Logo
Bogliste

Konger og dronninger fra hele verden

Den righoldige skønlitteratur om konger, deres dronninger og elskerinder giver dig mulighed for på en underholdende måde at blive klog på historien. Litteraturlisten her indeholder et udvalg af romaner - ikke biografier - om de kongelige fra resten af verden.

Bøger på listen

Victoria

Daisy Goodwin

Meget spændende historisk drama om den purunge Victorias vej gennem en mandsdomineret verden til at blive en af vor tids mest respekterede og berømte dronninger.

Dagmar

Maria Helleberg

Kontrasten mellem en barndom badet i kærlighed og respekt og et voksenliv i evig kamp og misforståelse var på alle måder overvældende for prinsesse Dagmar.

 

Magten

Hilary Mantel

Stort anlagt og fascinerende historisk roman om magtkampe og intriger ved Henrik VIII’s hof og ikke mindst om kongens nærmeste rådgiver, den magtfulde Thomas Cromwell.

Jomfruens elsker

Philippa Gregory

Elizabeth har overtaget Englands trone. På sidelinjen står den ærgerrige Robert Dudley på spring for at gifte sig til kongeværdigheden. En glimrende historisk roman fra Philippa Gregory.

Kvinde i et århundrede

Stig Dalager

Interessant roman om en af Europas første kvindelige filosoffer og hendes venskab med Rene Descartes.

Zarinaens datter

Carolly Erickson

Zarinaens datter er en spændende fortælling om én af de sidste russiske storfyrstinder, der forsøger at forstå den barske virkelighed, der lurer på den anden side af Vinterpaladsets beskyttende mure.

Den røde dronning

Philippa Gregory

Velskrevet historisk roman om 1400-tallets England, der plages af krige om kronen. I denne intrigante verden beslutter Maragret Beaufort, at hendes søn skal være konge.

Den hvide dronning

Philippa Gregory

Det skorter ikke på intriger i denne farverige historiske roman om magtkampene i det engelske kongehus i midten af 1400-tallet.

Den anden dronning

Philippa Gregory

Intriger, oprør og kærlighed er hovedingredienserne i denne historiske roman om dronning Maria af Skotland.

To dronninger

Philippa Gregory

Rænker, sex og rullende hoveder er nogle af ingredienserne i Philippa Gregorys seneste Tudor-roman på dansk.

Samhørende: Den evige prinsesse; Kongens frille; To dronninger; Den anden dronning

Den evige prinsesse

Philippa Gregory

Catalina er prinsesse af Spanien og bliver Henrik den Ottendes første hustru, Katarina af Aragonien. Farverig historisk roman om en stærk personlighed i Tudor-tidens England.

Treenighed

Conn Iggulden

Højspændt, intelligent og medrivende drama fra 1400-tallets England, hvor de to store slægter starter Rose-krigene.

Skæbnens søn

Valerio Massimo Manfredi

Fascinerende historisk roman om Alexander den Stores barndom og ungdom. Der tegnes et billede af krigerkongen som både empatisk og kærlig, men også ilter og nådesløs.

Secretum

Rita Monaldi og Francesco Sorti

Selvstændig fortsættelse til 'Imprematur', og igen serveres en farvestrålende omgang historiske mysterier iblandet kunst, arkitektur og storpolitik.

Marie-Antoinette

Sena Jeter Naslund

Marie-Antoinette er fortællingen om den unge østrigske prinsesse Maria Antonia og hendes vej til den franske trone – og guillotinen. Spændende nyt billede af den franske dronning.

Désirée

Annemarie Selinko

Désirée er ikke blot en ubetydelig pige fra det bedre franske borgerskab, med på de moderne tendenser og bader én gang om måneden; hun er en pige, som bliver forlovet med Napoleon Bonaparte.

Overløber

Robyn Young

Underholdende og actionfyldt andet bind i Robyn Youngs trilogi om den skotske kamp for selvstændighed omkring 1300-tallet.

Samhørende: Oprør, Overløber og Kongerige.