Logo
Bogliste

Gode bøger til konfirmander

På boglisten til konfirmander er der noget for enhver smag; realisme, kærlighed, filosofi, fantasy og nordisk mytologi. 

Bøger på listen

Ædelmod

Victor Sotberg og Odin Helgheim (Ill.)

Bragende startskud til ny serie fuld af action og følelsesmæssig intensitet. En aktuel og flot graphic novel af høj kvalitet for tweens og teens.

Fremtiden er der også i morgen

Kristian Leth (f. 1980)

Kristians Leth sætter både corona og den altoverskyggende klimakrise i et tiltrængt perspektiv. Fremtiden må gerne begynde her.

Spående vølve

Malene Sølvsten

Myterne slippes fri med et forløsende nutidigt blik på kvindekraft og mænd i kjole i velskrevet nyfortolkning af nordisk mytologi.

Soft boys

Mads Ananda Lodahl

Den svære overgang fra barn til voksen, når man som teenagedreng falder uden for normen, skildres med nænsom hånd i novellesamling.

Det år sjæle slår smut

Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sungs sitrende, rørende ungdomsroman er en hyldest til efterskolelivet.

Shamran

Bjarne Reuter

”For tusind år spillede Døden terning og tabte”. Genudgivelse af Bjarne Reuters hjertegribende klassiker for større børn.

Drengene

Jonas Kleinschmidt (f. 1982)

What’s on a boys mind? ‘Drengene’ er en intens skildring af nutidens unge, forældrerelationer, sammentømret venskab på katastrofekurs og teenagelivet, der kommer buldrende.

Til ungdommen

Linn Skåber (f. 1970) og Lisa Aisato (Ill.)

På eftertænksom og humoristisk facon fortæller en række unge om livet i en brydningstid fulgt godt på vej af Lisa Aisatos vidunderlige illustrationer.

Anne Franks Dagbog - graphic novel

Ari Folman

Ari Folman har lavet en særdeles smuk og vellykket tegnet gengivelse af Anne Franks berømte dagbog.

Tarantino roadtrip

Kathrine Assels

En alt andet end perfekt verden opleves gennem en rebelsk teenager, der ikke finder sig i hykleri og falskhed og betragter sig selv i en verden, der ikke forstår. 

Kort til forelskede og andre vildfarne sjæle

Johanna Lindbäck (f. 1972)

Ungdomsroman om kærlighed, venskab og alt det midt imellem, når man er 15 år, og de store følelser kan lave en masse benspænd, så man næsten ikke kan være i sig selv.

Og så drukner jeg

Ditte Wiese (f. 1978)

Forbandede ungdom. Ditte Wiese har skrevet en hjerteskærende ungdomsroman om en generation, der er vokset op med sociale medier og strømlinede planer for fremtiden.