Logo
Bogliste

Når hjernen svigter

Når hjernen svigter er en bogliste med nyere romaner, der alle handler om emner som hjernerystelse, hukommelsestab bl.a. efter en ulykke, hjerneblødning eller en svulst på hjernen.

Bøger på listen

Indkredsning

Carl Frode Tiller

Psykologisk roman undersøger forestillingerne om os selv og andre. Et genialt norsk mesterværk!

På sit yderste

Daniel Boysen (f. 1986)

Yderst velskrevet og vellykket roman om en kvinde, hvis liv er præget af en hjerneblødning. Hun forsøger at fastholde minderne – og nogle gange lykkes det. Næsten.

Hjerneskælv

Zenia Johnsen

Sjov, rørende og alvorlig. Hjerneskælv er en lille bog med stor fylde. Den lægger sig dybt i læserens hoved og kan ikke lige rystes ud igen

Du forsvinder

Christian Jungersen

Christian Jungersens page turner byder på en stor læseoplevelse og inviterer til diskussion om, hvornår mennesket styres af neurologi eller den frie vilje.

Karensminde

Iben Mondrup

En umådelig smuk roman med stærkt bevægende beskrivelser af relationerne i en familie. En must-read - ikke mindst for alle dem, der var begejstrede for 'Godhavn'.

Vi er ikke os selv

Matthew Thomas

De sidste 50 års amerikanske samtidshistorie skildret gennem en families kamp for succes og lykke.

Elizabeth er forsvundet

Emma Healey

Gennemført og fascinerende roman om demens set indefra, der i sig selv er rørende og interessant læsning, og som endda løftes lidt ekstra af et diskret krimiplot.

Stadig Alice

Lisa Genova

Tankevækkende og rørende roman om en midaldrende kvinde, som får diagnosen Alzheimers.

En fremmed i huset

Shari Lapena

Den canadiske forfatter, der fik sit store internationale gennembrud med debutkrimien ’Naboparret’, har skrevet endnu en overraskende og underholdende thriller.

Før jeg lukker øjnene

S. J. Watson

Opfindsom og klaustrofobisk spændingsroman der sætter fokus på, at man ikke er ret meget, hvis man ikke har sine minder.

Fordrivelsen

Astrid Saalbach

Foruroligende psykologisk drama om Andreas, der efter en ulykke ændrer personlighed og langsomt mister sine nærmeste. Saalbach er tilbage i topform!

Den hemmelige kvinde

Anna Ekberg

En intens page-turner om altoverskyggende kærlighed, familiebånd, pengebegær, svindel, mord og livsfarlig kunst.