Borgerlig krise
Sjældent begavet debatbog graver gamle skyttegrave op og plæderer for nødvendigheden af en fælles, dybere og bedre borgerlighed.
Denne liste indeholder et udvalg af (debat)bøger om dansk politik og politikerbiografier.
Sjældent begavet debatbog graver gamle skyttegrave op og plæderer for nødvendigheden af en fælles, dybere og bedre borgerlighed.
En velskrevet og utroligt spændende journalistisk reportage om Mette Frederiksens første år som statsminister med fokus på corona-pandemiens dramaer.
Ritt Bjerregaard gør status over sidste del af sit politiske liv i fjerde erindringsbind, der bringer læseren tæt på politikeren og privatmennesket.
Et fagligt velfunderet og indgående portræt af Schlüter og hans tid og et væsentligt værk om dansk politik i perioden.
Et absolut hovedværk i dansk politisk historie med grundige analyser af periodens politiske udfordringer og med en velunderbygget vurdering af Anker Jørgensen som statsminister.
I denne velskrevne erindringsbog møder vi en erfaren og dygtig venstrepolitiker, der vægter sine grundtvigianske idealer højere end politisk opportunisme.
Et ’twitter-portræt’ i bogform, hvor kittet mellem de små beskeder er interviews, som til slut giver et overraskende nuanceret billede af en moderne politiker.
Underholdende og oplysende beretning om Henrik Kauffmann. Foruden historien om hans liv, hvor Grønlands skæbne fylder en del, giver bogen perspektiver på Danmarks udenrigspolitik.
Insider-beretning om kliker og kammeratskab i Socialdemokratiet, forfattet af et anonymt medlem af Socialdemokraties folketingsgruppe.
Historien om mennesket og politikeren Per Hækkerup (1915-1979), udenrigsmininister i Jens Otto Krags og Anker Jørgensens regeringer.
En bladtegner og en pensioneret historiker er gået sammen om at tage den politiske temperatur på det første årti i dette århundrede.
I dette velskrevne, uhyre detaljerede erindringsbind gør Per Stig Møller status over sin lange begivenhedsrige periode som udenrigsminister.