Logo
Bogliste

Vindere af Læsernes bogpris

Læsernes Bogpris er de danske folkebibliotekers hyldest til dansk litteratur og ikke mindst den bog, som bibliotekernes brugere – læserne – stemmer ind som den bedste fra det forgangne år. I 2022 vandt Gry Jexen for Kvinde kend din historie

Vi tager en tur ned ad mindernes boulevard og ser tilbage på de tidligere vindere af Læsernes Bogpris. Prisen er gået til forfattere som Jesper SteinMaren Uthaug og Christian Jungersen. Med æren følger en check på 50.000 kroner.

Litteraturprisen uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker og Litteratursiden. På listen herunder kan du læse mere om vinderne af prisen.

Bøger på listen

Kvinde kend din historie

Gry Jexen

Gry Jexen har vundet Læsernes Bogpris 2022 for 'Kvinde kend din historie. En vigtig bog om nogle af alle de fantastiske foregangskvinder, der har banet vejen for frie kvinder.

Rampen

Jesper Stein

Hudløst ærlig biografisk roman om, hvordan en smertefuld skilsmisse trækker spor langt ind i fremtiden.

En lykkelig slutning

Maren Uthaug

Nekrofili, medlidenhedsdrab, overtro og gengangere er blot nogle af emnerne i Uthaugs fabulerende slægtsroman. Det bliver aldrig det samme at gå til begravelse igen.

Kim Larsen - mine unge år

Jens Andersen

Kim Larsen ta´r albummet ned med billeder af tiden, der skred. Jens Andersen kigger med og tekst og tone smelter sammen som i Kims bedste sange.

Dødevaskeren

Sara Omar

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 

Hvor taler du flot dansk!

Abdel Aziz Mahmoud

Tankevækkende og meget morsom bog om at være dansker med indvandrerbaggrund. En væsentlig bog i integrationsdebatten, som tager fat på myterne og dobbeltmoralen. 

Den første sten

Carsten Jensen

Carsten Jensens spændingsroman angriber den offentlige forestilling om krigen i Afghanistan i et hovedkulds blodigt tankeeksperiment. 

Hvor solen græder

Puk Damsgård Andersen

Meget velskrevet, personlig, levende og empatisk reportage fra et af verdens brændpunkter.

Svalens graf

Sissel-Jo Reid Gazan

Et kritisk billede af den lille mand mod det store system og er en diskussion af de forsvarsmekanismer, mennesket benytter sig af for at beskytte egne interesser. 

Du forsvinder

Christian Jungersen

Christian Jungersens page turner byder på en stor læseoplevelse og inviterer til diskussion om, hvornår mennesket styres af neurologi eller den frie vilje.

Limfjorden: stemmer og steder. Bind 1-2

Hans Edvard Nørregård-Nielsen og Kirsten Klein

Et personligt portræt af Limfjorden og de tilstødende landskaber med inddragelse af områdets litteratur og malerkunst.

 

Dommedag Als

Tom Buk-Swienty

Dokumentarisk beretning om slaget på Als i den sidste afgørende fase af krigen 1864 mod de to tyske stormagter Prøjsen og Østrig.

Flaskepost fra P

Jussi Adler-Olsen

Fascinerende fortælling om forsvundne børn, religiøse sekter og en kold, psykopatisk kidnapper.

Filmatiseret i 2016, instrueret af Hans Petter Moland.

Dronningeofret

Hanne-Vibeke Holst

Velfungerende blanding af politik, politiroman og kvindeskæbne afslutter på fornemste vis trilogien om kvinder og magt dagens Danmark.

Den ukendte hustru

Leif Davidsen

Marcus troede, han kendte sin hustru, men pludselig forsvinder hun, og han må erkende, at hun havde hemmeligheder for ham. Leif Davidsen har skrevet endnu en forrygende roman.

Hundehoved

Morten Ramsland

Ligesom kubismen ikke lod sig nøje med ét perspektiv på tingene beskriver Ramsland på samme måde virkeligheden som undvigende og flertydig i slægtskrøniken 'Hundehoved'. 

Løgnhalsen fra Umbrien

Bjarne Reuter

Giuseppe Pagamino fra Umbrien er en løgnhals og historiefortæller. Det redder ham fra inkvisitionens klør, da han 1349 rejser til Lucca for at finde det evige liv.

Den lukkede bog

Jette A. Kꜳrsbøl

'Den lukkede bog' af Jette Kaarsbøl gengiver Det moderne gennembruds engagement, men også tidens fortielser og herskende dobbeltmoral.