Logo
Bogliste

Chick-lit

Chick-lit genren opstod for alvor i 1990erne, og den måske mest oplagte repræsentant er Helen Fielding (1958) med hendes bøger om den elskværdige, klodsede og selvironiske Bridget Jones. Helen Fielding tog fat i dagbogsformatet - og det er en fortælleform som netop fungerer ret fint til genrens personlige og selvudleverende stil.  Det gælder f.eks. også i Candance Bushnell's 'Sex and the city' der startede som en klumme i The New York Observer, inden den udkom som bog i 1997 - og sidenhen blev sendt som legendarisk tv-serie på HBO, med Carrie Bradshaw i hovedrollen.

Disse to arketypiske eksempler foregår henholdvis i London og New York. Storbyen er altså chick-lit kvindernes naturlige habitat. Til trods for karriereræs i attraktive kreative brancher, veninde-familien, og storbylivets stimulerende puls, kredser chick-lit i høj grad om karakternes singlestatus - og ikke mindst hvordan de slipper ud af den.  

Det er uden tvivl en humoristisk genre - og det er ikke uden grund, at den har gået sin globale sejrsgang. Chick-lit er underholdende litteratur, men genren har efterhånden også taget flere forgreninger, og de rummer varierende dybde.

Gennemgående kan man sige, at det meste chick-lit har en indbygget længsel i sig - og derfor også noget på hjerte. En længsel efter at møde kærligheden - og en længsel efter at kunne godtage og hvile i sig selv.

  Vis alle boglister

 

Bøger på listen

Ti kameler for Ameera

Zahra Pedersen

Ameera er en ung arabisk kvinde, som har styr på sit liv, men i familiens øjne mangler hun en mand, før hun er helt i mål. En nutidig Bridget Jones er på banen.

Bekendelser fra en f#ck-up i fyrrerne

Alexandra Potter

Sjov, befriende og filterløs feelgood roman om fantastiske kvindeliv, og hvordan livet i fyrrene også kan arte sig, når alt langt fra er perfekt.

Elsker, elsker ikke

Jennifer Weiner

Kan man bygge en fremtid på en ungdomsforelskelse? Tænksom og underholdende chick lit til hængekøjen.

Sonjas sidste vilje

Åsa Hellberg

Da Sonja uventet dør, efterlader hun sine tre veninder en enorm formue - en formue de kan få del i, hvis de ændrer deres liv og begynder at leve fuldt ud

One Fifth Avenue

Candace Bushnell

I en mondæn ejendom i New York skifter en lejlighed beboere, og så kommer der ellers gang i sladder, intriger og partner-udskiftning - Sydstatspigen Lola er midtpunktet og det er ikke kedeligt!

Flokdyr

Dorte Holm

Kontorfællesskabet danner rammen om en række hårdtarbejdende, karrieremindede 30'årige københavneres liv med op- og nedture - Romanen skildrer det moderne menneskes udfordringer i arbejds- og privatlivet

Fra og med dig

Laura Ingalls Wilder

Romantisk, varm og morsom historie der spiller på alle tangenter, også de dybe og sorte. Anbefales til Marian Keyes-fans og alle andre, der sukker efter lidt hjertebanken.

Elsker - elsker ikke

Sheila O'Flanagan

I Dublin bor tre søstre. På trods af både indre og ydre forskelle holder de tæt sammen, når der opstår problemer i parforholdene, på arbejdet eller bare i al almindelighed.

Ude af drift

Lisa Owens

Claire har sagt sit job op for at finde noget, der giver bedre mening. Kæresten Luke forsøger at støtte hende, mens familien ser hovedrystende til. Lidt for meget vin og for mange sarkastiske bemærkninger gør ikke livet lettere for Claire.

Nyforelskelse og andre cykelstyrt

Camilla Stockmann

Er du en kvinde, mellem 20 og 40 år, med bare en smule selvironi og humoristisk sans, vil du elske denne afsindigt morsomme bog.  

I dine sko

Jennifer Weiner

Da den rodede, sexede Maggie for 117 gang invaderer sin storesøster, juristen Roses liv, og denne gang forfører hendes kæreste, bliver det for meget, Begge bryder med deres hidtidige liv, og forsones langsomt med barndommens tab og fortielser - og med hinanden

Djævlen går i Prada

Lauren Weisberger

Livet bag det store modemagasins glittede overflade er et helvede fyldt med tårnhøje stiletter og spidse albuer - redaktøren får selv Cruella de Ville til at ligne den gode fe.