Logo
Bogliste

Ny realisme, virkelighedsformer & genreeksperimenter

Bud på danske værker fra nyere tid inden for "ny realisme", der leger med virkelighedsopfattelser og/eller blandinger af genrer.

 

Bøger på listen

Mit arbejde

Olga Ravn

Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.

Den svære toer

Lone Aburas

Humor og hundeejere går hånd i hånd med ulovlig våbenbesiddelse og trængte ægteskaber. En lille bid af Danmark garneret med både varedeklaration og læsevejledning. 

Meter i sekundet

Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om at blive voksen i Vestjylland. 

 

Træmuseet

Christian Yde Frostholm

Træmuseet er, blandt så meget andet, et vigtigt og originalt bidrag til de senere års danske klimakrise-litteratur. 

Sten, saks, papir

Naja Marie Aidt

Thomas' far er død og ved oprydningen finder han et papir med oplysninger, der sætter familien under pres.

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage

Naja Marie Aidt

Aidts bog er et uafrysteligt mesterværk om den sønderrivende sorg og en stor kærlighedserklæring.

Boyfrind

Christina Hagen

Kikset, anmassende, manipulerende og kynisk. Det kan helt klart anbefales at tage på stævnemøde med Christina Hagens ’Boyfrind’.

Dette burde skrives i nutid

Helle Helle

Helle Helles blændende roman vibrerer af undertekst og tryllebinder læseren i et univers, hvor overfladen hele tiden er ved at krakelere.

Solitaire

Mads Damsø (f. 1988)

Kontroversiel, rystende, opfindsom og velskrevet roman om Mads, der isolerer sig i en bunker i et år. 730 postkort fortæller om ham, hans kæreste og deres barske fortid.

Teotwawki

Lars Skinnebach

Tilbage fra fremtiden. Det er sjældent, man sidder med en bog, som man ved bliver en klassiker, en bibel, om 20, 30 eller 100 år. Skinnebach er en seer af guds nåde.

Kundskabens frugt

Liv Strömquist

At reflektere over det kvindelige køn i en historisk sammenhæng er en fin og vigtig opgave. Her i form af en tegneserie med en god portion tør og sarkastisk humor. 

Tityrus

Duncan Wiese

Wieses debut rammer en særlig intensitet i sammenstødet mellem hyrdedigt og storby-poesi. 

Dø, løgn, dø

Mette Moestrup

Digte - I fem dele og suiter udtrykt gennem genre-eksperimenter og klassiske stilarter afsøges især det kvindelige univers - Digtene kredser bl.a. om moderskab, kærlighed, døden og kønnet

PHASE

Jens Smærup Sørensen

Tv-mediets fokus på reality programmer kritiseres i romanen PHASE, der begynder godt og rummer mange fine idéer, men hvor læseren taber pusten undervejs. 

Hej menneske

Merete Pryds Helle

Romanen er et form- og genreeksperiment om det moderne menneskes tilblivelse og en filosoferende beskrivelse af tidens gang krydret med en leg med forholdet mellem fakta og fiktion.

Det hvide kvarter

Charlotte Weitze

Noget overnaturligt og skræmmende presser sig uundgåeligt på og truer beboernes trygge tilværelse i det hvide kvarter. Den bedste danske novellesamling, jeg har læst i flere år.

Drengen på stentrappen

Katrine Marie Guldager

I denne samlede udgave af Katrine Marie Guldagers tre fremragende novellesamlinger kommer vi fra København til Afrika og tilbage igen. Væsentligt klogere end da vi tog afsted.

Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom

Jan Sonnergaard

20 kapitlers nedtælling til menneskehedens selvdestruktion i vægtig romandebut.

1,7 tipping point

Silja E. K. Henderson

Silja E.K. Henderson har skrevet et nyskabende og meget aktuelt værk, der tager fat i flygtningekrisen og aktuelle miljøpolitiske diskussioner.