Logo
Bogliste

Science Fiction - udenlandsk

Listen her indeholder et udsnit af udenlandsk science fiction, som er udgivet på dansk 

Se også:

Vis alle boglister

Bøger på listen

Klara og solen

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro seneste genistreg er en varm fortælling om unikt venskab, individets værdi og de yderste konsekvenser af kunstig intelligens.

Orbital 1: Nærkontakt

Sylvain Runberg

Orbital er en af de seneste år største europæiske science fiction-succeser og af mange betragtet som en moderne arvtager inden for space opera efter Linda og Valentin.

Coyote : en roman om interstellar udforskning. Bind 1

Allen M. Steele

Stor Science Fiction roman om rejser i rummet, interstellar udforskning og kolonisering af en fremmed verden minder om de klassiske fortællinger indenfor genren.

En picnic i vejkanten

Arkadij N. Strugatskij

Science fiction. Aliens besøger jorden, men smutter igen uden at tage kontakt til menneskene. "Besøgelsen" efterlader en række ubeboelige zoner med underlige fysiske fænomener og fremmed teknologi, hvor internationale institutter og driftige stalkers går på skattejagt

Realityspillet 2052

Lars Mæhle

Science fiction. Fem unge sendes ud på en isoleret ø, for - i kamp mod hinanden og naturen - at finde svar på hvordan klimaforandringerne kan stoppes

Armada : spillet om Jorden

Ernest Cline

Science fiction. Zack spiller computerspil og elsker science fiction. En dag ser han en ufo uden for vinduet i skolen. Rumskibet ligner de fartøjer, han skyder på i computerspillet Armada. Drømmer han, eller er verden ved at blive invaderet af aliens?

Udslettelse

Jeff VanderMeer

Det er alt det, øjet ikke umiddelbart ser, der pirker til fantasien og vækker gruen i Jeff Vandermeers øko-thriller om det mystiske Område X.

Sølvvinden

Nina Allan

Science fiction noveller om de store fysiske ofre, der må bringes for dem, der vil rejse ud i rummet – og det psykiske pres der bliver lagt på dem der bliver tilbage

Efterord af Niels Dalgaard

Gylden søn

Pierce Brown

Darrow har infiltreret den Gyldne Elite og står nu overfor hans livs valg med enorme konsekvenser til følge. Revolutionens tid er nær.

Rød opstand

Pierce Brown

På Mars slutter minearbejderen Darrow sig til en gruppe oprørere for at nedkæmpe eliten, der i århundreder har holdt hans folk som slaver, og han hives ind i et langt større spil, end han selv først havde påregnet.

Søheste på Mars

Pat Cadigan

Samling af seks science fiction-noveller, hvor fællestrækket er undergenren cyberpunk; Fortællinger som sætter spørgsmålstegn ved mennesket og dets forhold til teknologien og menneskets fremtid på jorden og i rummet; Hvor går grænsen imellem at være et mennesk

Patience

Daniel Clowes

I 2012 dør den gravide kvinde Patience; Hendes kæreste Jack sigtes for mordet, men løslades efter et år; Så springer handlingen til år 2029, hvor Jack får fat i noget, der gør det muligt for ham at rejse i tiden!

Dark Matter

Blake Crouch

”Er du lykkelig i dit liv?”.Det er det sidste spørgsmål, Jason Dessen hører, inden han mister bevidstheden. Inden han vågner fastspændt, omringet af folk i sikkerhedsdragter. Inden en fremmed bøjer sig over ham og siger: ”Velkommen tilbage”. Jason er vågnet i en verden, 

I kamp mod tiden

Ben Elton

Den berømte eventyrer og tidligere elitesoldat Hugh ’Guts’ Stanton rejser tilbage i tiden til 1914; Hans mission er at forhindre mordet på ærkehertug Franz Ferdinand – det mord, der startede verdens hidtil værste krig; Men kan et enkelt mord virkelig ødelægge et helt århundrede? 

Blår

Hugh Howey

Bag den kryptiske titel gemmer sig en forunderlig og fantastisk Science Fiction historie.

Det tredje testamente : hvad hvis din fremtid allerede har fundet sted?

Christopher Galt

Psykiateren John Macbeth ser at verden begynder at forandre sig; Det starter med déja vuer og visioner hos nogle enkelte, men udvikler til en global tilstand, hvor fortiden lapper ind over nutiden; Er jorden ved at gå under og hvad har dette med Macbeth og en s

Darlah

Johan Harstad

Et par år ude i fremtiden. NASA udskriver en konkurrence, hvor tre teenagere kan komme med en ekspedition til månen. Men alt er ikke som det skal være på månen, og snart erstattes undren og glæde med skrig og død.

Hvad Fluffy vidste

16 science-fiction noveller, med katte i hovedrollerne - Katte, der taler; katte, der bestemmer; katte, der rejser i tid og rum

Diabolik

S. J. Kincaid

Når en dræbermaskine forelsker sig ...

Nano kommer til Clifford Falls

Nancy Kress

Science fiction-noveller. Børn, der ikke behøver at sove. Nanoteknologi, der gør menneskeligt arbejde unødvendigt. Og gamle mennesker, der oplever noget mystisk på plejehjemmet.

Illuminae

Amie Kaufman og Jay Kristoff

En samling af hackede og fortrolige filer, mails, afhøringer og interviews, som tilsammen beskriver baggrunden for den hemmelige krig mellem to megakoncerner.

Solaris

Stanislaw Lem

Dr. Kevin ankommer til rumstationen, der svæver om planeten Solaris. Solaris består af et stort hav, der tilsyneladende har en bevidsthed. 

Under mars

Paul J. McAuley

Science fiction-noveller, der præsenterer et bredt spekter af science fiction-genrer; Her er rumrejser, kontrafaktiske historiefortællinger, space opera, nano- og bioteknologi i skøn naturvidenskabelig forening

Hvem er bange for Wolf 359?

Ken MacLeod

10 noveller hvor man møder kæmpe rumstationer, kunstig intelligens, kosmologi, eventyr, krige, udenjordiske væsner og meget andet godt

Sandkonger

George R. R Martin

Fire science fiction-noveller, der foregår langt ude i fremtiden. Menneskeheden har for længst spredt sig ud i rummet

Sejlvæveren

Muffy Morrigan

Tristan Væver og hans ven, dragen Fenfyr, kommer på en særdeles farefuld færd med Laugets største rumsejlskib "Winged Victory"; Og hvem ombord kan de stole på?

Tidsparken

Christopher Priest

Science fiction noveller - bl.a. om forsøg på komme overens med et univers hvor tiden ikke opfører sig sådan som vi er vant til

Med efterord af Niels Dalgaard

 

Orbital 1: Nærkontakt

Sylvain Runberg

Orbital er en af de seneste år største europæiske science fiction-succeser og af mange betragtet som en moderne arvtager inden for space opera efter Linda og Valentin.

Ildkamp

Brandon Sanderson

I det tidligere Manhattan, der nu hedder "Babylon Genopført", er helten David Charleston efter at have dræbt den magtfulde episke Stålhjerte del af den menneskelige befrielseshær Fortropperne; De kæmper i det tidligere Manhattan, nu Babylon Genopført, mod den k

Stålhjerte

Brandon Sanderson

Første bind i bestseller-trilogien lægger op til en særdeles interessant blanding af et superhelteunivers og et post-apokalyptisk samfund.

Station 11

Emily St. John Mandel

Fremragende, dystopisk roman om menneskehedens undergang.

Den Store Science Fiction-bog

Niels Dalgaard

Dette overflødighedshorn af en bog er redigeret ud fra ét princip: Den skal være fyldt med gode historier. Der er 22 af dem, og de spænder fra nogle af genrens ikoniske tekster fra halvtredserne, over store navne fra firserne og halvfemserne, til mindre kendte fra de seneste par årtier.

Ranx

Stefano Tamburini

Den voldsomme og satiriske kulttegneserie var forud for sin tid, og Ranx har både revolutioneret måden at lave tegneserier på og inspireret til hele den såkaldte Cyberpunkbølge.

Langsomme fugle

Ian Watson

Noveller, der undersøger, hvad det vil sige at være menneske, hvad sprog er, og hvorfor der til stadighed er vold og krig i verden

The Martian

Andy Weir

Denne amerikanske bestseller om en strandet astronaut på den røde planet placerer sig smukt i forlængelse af de klassiske fortællinger om Mars.

Filmatiseret i 2015 som "The Martian", instrueret af Ridley Scott.

Tidsmaskinen

H. G. Wells

En tidsrejsende tager tusinder af år frem i tiden og oplever et skræmmende klassedelt samfund. H.G. Wells klassiker fra 1895 er enkelt skruet sammen, men aldeles banebrydende for sin tid.

Den sidste stjerne

Rick Yancey

Kampen mod de invaderende aliens går ind i den allersidste fase. Den bliver blodig og det er til det sidste svært at skelne hvem der er venner og hvem der er fjender.