Bog

Vores endeløse dage

Af (
2017
)

Anmeldelse

Vores endeløse dage af Claire Fuller

03 maj.18

Survivalisten James er overbevist om verdens snarlige undergang og kidnapper sin lille datter for at føre hende langt ud i vildmarken. En grusom fortælling om overlevelse, fortielser og løgne.

Der er grufulde måder at ødelægge et barns liv på. I denne skræmmende men også poetiske roman, møder vi 8-årige Peggy et sted i London i 1980’erne. Forældrenes forhold er problematisk, og mens moren flygter ind i sin musik, anskaffer Peggys far sig en vennekreds af survivalister. Her diskuterer de ivrigt overlevelsesstrategier i tilfælde af krig eller naturkatastrofe. En dag knækker filmen; faren kidnapper Peggy og tager hende med dybt ind i de Bayerske skove til en isoleret hytte. Her fortæller han Peggy den grufulde løgn, at verden er gået under.

Portrættet af den kun 8-årige Peggy og hendes forhold til sin maniodepressive far er stærk læsning. Claire Fuller forstår antydningens kunst, og spørgsmålene hober sig op, mens man læser romanen. Historien fremstår så ubærlig, at man har svært ved at tro på, hvad der er sandhed og hvad der er løgn. I flere tilfælde er der en drømmeagtig distance over Peggys beretning, hvilket tydeligvis er en overlevelsesstrategi i en isoleret tilværelse, hvor man kun har sin fars ord på, at alle, man kender, er døde.

’Vores endeløse dage’ er på ingen måde en dystopisk roman, men en meget stærk roman om menneskelig undergang og en lille piges selvudvikling og indre lidelser i et ensomt liv bygget på løgne.

Bogdetaljer

Forlag
Olga
Oversætter
Charlotte Kornerup
Faustnummer
53071554
ISBN
9788799919406
Antal sider
262

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer