Logo
Bogliste

Stærke piger

Et udvalg af børne- og ungdomsbøger med seje og stærke piger eller kvinder, der ikke er bange for at sætte sig op imod normer eller autoriteter eller for at være sig selv. Man kan være stærk på mange måder, her er rollemodeller, som er oprørske, nørdede, følsomme, anderledes, vilde og tænksomme. De har blot det til fælles, at de er piger og er med i nogle gode bøger.

Bøger på listen

Malala Yousafzai

Isabel Sánchez Vegara

Vigtig bog til de mindste om Malala og hendes modige kamp for pigers ret til at gå i skole. 

 

Tanne - en lille fortællerske

Pauline Drasbæk

Fin billedbog for de yngste lægger sig i tråden af fortællinger om stærke piger og kvinder, der har udrettet noget stort.

Jeg er Hua Mulan

Wenjun Qin

Glem Disneys Mulan! Billedbogen om Hua Mulan er både smuk og særegen og genfortæller legenden om pigen, der levede i Kina for mere end 1500 år siden.

Kampklar

Sanne Søndergaard o.a

Ni aktuelle og vedkommende historier viser, at der er mange måder at være pige på, og at piger skal være lige præcis, som de er.

Lille Mille præsident

Andrea Beaty og David Roberts (Ill.)

”Og Mille blev først både bleg og nervøs. Så retted’ hun ryggen og snakkede løs. For når der er noget, man virkelig vil, ja, så må man kæmpe med alt, der skal til.”

Kender du Pippi Langstrømpe?

Astrid Lindgren

Den første bog om den fandenivoldske og selvstændige Pippi genudgives i anledningen af 75-året for førsteudgivelsen og er lige så frisk som dengang.

Simone de Beauvoir

Isabel Sánchez Vegara

En fantastisk bog, der som de andre i serien, fejrer skønne, kloge og modige kvinder fra hele verden og fortæller om vigtige bedrifter, der er begået af stærke kvinder.

Lille Frida

Anthony Browne

Hvis nogen kan skabe en billedbog så gennemført som denne, er det Anthony Browne. Han fortæller den fineste historie om Frida Kahlos barndom, tilsat surrealisme og magi.

Allerbedste Betty

Alberte Winding og Rasmus Bregnhøi (Ill.)

Herlig og underholdende bog om selvstændige Betty er et pragteksempel på historier og illustrationer, der går op i en højere enhed.

Bogen om Pippi Langstrømpe

Astrid Lindgren

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe minder os om, hvor pragtfuldt det er at vende verden på hovedet.

Kammas kjoler

Cecilie Wallengren

Hvad stiller man op med en viljestærk pige, der kun vil gå i kjole? En genkendelig og herlig historie om selv at ville bestemme.

Amelia Earhart

Maria Isabel Sánchez Vegara

Mange mennesker drømmer om selv at kunne flyve, men ikke så mange kommer til at prøve det. Det gjorde Amelia Earhart, Luftens dronning.

Rosa Parks

Lisbeth Kaiser

Smuk børnebog om et menneske, der kæmpede store kampe mod uretfærdighed, fordi hun inderst inde vidste, hun var et helt almindeligt menneske, præcis lige så meget værd som alle andre.

Marie Curie

Isabel Sánchez Vegara

Trods alle odds blev Marie Curie den første kvinde, der fik en doktorgrad i naturvidenskab og blev ansat til at undervise på universitet i Sorbonne.

Frida Kahlo

Isabel Sánchez Vegara

Første bog i serien ’Små mennesker, STORE DRØMME’ er en lækker coffee table book til børn om den berømte maler Frida Kahlo. Den fine formidling af historisk information gør Kahlo levende og interessant for børn.

Ella Fitzgerald

Isabel Sánchez Vegara

Læs om en af de mest indflydelsesrige jazzsangerinder nogensinde ’the First Lady of Song’, ’Lady Ella’ ’Dronningen af jazz’, en elsket verdenskunstner med mange navne.

Coco Chanel

Maria Isabel Sánchez Vegara

Der findes kun én Chanel. Hun ønskede, at kvinder skulle hvile i sig selv, og selvom hun var født fattig, var hun rig på holdninger.

Audrey Hepburn

Maria Isabel Sánchez Vegara

Der er mange måder at være stor på. I rækken af store kvinder er ligheden mellem dem, at alle har gjort en stor forskel. De kæmpede også alle hårdt for deres succes.

Ronja Røverdatter

Astrid Lindgren

Børnebogsklassikeren om Ronja og hendes dybe venskab med drengen Birk er et storslået drama og et af højdepunkterne i Lindgrens forfatterskab.

Originaludgave: 1981

Drømmestenen

Gunvor Ganer Krejberg

Historien om alfepigen Mirja er en spændende, eventyrlig fortælling, der giver stof til samtale – eller eftertanke - om store følelser og svære valg i et barns liv.

Malalas magiske blyant

Malala Yousafzai

Smuk og bemærkelsesværdig billedbog om Malala Yousafzai, som blev verdenskendt for sin kamp for pigers rettigheder og formidler sin barske historie til mindre børn.

Alene i London

Mette Vedsø

Hvis du ændrer T’et i Tove til et L, bliver det til Love, tænker Tove, da hun alene flyver til London for at besøge sin onkel Don i Mette Vedsøs smukke og sanselige historie.

Vildheks

Lene Kaaberbøl

I en blanding mellem magi og genkendelige tanker fra unge pigers hverdag har Kaaberbøl skabt en gribende og vedkommende fantasyfortælling.

Fantastiske seje kvinder der forandrede verden

Kate Pankhurst

Denne bog er fuld af skønne kvinder, der virkelig har gjort en forskel for verden. En forrygende højtlæsningsbog med en masse at kigge på, snakke om og begejstres over for børn fra cirka 4 år.

Fantastisk seje kvinder der reddede planeten

Kate Pankhurst

Vi kan alle gøre verden lidt bedre, og denne interessante bog sætter i børnehøjde fokus på inspirerende kvinder, der har viet deres liv til at passe på kloden og dens skabninger.

107 danske Pippi-piger

Merete van den Berg

En hyldest til forskellige danske superkvinder, der hver især har gjort noget ekstraordinært indenfor deres felt. Bogen indeholder 107 historier om banebrydende gerninger, som her anerkendes og hyldes.

Skamløs

Pénélope Bagieu

Inspirerende og humoristisk tegneserie om tolv kvinder, der med rebelsk ånd, styrke og ambitioner ændrede verden.

Godnathistorier for rebelske piger 1 & 2

Elena Favilli

Et overflødighedshorn af små eventyr om bemærkelsesværdige kvinder gennem historien, der har været til stor inspiration.