Logo
Bogliste

Dansk horror efter 2015

Gys og horror har i mange år været en overset genre i Danmark. På det seneste har den dog fået en renæssance, ikke mindst fordi der er dukket en lang række spændende danske forfattere op. Listen her er et udvalg af de bøger, der er udkommet efter 2015.

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Slangeilden

Benni Bødker og Rune Ryberg (Ill.)

Spændende saga om kampen mellem gode og onde kræfter er et visuelt kunststykke.

Vardekød

A. Silvestri

Gys i provinsen med udpenslet forfald og skarpe psykologiske portrætter trækker paralleller til David Lynch, Clive Barker og Dean Koontz maleriske rædsler.

Et satans arbejde

A. Silvestri

Denne vilde og tilsyneladende umulige historie, som både indeholder gys, humor og meget mere, er overraskende underholdende og læseværdig med appel til et bredt publikum.

Dansk standard

Kim Leine

Det groteske og absurde står side om side med hverdagsrealisme og menneskelig ondskab i anderledes og syret læseoplevelse. 

I lygternes skær

Steen Langstrup

11 raffinerede og gysende uhyggelige noveller, der udspiller sig i limboet mellem den trygge normalitet og det værste mareridt.

Lucie

Anne-Marie Vedsø Olesen

Mytologi på syretrip. Vild og blodig spændingsroman om Lucie, en udødelig kannibal på jagt efter et endegyldigt svar på sin oprindelse blandt nordiske guder, engle og dæmoner.

Julebestiariet

Benni Bødker og John Kenn Mortensen

Julemørket gemmer også på uhygge, og i denne formidable julekalenderguide til vinterens monstre er der rig mulighed for at blive bekendt med de absolut farligste af slagsen. 

Således forgår alverdens herlighed

Lars Kramhøft

Velskrevet, underholdende og ond novellesamling. Kramhøft kan virkelig noget, når han folder sig ud med både udpenslede modbydeligheder og mere subtile gys.

Ø

Steen Langstrup

Ny fremragende thriller der forvandler din drømmeferie til et mareridt. Steen Langstrup er tilbage i topform.