Logo
Bogliste

Palle Rosenkrantz-prisen

Palle Rosenkrantz-prisen er opkaldt efter den danske forfatter Palle Rosenkrantz, der tilskrives den første kriminalroman på dansk. Prisen gives til året bedste spændingsroman. 

Listen her indeholder en oversigt over vinderne. 

 

Bøger på listen

Otte måneder

Magnus Montelius

House of Cards møder Borgen skriver forlaget i pressemeddelelsen, og det er ret præcist, hvad der venter dig, når du hurtigst muligt kaster dig over Otte måneder!

Til døden os skiller

Michelle Richmond

'Til døden os skiller' får en anderledes skræmmende betydning i denne spændende og velskrevne psykologiske ægteskabsthriller.

DNA

Yrsa Sigurdardóttir

En ung kvinde bliver brutalt myrdet i sit hjem i Reykjavk. Det eneste vidne er hendes syvrige datter. Da endnu en kvinde kort efter bliver myrdet på bestialsk vis, står politiet uden andre spor end en mistanke om, at samme gerningsmand står bag begge mord.

Den sidste pilgrim

Gard Sveen

En tidligere norsk minister og modstandsmand myrdes kort efter fundet af 3 skeletter, der viser sig at stamme fra den norske besættelsestid. 

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2016

Vinder af Glasnøglen 2014

Levende og døde i Winsford

Håkan Nesser

Den midaldrende svenske tv-vært Maria er flygtet til Winsford i det sydvestlige England. Hun er drevet på flugt af en dramatisk begivenhed og har ændret sit navn.

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2015

En mand uden åndedræt

Philip Kerr

Bernie Gunther er ansat ved Wehrmachts Krigsforbrydelseskontor i 1943. Han udsendes til Smolensk for at efterforske en massegrav i Katynskoven, idet Goebbels ønsker at bruge slagtningen af 4000 polske officerer i sin propaganda mod russerne

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2014

Den røde gudinde

James Ellroy

Efter mordene på Robert Kennedy og Martin Luther King er nogle af bagmændene involveret i nye lyssky sager, der som fællesnævner har en mystisk og tiltrækkende kvinde fra det yderste amerikanske venstrefløjsmiljø

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2013

Den døende detektiv

Leif G. W. Persson

'Den døende detektiv' rager op som et fyrtårn blandt krimier, blændende, original, sarkastisk, humoristisk. Den er intet mindre end fantastisk læsning.

Forbarm dig

Jean-Christophe Grangé

Grangè er en af de bedste spændingsforfattere på markedet, og denne roman er bestemt ingen undtagelse. Voldsomt underholdende, uhyggelig, og ikke til at lægge fra sig.

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2011

Panserhjerte

Jo Nesbø

Harry Hole er tilbage i storform i denne helt forrygende spændingsroman. Efter de voldsomme og traumatiske begivenheder i ’Snemanden’ har politimanden Harry Hole fået nok og er flygtet til Hong Kong, hvor han tumler rundt i en konstant rus af alkohol og opium.

Frankie Machines vinter

Don Winslow

Krimi. Frank Machine er respekteret og sørger godt for alle. Sådan har det ikke altid været, for fortiden som mafia-hitman har givet mange fjender. De dukker op i den nye tilværelse, og Frank begynder at se sig over skulderen...

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2009

Skygge

Karin Alvtegen

Psykologisk thriller - Nobelpristageren Axel Ragnerfeldt sidder stum og lam efter en hjerneblødning på et plejehjem, mens sønnen Jan-Erik forvalter hans livsværk, men da en ensom 92-årig kvinde dør i en lejlighed i Stockholm, begynder afdækningen af fortidens grusomheder.

Skyggerne og regnen

Håkan Nesser

David Mörtberg vender tilbage til barndomsbyen i det nordlige Sverige, da der går rygter om at hans stedbroder, som har været forsvundet i 30 år er set på ny - Det vækker minder fra barndommen, og især om det mord, som stedbroderen måske var involveret i

Kold er graven

Peter Robinson

Da chefkriminalinspektør Alan Banks fra Yorkshire Politi sendes til London for at lede efter politichefens bortløbne datter, hvirvles han ind i en sag om økonomisk kriminalitet og mord.

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2006.

Europa blues

Arne Dahl (f. 1963)

En række tilsyneladende uafhængige voldelige begivenheder bindes sammen af A-holdet, med Paul Hjelm i spidsen, og der formes langsomt men sikkert et net, som kastes ud over Europa

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2004

Judasbarnet

Carol O'Connell

Kriminalroman fra en lille amerikansk by, hvor 2 små piger kidnappes; En vældig eftersøgning starter, og politimanden Rouge Kendall genoplever den frygtelige tid 15 år tidligere, da hans tvillingesøster blev kidnappet og myrdet; Kan det være den samme morder, som er på spil igen?

Syreparken

Minette Walters

En demonstration mod et par formodede pædofile udvikler sig voldsomt i det socialt belastede boligområde, kaldet Syreparken, hvor en kvindelig betjent og en kvindelig læge fanges i optøjerne uden mulighed for hjælp udefra

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2002

Fortids synder

Ian Rankin

Kriminalroman. Kriminalkommissær Rankin jager en seriemorder, der bruger samme metoder som i en række mord i Glasgow 20 år tidligere. Samtidig bliver en af hans gamle sager genstand for en intern undersøgelse.

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2001