01 nov.13

Anmeldelse

Forkynderen af Sander Jakobsen

Kommentarer

2 kommentarer
fre, 30/05/2014 - 17:33

Efter med stor fornøjelse at have læst 4 bøger på min nyerhvervede tablet, er jeg gået tilbage til det gammeldags papirformat.

Endnu en gang en bog og en forfatter, jeg aldrig har hørt om før. Det vil sige det er ikke én forfatter, men to der har valgt et fælles navn.

Det er efter min mening en fuldstændig forrygende historie. Der er fornemme personskildringer, ikke mindst i det umage forhold mellem præsten, der har mistet sin kone og den mindre boglige Frank, der har mistet sin søster. Det er spændende at følge de efterladtes refleksioner og deres indbyrdes dialog.

Vi følger et kompliceret og særdeles overraskende plot og der er selvfølgelig også beskrivelser af politiets handlinger og overvejelser undervejs. Men det er de efterladtes historie, der gør størst indtryk på mig.

Jeg er ikke enig i anmelderens opfattelse af at historien mangler drive og elementær spænding.

AfLine Karoline Pawi Andersen
tir, 12/11/2013 - 22:30

Jeg er dybest set enig i dine observationer i forhold til denne krimi, men jeg er langt fra enig i, at den ikke når sit ambitionsniveau. Jeg synes, Sander Jakobsen formår at binde de højtflyvende tanker sammen med den ellers "lavkulturelle" krimigenre på meget elegant vis.

Jeg forstår ikke din anskuelse af bogen som langtrukken - jeg følte mig fanget næsten hele tiden. Klart, at de første hundrede sider i en krimi altid er lidt tunge, på grund af det (ofte) store persongalleri, men selv en krimiserie som millenium-trilogien, som er accepteret selv i den ellers litteratursnobbede universitetsverden (som jeg i øvrigt selv kommer fra), udnytter de første 100 sider i bogen på at sætte en stemning, som er nødvendig for resten af story. Ikke at de to bøger kan sammenlignes, men nu gjorde jeg det så lidt alligevel.

 

Jeg synes bestemt, det er et imponerende stykke håndværk - især når man tænker på, at det er duoens første udgivelse. Det ville være synd at give det indtryk, at man skal lade være med at læse bogen, fordi nogle mener, der er slået et for stort brød op.Dette er selvfølgelig en helt igennem subjektiv holdning, men jeg mener bare, at bogen bør have den chance, som den fortjener. Endelig er der da en krimi, som rent faktisk forsøger (og lykkedes efter min mening) at komme udenom den meget klassiske skabelon, som mange nordiske krimiforfattere ellers benytter sig af.

 

Den får i hvert fald mine varmeste anbefalinger.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer