Logo
Bogliste

De Vestindiske Øer

2017 var 100-året for Danmarks overdragelse af De Vestindiske Øer til USA.
I den forbindelse er her samlet nye og ældre romaner, hvor handlingen foregår på øerne St. Croix, St. Thomas eller St. Jan.

Vis alle boglister

Bøger på listen

Søstre

Nina Belling

Spændende skildring af livet på en sukkerplantage på Sankt Jan giver et godt billede af vores lidet glorværdige fortid som slavehandlende nation.

Faith

Mich Vraa

Mich Vraa sætter et flot punktum for sin medrivende og meget vellykkede trilogi om Dansk Vestindien fra begyndelsen af 1660’erne til salget af øerne i 1917.

Haabet

Mich Vraa

Tankevækkende, spændende og barsk historie om dengang Danmark handlede med slaver og brugte dem til sukkerproduktion på De Vestindiske Øer.

Peters kærlighed

Mich Vraa

Den selvstændige fortsættelse af 'Haabet' er en helt igennem vellykket roman om Peter Von Scholten, den legendariske generalguvernør  på De Vestindiske Øer. 

Den vestindiske arv

Ebbe Larsen

I 1829 rejser ægteparret Anna og Thomas Skov fra Flensborg til De Vestindiske Øer for at overtage en sukkerplantage, de har arvet - Deres ideer om plantagedrift og frisindede holdning til slaveriet møder hurtigt stor modstand fra mange sider.

Vejen til Amerika

Birgitte Livbjerg

På en lille vestindisk ø er forholdene små-kaotiske i begyndelsen af 1900-tallet - Alle - uanset hudfarve og sociale forhold - kæmper for at overleve, og hele tiden truer Moderlandet med at sælge øerne til USA.

St. Thomas-mysteriet : en autentisk familiesaga fra 1800-tallets Vestindien & København

Anne Holm Christensen

Autentisk slægstdrama, der bygger på Aage Sorterups dagbøger og som omhandler familien Sorterups skæbne i Vestindien og København i sidste halvdel af 1800-tallet

Jomfrudans

Julie Raben-Korch

Nina Kalmer er en ung smuk kvinde, datter af den danske læge på St. Croix, og vi følger hende fra hun ankommer til øen som ung pige til hun 9 år senere forlader den som en voksen og klogere kvinde.