Logo
Bogliste

Kræft i litteraturen

Litteraturen om kræft er mangfoldig som sygdommen. Selvhjælpsbøgerne er ikke emnet for denne liste. Bøgerne på listen er velskrevne og personlige i en litterær form. Alle fortæller historien om en fysisk og psykisk nedtur som kræftsyg eller pårørende. Om angst, sorg, håb og ventetid.

Bøger på listen

Tænk ikke på mig

Vilma Sandnes Johansson

Vilma Sandnes Johanssons debut er en meget bevægende fortælling om en pige, der bliver til kvinde, mens hendes mor er uhelbredeligt syg.

Et sted at være mor fra

Joakim Kruse Lykke (f. 1994)

En voksen søn sanser den rå afmagt omkring sin terminalt syge mor. Romandebut udruller sorgens væsen i slående billeder og sitrende pauser.

Til min far

Niels Erling (f. 1988-06-22)

Bevægende debut om at være søn af en far, der er døende. Romanen er fuld af kærlighed og observationer fra en parallelverden i håbløshedens ventesal.

I Guds rige

Anne-Grethe Bjarup Riis

Medrivende beretning om et sygdomsforløb er samtidig en broget og finurlig slægtskrønike i mol.

Forsvindingsnumre

Amalie Langballe

Den unge kvinde Agnes fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.

Smitte gennem hud og luftveje

Emilie Parsbæk Skibdal

Stærk og poetisk debutroman om moderskab, kræftsygdom, kærlighed, familie, naturen på Femø og en lang række barndomserindringer, der binder fortid og nutid sammen.

Personfølsomme oplysninger

Klaus Lynggaard

KEMODIGTE. Klaus Lynggaard deler sine tanker under behandlingen og skriver sig tættere på, hvad det vil sige at være kræftramt. Poesien skåner intet.

Jeg går i mine fars støvler

Julie Top-Nørgaard

Smuk og ærlig. Andre ord behøves egentlig ikke i beskrivelsen af Julie Top-Nørgaards fortælling om at miste sin far efter et længerevarende sygdomsforløb

Transfervindue - fortællinger om de raskes fejl

Maria Gerhardt

En stærk roman om at leve livet, mens tid er og sige farvel til det, før man er klar. Maria Gerhardts roman er hurtigt læst, men svær at glemme.

Min far er en tiger

Sara Roepstorff

Når sorgen binder os tættere sammen. Bevægende og sanselig debut skildrer minutiøst sorgen og smerten som datter til en kræftsyg.

Der bor Hollywoodstjerner på vejen

Maria Gerhardt

Maria er dj, succesfuld og forelsket i Rosa. Efter 15 år får hun hende, men samtidig opdager Maria at hun har kræft.

N.I.M.B.Y.

Marina Cecilie Roné

Stilfærdigt og stramt fortalt historie om det år i en lille families liv, da faderen, Anders, er blevet ramt af en ondartet kræftsygdom.