Tityrus
Wieses debut rammer en særlig intensitet i sammenstødet mellem hyrdedigt og storby-poesi.
Listen indeholder et udvalg af danske skønlitterære debutanter fra 2019
Wieses debut rammer en særlig intensitet i sammenstødet mellem hyrdedigt og storby-poesi.
Runa Marie Luths debut rejser i hvert af sætningernes åndedrag det spørgsmål, om noget kan blive så hæsligt, at det i sig bærer en egen skønhed.
Sofie Jamas hæsblæsende og barske debut om flygtningeskæbner berører emner som overlevelse, identitet og seksualitet og efterlader at uudsletteligt indtryk.
Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.
Tina Månssons skæbneberetninger fortalt med et twist er en stærk debut.
Fragmentarisk og ordknap debutroman om forholdet mellem en kvinde og hendes elsker og spejlingen mellem mor og datter.
Den sanselige og fragmentariske roman skildrer Olga med et kunstnerisk sind og en tiltagende sindssyge i forrige århundredes Aarhus.
Journalisten Helle Mogensen debuterer med en stilfærdig provinskrimi, bortset fra de usædvanligt mange mord, med en forfriskende og menneskelig heltinde.
Den unge kvinde Agnes fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.
Vidunderligt velskrevet selvbiografisk debutroman om dyb sorg, tabet af en ægtemand og livet som mor for to helt små drenge. Puk Qvortrup sætter ord på det ubeskrivelige.
En satirisk digtroman, som balancerer mellem ungdommelig ironi og ægte følelser. Kan en bog både være kliché og rørende? Her virker det forceret.
Byggelederen Kira tager et midlertidigt job i Nuuk. Det bliver et møde med den grønlandske kultur, familiehemmeligheder og kærligheden. Den flotte arkitekt Des og Kira opdager, at der er korruption indblandet i byggeprojektet
En ung dansker kommer til Rio i 1970. Han har forladt sin kæreste og får nu job som chauffør hos den magtfulde rigmand Holbrandt. Snart lever han jetsetlivet i overklassen, men en dag vil politiet se hvad han gemmer i lasten
Ash-shaheed [Vidnet] er et befriende og hårdt bidrag til den danske migrationslitteratur.
En poetisk logbog med stjernekiggende og sensitive borebisser lyder som noget af et kunstnerisk krumspring, men ’Aftenstjerne’ viser noget af det ypperste, litteraturen kan.