Logo
Bogliste

Ung kærlighed

Er du også til at fordybe dig og glemme dig selv i bøger, hvor kærligheden mellem to unge mennesker er omdrejningspunktet?

De fleste af bøgerne vil falde inden for genren Young Adult og New Adult, hvor hovedpersonerne typisk er i 20'erne. De er ved at stå på egne ben, samtidig med at de møder den store kærlighed. Der er typisk også erotik i bøgerne, men det er ikke det vigtigste - det vigtigste er den spirende og bekræftende kærlighed. Bøgerne er måske skrevet til samme aldersgruppe - men om du er ung eller ej, bøgerne kan sagtens læses af alle.

Bøger på listen

Forbandede kærlighed

Colleen Hoover

Tate har travlt med sin sygeplejerskeuddannelse, men bliver alligevel voldsomt tiltrukket af den tillukkede pilot, Miles. Et uforpligtende forhold burde være den optimale løsning. Men nogle gange vil hjertet ikke lytte til fornuft.

Som du ser mig

Cora Carmack

En fængslende ungdomsbog om kærlighed og svigt. Det er den første roman af Cora Carmack, jeg har læst, men bestemt ikke den sidste.

Call me by your name

André Aciman

Bogen bag succesfilmen af samme navn er en dyb og sanselig skildring af forelskelsens og begærets inderste væsen i al dens berusende skønhed.

Kamp til stregen

Elle Kennedy

Det er sidste år på college, og Sabrina James har planlagt sin fremtid ned i mindste detalje: Først skal hun have sin eksamen, så sparke røv på jurastudiet og derefter lande et velbetalt job i et brutalt effektivt advokatfirma. 

Bare en dag

Gayle Forman

Allyson er på den obligatoriske europarejse efter highschool. Hun møder den karismatiske Willem fra Holland og tilbringer en dag i Paris sammen med ham. En dag der kommer til at betyde meget og ændre alt.

9. november

Colleen Hoover

Findes den perfekte kærlighedsroman? Svaret finder du i 9. november, en åndeløst smuk fortælling om at gribe kærligheden og holde fast, især når livet gør allermest ondt.

Bare et år

Gayle Forman

En fin toer om kærlighed og venskab og om at finde sig selv og sin plads i livet. Morsomme episoder og alvorsfulde øjeblikke i en god blanding.

En flænge i himlen

John Green

16-årige Hazel er dødssyg af kræft. Hun forelsker sig i 17-årige Augustus som ligeledes er kræftsyg. Sammen oplever de deres første forelskelse, inden døden skiller dem.

Liv og Alexander 1-3

Tine Bryld

Med tre årtier på bagen er Brylds trilogi stadig en af de mest livsbekræftende og dybtfølte ungdomsromaner om overgangen fra barn til voksen.

Isla og jagten på lykke

Stephanie Perkins

17-årige Isla lever et stille liv sammen med sin bedste ven, autisten Kurt, på kostskolen i Paris. Men da hun møder senator-sønnen og kunstneren Josh, må hun gøre op med sig selv, om hun er værd at elske.

Martin & Victoria

Klaus Lynggꜳrd

Klaus Lynggaard fik sit absolutte gennembrud med ungdomsromanen 'Martin og Victoria', der giver et detaljeret indblik i 1970’ernes ungdomsgeneration.

Sendt til tælling

Kristen Callihan

Anna har ikke høje tanker om den lækre quarterback, Drew. Kvinderne flokkes omkring ham og Anna er sikker på at han er en notorisk scorekarl. Men Drew vil kun have Anna

Dig og mig ved daggry

Sanne Munk Jensen

Ungdomsroman om en kærlighed, der er så stor og dyb, at den er værd at dø for. Velskrevet, gribende og barsk historie, der i den grad kryber ind under huden.

Chanceløs

Kristen Callihan

Nem at holde af og ufattelig svær at lægge fra sig. ’Chanceløs’ er fantastisk underholdning, der får solen til at titte frem selv på den kedeligste regnvejrsdag.

Solen er også en stjerne

Nicola Yoon

Sød kærlighedshistorie om forelskelsens magi. Yoon skriverungdomsdramaer, som udover en emotionel rutschebanetur også vækker stof til eftertanke og udvider læserens horisont.

Alias Alex

Jenn Bennett

Denne søde og charmerende kærlighedskomedie er en romantisk forviklingshistorie om at finde drømmefyren. En bog der vækker længsel efter lange sommerdage og berusende forelskelser.

Release

Patrick Ness

"Release" er en smuk og velskreven ungdomsroman, der fortæller den rørende historie om 17-årige Adam, som prøver at acceptere sig selv som homoseksuel i en ekstremt religiøs familie. Adams far, den lokale præst, vil ikke have en søn, som er bøsse.

Vi andre bor her bare

Patrick Ness

HVAD NU HVIS DU IKKE ER DEN UDVALGTE?

Altså den, som skal bekæmpe zombierne eller de sjælespisende spøgelser eller den nye ting med de blå lys - hvad pokker det så end er for noget?