Logo
Bogliste

Børnelitterære fyrtårne: 1960'erne

Det børnelitterære nybrud som i 1967 entrerede på scenen med fortællinger fyldt med barnlig originalitet og nysgerrighed, har sat sig så stærke spor, at det kan ses i meget af den danske børnelitteratur der er skrevet lige siden.

Lige fra Bjarne Reuter og Bent Haller som debuterede i 1970'erne og videre til forfattere som Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid og videre til Mette Hegnhøj og Rasmus Bregnhøj.

I den danske børnelitteratur er der dejligt højt til loftet. Den viser et overskud af originalitet i alverdens afskygninger, både i ord, billede og tanke.

Bøger på listen

Gummi-Tarzan og andre historier

Ole Lund Kirkegaard

Tre af Lund Kirkegaards mest elskede børnebøger, Gummi-Tarzan, Otto er et næsehorn og Lille Virgil er her samlet med forfatterens finurlige illustrationer.

Lille Virgil

Ole Lund Kirkegꜳrd

I to flotte, nye billedbogsudgaver, illustreret af Rasmus Bregnhøi, kan Ole Lund Kirkegaards ‘Lille Virgil’ stadig begejstre.

Originaludgave: 1967

Silas og den sorte hoppe

Cecil Bødker

Klassikeren om Silas bliver aldrig gammel. Drengen med det fine hjerte og den smukke hest repræsenterer vores længsler og drømme og er en hyldest til langsomheden.

Originaludgave: 1967

Drengen i månen

Ib Spang Olsen

Originaludgave: 1962