Logo
Bogliste

Dansk litteratur fra 70'erne

Udvalgt litteratur fra 70'erne, der stadig læses og taler til læsere på tværs af årtier.

Bøger på listen

Vangede billeder

Dan Turèll

En introduktion til Dan Turèlls forfatterskab kan begynde her, hvor læseren møder det miljø, forfatteren voksede op i og senere ud af.

Oprindelig udgivet: 1975

Creme fraiche

Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger giver ordet til et aktivt handlende, skabende, selviscenesættende, kropsbevidst og kvindeligt subjekt i sin selvbiografiske føljeton.

Originaludgave: 1978

Livets hastighed

Michael Strunge

I 'Livets hastighed' demonstrerer 20-årige Strunge en sproglig virtuositet og iscenesætter sig selv som et nyt navn på den danske litterære scene.

Originaludgave: 1978

Tryghedsnarkomaner & Hold kæft og vær smuk

Vita Andersen

Digte og noveller fra 1970’erne, hvor ensomhed og ensformighed står som fællesnævner for kvinder, der er ofre i en mandsdomineret verden.

Vinterbørn

Dea Trier Mørch

Dea Trier Mørchs roman 'Vinterbørn' tegner et realistisk og stærkt samfundbillede af 1970’erne set fra vidt forskellige kvinders synsvinkler.

Originaludgave: 1976

Vilhelms værelse

Tove Ditlevsen

Indædt had og lidenskabelig kærlighed går hånd i hånd. Evigt unge Tove Ditlevsen skriver i 1975 om kærlighedens kvaler i sin sidste roman, den hudløse ’Vilhelms værelse’.

Svantes viser

Benny Andersen (f. 1929)

Svantes viser er en lille roman, der på én og samme gang gengiver de folkekære viser og samtidig fortæller om Benny Andersens venskab med den opdigtede viseskriver Svante.

En fridag til fru Larsen

Martha Christensen (f. 1926)

En specialiseret beskrivelse af, hvordan almindelige menneskers liv og psyke påvirkes af de sociale vilkår og omgivelser.

Visse hensyn

Christian Kampmann

Christian Kampmanns 4-binds-beretning om denne københavnske overklassefamilies storhed og fald har alt det, der skal til for at skabe en bestseller.

Tugt og utugt i mellemtiden

Svend Åge Madsen (f. 1939)

I murstensromanen 'Tugt og utugt i mellemtiden' kulminerer Svend Åge Madsens erfaringer og tendenser, som kendetegner udviklingen i Madsens forfatterskab. 

Originaludgave: 1976

Fodboldenglen

Hans-Jørgen Nielsen (f. 1941)

Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes generationsroman og en ægte dansk klassiker.

Originaludgave: 1979

Baby

Kirsten Thorup

Thorups romandebut er karakteristisk både for forfatterskabet og for udviklingen af romanprosaen i kølvandet på de forgående årtiers modernistiske romaner. 

Originaludgave: 1973