Logo
Bogliste

Rummets historier

En litteraturliste fra rummet med gode rumfiktioner.  

Bøger på listen

Project Hail Mary

Andy Weir

Andy Weir står bag 2022s vildeste blockbuster. Sjældent har fysik/kemi-timen været så underholdende.

Coyote : en roman om interstellar udforskning. Bind 1

Allen M. Steele

Stor Science Fiction roman om rejser i rummet, interstellar udforskning og kolonisering af en fremmed verden minder om de klassiske fortællinger indenfor genren.

The Martian

Andy Weir

Denne amerikanske bestseller om en strandet astronaut på den røde planet placerer sig smukt i forlængelse af de klassiske fortællinger om Mars.

Filmatiseret i 2015 som "The Martian", instrueret af Ridley Scott.

Solaris

Stanislaw Lem

Dr. Kevin ankommer til rumstationen, der svæver om planeten Solaris. Solaris består af et stort hav, der tilsyneladende har en bevidsthed. 

Chronic city

Jonathan Lethem

I en nær fremtid efter 11. september hudflettes på morsom vis den moderne overfladiske amerikanske storby. En sprogligt udfordrende roman med Manhattan som udgangspunkt. 

Farven fra rummet

H. P. Lovecraft

8 noveller hvor horror, fantasy og science fiction er repræsenteret, og hvor de overnaturlige kræfter fra det ydre rum spiller en afgørende rolle.

Sulebulen

Mikael Niemi

Muntre og gakkede skrøner fra verdensrummet, som dog indledes og afsluttes med jordnær hyldest til den nordiske kartoffel

Farvel, min astronaut

Science fiction cirklen

15 science fiction-noveller og ét digt skrevet af danske forfattere; Emnerne er fx tidsrejser, teleportation, rum-tids paradokser, aliens og spekulativ fiktion, og samlet set dækkes et bredt spektrum inden for genren

Kopien

Johan Springborg

Science fiction. År 3319 vender rumskibet Orion hjem til jorden efter en adskillige hundrede år lang rejse. Det får store konsekvenser for de få millioner mennesker der er tilbage.