Logo
Bogliste

Gamle søfortællinger

Klar til at sætte sejl?

Søfortællinger er som bølgende oceaner - uforudsigelige, fascinerende og tidløse. Fra den ensomme sømands kamp mod naturens vilkår til stormfulde eventyr og dramatisk mytteri, disse fortællinger sætter os på prøve og minder os om vores egen modstandskraft.

Bøger på listen

Havbogen

Morten A. Strøksnes

To mænd i en lille båd på jagt efter en grønlandshaj tager os med på et storslået eventyr ned i de dybeste oceaner og helt ud til stjernerne.

Moby Dick

Herman Melville

Fornem nyoversættelse af et af verdenslitteraturens mesterværker.

Nordhavet

Ian McGuire (f. 1964)

Der er dømt skumsprøjt, mandehørm, hvalfangst, frost, havari, voldtægt og mord i en uhyre velskrevet og prisbelønnet roman af de sjældnere.

Vi, de druknede

Carsten Jensen

Her er skibskatastrofer, død, had og længsel. Historier om helte og skurke i en sjældent vellykket cocktail af en storslået generationsroman om Marstal og de syv verdenshave.

Robinson Crusoe

Daniel Defoe

Efter et skibsforlis lever Robinson Crusoe i 28 år på en øde ø, hvor han skaber sig en tilværelse med agerbrug og husdyrhold ved hjælp af selvdisciplin og foretagsomhed

1. udgave: 1719, dansk 1744

At have og ikke have

Ernest Hemingway

”En mand der ikke har noget, der ikke har nogen, han kan ingenting, han kan godt pakke sammen” det er den sidste og bitre erkendelse Harry Morgan når frem til.

Splinten fra Argo

Sjón

Islandske Sjóns magiske fortælleteknik slår endnu engang igennem. 'Splinten fra Argo' er en original fortælling om at fortælle historier.