Logo
Bogliste

Filmatiserede fantasy og adventure romaner

Listen her indeholder et udvalg af filmatiserede fantasy- og adventure romaner, der også er udkommet på dansk.

Bøger på listen

The Witcher - det sidste ønske

Andrzej Sapkowski

Hver eneste side er fyldt med underfundige påhit og eventyrlige skabninger. Bestsellerserien bag The Witcher begynder lovende.

Et spring i tiden

Madeleine L'Engle

Bogen udkom første gang i 1962. Nu mere end 50 år senere er den filmatiseret hele to gange. Det er en rigtig spændende historie om at rejse gennem tid og rum, som samtidig er uhyggelig, men på ingen måde uden humor.

Kampen om tronen

George R. R. Martin

Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke.

A Discovery of Witches - Heksenat

Deborah Harkness

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed.

Det gyldne kompas 1

Stéphane Melchior

Imponerende grafisk fortolkning er en fejende flot tilføjelse til Philip Pullmans tryllebindende univers.

Stéphane Melchior efter Philip Pullmans Det gyldne kompas.

Fantastiske skabninger og hvor de findes

Newt Scamander

Lærebogen her af troldmanden Newt Scamander findes i et hver troldmandshjem. Her kan man læse om alle de magiske væsner fra dyndfolk til trolde i Harry Potter universet.

Ringenes Herre

J. R. R. Tolkien

Den første komplette danske udgave af en ubestridt klassiker inden for fantasygenren i en nyrevideret oversættelse og med alle appendikser i deres fulde længde.

Udslettelse

Jeff VanderMeer

Det er alt det, øjet ikke umiddelbart ser, der pirker til fantasien og vækker gruen i Jeff Vandermeers øko-thriller om det mystiske Område X.

Brevet til kongen

Tonke Dragt

Klassisk fantasy fra 1962 er genudgivet i anledning af en ny spektakulær TV-serie fra Netflix. TV-serien har peppet historien noget op, men bogklassikeren kan sagtens stå alene.

Eragon

Christopher Paolini

En dag finder Eragon en smuk sten, der viser sig at være et drageæg, og da det klækker, hvirvles han ind i det farligste og mest forrygende eventyr.

Første udgave på dansk: 2004

Det gyldne kompas

Philip Pullman

’Det gyldne kompas’ får én til at ønske, at man levede i en verden med daimoner og panserbjørne.

Harry Potter og De Vises Sten - Illustreret udgave

Joanne K. Rowling

Bøgerne om Harry Potter er for længst blevet børnebogsklassikere, og nu tilføjes historien endnu en dimension med levende farveillustrationer.