Logo
Bogliste

Filmatiserede bøger om mad

"At drikke Viinen med Vellyst for den Virknings Skyld som den gjør paa IndbildningsKraften og Hjertet" - Johannes Ewald, Levnet og Meeninger.

De filmatiserede bøger vikler smagsløgene ind i plot og karakterer, hvor maden er mere end bare næring - det er en skildring af kultur, en kilde til glæde, et symbol på kærlighed, og i nogle tilfælde, en drivkraft for selve historien.

Dyk ned i de appetitvækkende læseoplevelser, som vil pirre dine sanser og måske endda inspirere dig til at prøve nye opskrifter og smagsoplevelser i eget køkken.

Bøger på listen

Babettes gæstebud

Karen Blixen

Historiens glimtende magi ligger i det åbne tolkningsfelt og det fællesmenneskelige, i oprøret mod konventionerne.

Originaludgave: 1952

Timerne

Michael Cunningham (f. 1952)

Fortællingen skildrer tre dage i tre vidt forskellige kvinders liv i forskellige tidsperioder i 1900-tallet. 

Filmatiseret i 2002 af Stephen Daldry under titlen The Hours.

Charlie og chokoladefabrikken

Roald Dahl

Herligt gensyn med Roald Dahls ikoniske klassiker om Charlie, der vinder et besøg på Willy Wonkas utrolige chokoladefabrik, med mesterlige illustrationer af John Kenn Mortensen.

Underet

Emma Donoghue

Et under af en roman om 11-årige Anna, som ikke vil spise. Historien er både spændende og psykologisk overbevisende. Donoghue lever fuldt ud op til sin debut.

Hjerter i chili

Laura Esquivel

"12 roser, helst røde, 12 kastanier, 2 spiseskefulde smør, 2 spiseskefulde majsmel, 2 dråber rosen-essens, 2 spiseskefulde anis, 2 spiseskefulde honning, 2 hvidløg, 6 vagtler, 1 pithaya." Tilsat lidt hjerteblod fra en forelsket kvinde kan denne opskrift f

Stegte grønne tomater

Fannie Flagg

'Stegte grønne tomater' er en utrolig charmerende og hjertevarm fortælling om den midaldrende Evelyn, der møder den ældre Ninny Threadgoode på svigermoderens plejehjem.

Spis, bed, elsk

Elizabeth Gilbert

Selvbiografisk, varm og underholdende rejseskildring, hvor turen går verden rundt til Italien, Indien og Bali. Forfatteren genfinder både sig selv og evnen til at glædes ved livet.

Filmatiseret i 2010 af Ryan Murphy med titlen "Eat Pray Love"

Kitchen confidential : en køkkenchefs bekendelser

Anthony Bourdain

Kultbogen for kokke. Genudgivet efter 20 år, stadig inspirerende, chokerende og fræk.

Et hus i Toscana

Frances Mayes

Den amerikanske forfatter Frances Mayes købte i 1989 et faldefærdigt hus i Toscana - I en blanding af hverdagsbetragtninger, toscansk lokalhistorie og opskrifter fra det italienske køkken beskriver hun hvordan drømmen om et fredfuldt liv i et gammelt, nyrestaureret hus på landet gik i opfyld

Hundredefodsrejsen

Richard C. Morais

Appetitlig, kulinarisk, feel-good dannelsesroman. Skrevet så lækkert at den fortjener tre litterære michelin-stjerner.

Niceville

Kathryn Stockett

Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel.

Filmatiseret i 2011 af Tate Taylor under titlen "The Help".