Logo
Bogliste

Italienske klassikere fra det 20. århundrede

Den italienske litteraturhistorie har en lang tradition med mange highlights. Lige fra middelalderen har den gang på gang fornyet sig og været en inspirationskilde for den vestlige litteraturhistorie. Dette blev også tilfældet i det foregående århundrede, hvor mange italienske forfattere markerede sig både med litterære eksperimenter i sprog og stil og uden at give slip på fortælleglæden og den gode historie.

Bøger på listen

Rosens navn

Umberto Eco

Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.

Anmeldelse: De usynlige byer af Italo Calvino

Italo Calvino

Marco Polo og Kublai Khan afdækker khanens enorme rige gennem samtale om de byer, Polo har set. Et rigt og uendeligt værk, der lægger op til fortolkning.

Det periodiske system

Primo Levi

Den italiensk-jødiske kemikers og forfatters (1919-1987) skitser er samtidig hver for sig tilegnet et grundstof, der bruges som udgangspunkt for at forstå den store verden og hans egen lille sfære.

Hvis en vinternat en rejsende

Italo Calvino

Eksperimenterende roman, som gør forfatteren og læseren til én og samme hovedperson, der i en række romanfragmenter føres gennem en lykkelig kærlighedshistorie.

Klatrebaronen

Italo Calvino

Han levede sit liv i træerne, elskede altid jorden – Han fór til himmels. Således ender Calvino 'Klatrebaronen' med at citere indskriften på hovedpersonen Cosimos gravsted.

Familiepassioner

Cristina Comencini

Dette er bogen, man vil nyde, hvis man kan more sig over en beskrivelse af en farverig og lidenskabelig, italiensk familie. Bogen er fyldt med vidunderlige forviklinger, ingen har de fædre, de burde have, og alle lyver og bedrager efter bedste evne … en evne de alle ejer, i alleryderste grad.

Padre padrone

Gavino Ledda

Fra fårehyrde og analfabet til sprogprofessor - kunne have været titlen på denne tankevækkende selvbiografiske roman fra den fattigste del af Sardinien.

Erindringens hav

Erri De Luca

I 1950ernes Italien forelsker den unge Nicolas sig i den rumænske pige Caia, som mistede sine forældre under krigen -  I sin forelskelse bliver Nicolas voldsomt optaget af at hævne Caias forældre.

Født to gange

Giuseppe Pontiggia

Paolo fødes handicappet - han er spastiker. Især hans far har svært ved at erkende virkeligheden og bruger mange kræfter på at acceptere nødvendigheden af lægerne og behandlingssystemet.

Historien af Elsa Morante

Elsa Morante

I Rom under anden verdenskrig opleves begivenhederne ude i verden og deres virkninger på almindelige mennesker gennem den apolitiske lærerinde Ida og hendes sønner.

Leoparden

Giuseppe Tomasi di Lampedusa

I denne klassiker hører vi om 1860'ernes Sicilien, der samles med det øvrige Italien og om en adelsslægts nedtur. Det er en morsom, men også tragisk beskrivelse af et land og en familie i forandring.
 

Originaludgave: 1958