Logo
Bogliste

Dark fantasy

Dark fantasy kan bedst beskrives som en mørkere version af fantasy fyldt med magi, guder, dæmoner, vampyrer og varulve eller andre overnaturlige væsner i en handling der oftest tager udgangspunkt i vores egen verden og tid.  Det kan være skræmmende men er ikke horror.

Dark fantasy indeholder aspekter af gys, men er mere centreret om den mørkeste side af vores natur og det foruroligende og uforklarlige med overnaturlige træk.

Bøger på listen

Den som hvisker

C. A. Wolters

Virkelig spændende dark fantasy med masser af sort magi, nekromantiske dæmoner, begær og mord. 

Grå magi

Lene Krog (f. 1976)

Lovende og velskrevet ny serie af debuterende dansk fantasy-forfatter. Spændingen er i top, og historien løftes af en passende portion humor og sarkasme.

Lugnasad

Katja L. Berger

Under et lejrophold forsvinder flere teenagere fra den mystiske ø Lugnasad i snigende uhyggelig YA-roman om keltiske guder og myter. 

Skyggesider

Christina Bonde

Dæmonisk og psykologisk roman hvor drøm og virkelighed flyder sammen i en afgrundsdyb og hvirvlende spiral mellem sandhed og fantasi.

Død indtil solnedgang

Charlaine Harris

Sydstaterne bliver i denne dark fantasy serie den primære scene for en helt ny type vampyrhistorier, der udfolder sig rundt om servitricen Sookie Stakehouse.

Bøgerne om Sookie Stackhouse danner baggrund for tv-serien True Blood.

A Discovery of Witches - Heksenat

Deborah Harkness

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed.

Skyggeliv

Kenneth Lund

Virkelig spændende dark fantasy med masser af venskabsprøvelser, quests og mørk magi for læsere fra tretten år.

Skyggedød

Kenneth Lund

Troldmanden Byzant har overtaget magten i Surnam med sine dræberhær af udøde. Heldigvis er heltene fra bind ét opsatte på at knuse fjenden.

Bree Tanners korte liv efter døden. En formørkelsesfortælling

Stephenie Meyer

Så er der nyt til alle Twilight fans! Er du vild med Bella, Edward og alle de andre fra Cullen-klanen? Så læs denne nye roman, der følger én af Cullen-klanens fjender …

Oceanet hvor grusvejen endte

Neil Gaiman

Magisk. Poetisk. Og dybt foruroligende. Barndommens uskyld gambler med visdommens uendelige hav, og forunderlige verdener åbner sig med et urgammelt mørke lurende lige om hjørnet.

Assassinernes hemmelighed

Jon Courtenay Grimwood

Velkommen til 1400-tallets Venedig,  et på mange måder klamt sted hvor magthavernes snigmordere, tyske varulve og undslupne vampyrer lurer i tågen, klar til at aflive dig på særdeles brutal facon.

Heksejægerens lærling

Joseph Delaney

Underholdende og velskrevet dark fantasy om drengen Tom, der pludselig befinder sig ansigt til ansigt med både hekse, gengangere og skræmmevæsener.