Logo
Bogliste

Dansk Science Fiction

Listen indeholder et udsnit af dansk science fiction, som er udgivet fra år 2000 og frem. Der er ikke medtaget antologier.

Bøger på listen

Den usynlige krig

Boris Hansen

Denne imponerende roman blander alt det bedste fra genrene og byder på en spændende rejse ind i de vildeste romaner, hvor alle har en løgn eller ti i ærmet. 

De ansatte

Olga Ravn

Med sit unikke bidrag til science fiction-genren beviser Olga Ravn endnu engang, at hun er en af dansk litteraturs stærkeste nye stemmer.

Månen over Øen

Anne-Marie Vedsø Olesen

Hvad sker der med os, når vi ikke længere kan mærke os selv for bare skærm? Anne-Marie Vedsø Olesen tager et kig i krystalkuglen og giver os svaret i tankevækkende, poetisk roman.

Hundehjerte

Gurli Marie Kløvedal

Tankevækkende debutroman reflekterer over kærlighedens natur og vores forhold til teknologien.

Mørke

Torben Pedersen (f. 1971)

Science fiction om menneskehedens fremtid og kontakt med ikke-jordiske livsformer. Den omfangsrige og komplekse fortælling er ikke let at gå til, men absolut læseværdig.

Exnihilo

Publius Enigma

Dansk science fiction roman af imponerende høj kvalitet. Historien foregår i rummet og på en ødelagt jordklode og indeholder en lang række af genrens klassiske elementer.

Rynkekneppesygen

Peter Adolphsen

Peter Adolphsens veloplagte og humoristiske science fiction-roman om en grotesk sygdomsepidemi i kølvandet på en ruminvasion driver af aktualitet og absurditet.

År 9 efter Loopet

Peter Adolphsen

Palle alene i verden - nu for voksne. Mark er tilsyneladende det eneste levende menneske tilbage i verden. Eller er han? Sjov og velskrevet roman om en verden i loop.

Rygtet om hendes død

Kasper Hoff

Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.

Happy Nation

Christian Kaarup Baron

Tankevækkende dansk debutroman om IT-teknologi, virtual reality, overvågning og kontrol. Historien er udformet som en elegant krimi og et særdeles skræmmende fremtidsscenarie.

 

7 Sydøst

Hanne Richardt Beck

Dyster fremtidsvision om en verden, der ligner vores, men hvor klimaforandringer og et anderledes menneskesyn har dannet grobund for et næsten totalitært samfund.

Destin II – Snefuglen

Danny Biltoft Davidsen

Anden del af science fiction eventyret byder også på gedigen og spændende rum-action med fuld fart. Forfatteren kan sit kram, og det er særdeles god underholdning.

Destin - seerkrystallen

Danny Biltoft Davidsen

Så er der dømt sci-fi action for alle pengene. Herligt at der igen er begyndt at udkomme gedigen og underholdende science fiction på dansk.

Mitose

Kristian Byskov

Kristian Byskovs prisvindende debutroman 'Mitose' er en fortumlet sci-fi-sump af kroppe, der tilpasser sig en ny virkelighed.  

Berlin 404

Thomas Clemen

Et biluheld forhindrer Berlinmurens fald og DDR lukker sig helt fra omverdenen; Den unge it-ekspert Jacob Blau skal mange år senere undersøge, om en togkatastrofe er en vestlig terrorhandling

Langs smertegrænsen

Thomas Clemen

Thriller med et internationalt plot, hvor en kunstigt fremstillet virus potentielt som en moderne pest truer med at udslette alle af arabisk herkomst.

Den danske borgerkrig 2018-24

Kaspar Colling Nielsen

Fabulerende, absurd og fantastisk. ’Den Danske Borgerkrig 2018-24 er en genial beskrivelse af vores samtid og et velfærdssamfund i dyb krise.

Mount København

Kaspar Colling Nielsen

17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling.
Velkommen til en guidet tour på Mount København.

Glitch

Peter Dreyer

Dansk science fiction med thrillerelementer, som på flotteste vis blander fakta og fiction. Plottet er smart og tankevækkende – tænk nu hvis….

Exilium – De fejlfødte

Linette Harpsøe

Fantastisk, forrygende og fascinerende begyndelse på en ny og anderledes dystopi.

Hans Broges Bakker

Christian Haun

Lille roman om et Danmark, der som vasalstat i over 30 år har været en del af et stortysk rige, styret fra Berlin.

Forår på Ansar

Ib Johansen

13 fremtidsfortællinger og science fiction-noveller; Samfundet, hverdagsmennesket og dagligdagen ude i fremtiden er centrale temaer for novellerne, og bogen egner sig godt til opgaveskrivning

Syndfloden og storbyen

Nikolaj Johansen

Spændende og velskrevet thriller der tager læseren med til et regnfyldt Odense og tættere på udødeligheden.

Mimesis

Thomas Kampmann Olsen

Den meget ambitiøse debutroman skildrer en umenneskeliggjort virtuel verden og er samtidig en smuk kærlighedshistorie.

Solar

Brian Roland Larsen

Året er 3617 og menneskeheden kæmper en desperat kamp mod en indtrængende, langt overlegen race, men splid og kævl mellem politikerne gør situationen nærmest håbløs

Fort Europa

Freddy Milton

En dystopi, som dog ikke lader alt håb ude. Fort Europa indeholder mange vink til læseren om, at der er ting, vi skulle tage at ændre på nu - måske er det ikke for sent.

Verdensfortællerne

Dan Mygind

Vellykket dansk science fiction om tankekontrol og hjernemanipulation udformet som en solid spændingsroman.

Det kinesiske værelse

Rune Nielsen

I en fremtidig verden degraderes Hector Lesür fra sin stilling som sikkerhedschef i Ministeriet for Videnskab og Teknologi; I sin søgen efter en forklaring på degraderingen opdager han et gigantisk komplot mod hele samfundet

Universet der slingrede

Jan Rasmussen

Science fiction. Rumagent Ralk Znor bliver af sine overordnede sendt ud på en mission for at undersøge, hvad der er sket med 9 forsvundne Jol-dværge fra planeten Asdehr.

Kolonien

Pierre Robert

Den 10. september 1984 forsvinder den 33-årige dansker Martin Damgaard sporløst. I 2006 rejser den unge canadier Pierre Robert til Danmark og påstår at han er Martins søn. Han medbringer et manuskript med faderens forunderlige fortælling. Manuskriptet er Kolonien

Faderens sønner og andre SF noveller

A. Silvestri

Science fiction-noveller, 14 noveller med temaer som samfundet, hverdagsmennesket i fremtiden, mødet med fremmede racer og rejser i rummet

Ambrosia, Live

A. Silvestri

Begyndelser og undergange er temaerne i denne sprogligt flotte dobbeltroman fra A. Silvestri.

Blå lys

Jon Brændsgaard Toft

I Aarhus findes flere mærkeligt indskrumpede lig på få dage; Kommissær Jens Thorstrup følger sammen med sit team og journalisten Rebecca Laursen et spor, der peger mod Risø, og noget tyder på, at morderen ikke er af denne verden

Den afskyelige

Charlotte Weitze

Kærlighed, overlevelse og fanatisme væves sammen i Charlotte Weitzes roman, der leverer et humoristisk men alvorligt indspark i klimadebatten.

Tropika : Ainukka Heikkinens forandring

Jon Tejre Østberg

Fremragende dansk Science Fiction. Den debuterende forfatter leverer en meget overbevisende historie om vores planet under forandring.

Urmunden og andre SF noveller

Helle Aarøe Nissen

En novellesamling med en snert af dystopiske fornemmelser om fremtiden, men dog ikke helt uden håb.