman skildrer Olga med et kunstnerisk sind og en tiltagende sindssyge i forrige århundredes Aarhus. 

Havunger

Helle Mogensen (f. 1969)

Journalisten Helle Mogensen debuterer med en stilfærdig provinskrimi, bortset fra de usædvanligt mange mord, med en forfriskende og menneskelig heltinde.

Forsvindingsnumre

Amalie Langballe

Den unge kvinde Agnes fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.

Ind i en stjerne

Puk Qvortrup

Vidunderligt velskrevet selvbiografisk debutroman om dyb sorg, tabet af en ægtemand og livet som mor for to helt små drenge. Puk Qvortrup sætter ord på det ubeskrivelige.

Jeg bruger min krop som et møbel

Veronika Katinka Martzen

En satirisk digtroman, som balancerer mellem ungdommelig ironi og ægte følelser. Kan en bog både være kliché og rørende? Her virker det forceret. 

Lykkebillet : roman

Naja Roos (f. 1969)

Byggelederen Kira tager et midlertidigt job i Nuuk. Det bliver et møde med den grønlandske kultur, familiehemmeligheder og kærligheden. Den flotte arkitekt Des og Kira opdager, at der er korruption indblandet i byggeprojektet

Kannibalens lov : roman

Sune De Souza Schmidt-Madsen

En ung dansker kommer til Rio i 1970. Han har forladt sin kæreste og får nu job som chauffør hos den magtfulde rigmand Holbrandt. Snart lever han jetsetlivet i overklassen, men en dag vil politiet se hvad han gemmer i lasten

Ash-Shaheed : (vidnet)

Jamal Bendahman (f. 1986)

Ash-shaheed [Vidnet] er et befriende og hårdt bidrag til den danske migrationslitteratur.

Aftenstjerne

Aske Juul Christiansen

En poetisk logbog med stjernekiggende og sensitive borebisser lyder som noget af et kunstnerisk krumspring, men ’Aftenstjerne’ viser noget af det ypperste, litteraturen kan.