Logo
Bogliste

Danske debutanter 2017-2018

De bedste danske debutanter 2017-2018

Bøger på listen

Relikvie

Julie Mendel (f. 1990)

Sanselig debut om en ung kvindes afmagt. Bogen virker som en minimalistisk reportage fra en hverdag, hvor der ikke sker det store.

1,7 tipping point

Silja E. K. Henderson

Silja E.K. Henderson har skrevet et nyskabende og meget aktuelt værk, der tager fat i flygtningekrisen og aktuelle miljøpolitiske diskussioner.

Cassandra

Joakim Vilandt

Profetiske syner og dystre dommedagsprofetier i prosalyriske tekster om en verden ude af kontrol. Den sproglige energi og originalitet gør Joakim Vilandts debut bemærkelsesværdig.

Det var ikke planen at købe kålroer

Anders Haahr Rasmussen

Sjov og spidsfindig kogebogsroman om alt det der sker med os, når vi laver mad. Om mad som eskapisme, nydelse, flugt og identitetsmarkørDet er en charmerende roman, der er nytænkende på en vellykket måde.

Skibbruden - og andre fortællinger om udødelighed

Kira Dreyer Messell

Messell har skrevet en fabelagtig flot debut med sære, magiske og meget dragende noveller. Samlingen byder på flere enestående læseoplevelser.

Mødre, døtre, søstre

Emma Bess

Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.

Rygtet om hendes død

Kasper Hoff

Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.

Der er altid nogen at befri

Johanne Kirstine Fall

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.

Dødevaskeren

Sara Omar

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 

Jeg ser mig selv som rytmisk

Marie Louise Tüxen

Morsom og tankevækkende debutroman om ti år på kødmarkedet. Vi genkender, morer os og forsøger at rette tæerne ud efter endt læsning.

Mit halve liv

Anita Furu

En helstøbt, velskrevet og rørende debutroman om smerten ved at være rodløs og fremmed og om længslen efter en familie, man ikke kan huske.

Blå

Helene Johanne Christensen (f. 1989)

Debutdigtene zoomer ind på lyset som forskydning, oplysning og forblænding. Samlingen er letlæst i sin simple insisteren, men sætter også læseren på arbejde.

Stillezone

Shosha Raymond (f. 1993)

Barndomserindring, kvindeidentitet og jødisk slægtshistorie blandes i sanselig og vellykket debutroman, der skildrer et kaotisk sind.

Mosefolk

Mette Wessel Fyhn

Intense beskrivelser af et lille landsbysamfund, fine naturbeskrivelser og stærke personkarakteristikker gør denne stemningsfyldte krimidebut til noget særligt.

I hans øjne så jeg døden

Conrad Fields (f. 1970)

Intens dokumentarisk roman om en krigsveteran, der mister grebet om tilværelsen. En vigtig bog, som man bliver klogere af at læse.

Kast himlen i havet

Theresa Salomonsen (f. 1985)

Debutdigtsamlingen er skrevet med vildskab som et opgør med fortiden og lægger op til debat om samfundets magtstrukturer.