Logo
Bogliste

Italiensk krimi og spænding

Fra fortidens dramaer til nutidens mafiosi. Pak feriekufferten eller tag turen fra lænestolen til de mere dystre sider af det solrige Italien.

Bøger på listen

Sovende nymfe

Ilaria Tuti (f. 1976)

Endnu en blændende og stemningsmættet krimi med kommissær Tereasa Battaglia, der arbejder hårdt for at skjule sin Alzheimers. 

Helvedesblomster

Ilaria Tuti (f. 1976)

Første bind med kriminalkommissær Battaglia holder læseren klistret fast til siderne, mens handlingen udruller sig i et velstrukturet net.

Hvad vinbjerget gemte

Alessandro Perissinotto

Italienske Alessandro Perissinotto lægger aldrig fingrene imellem. Det er barske sager, skrevet med et stort miljø- og menneskekendskab.

Den sidste hvide nat

Alessandro Perissinotto

Psykologen Anna Pavesi er tilbage i andet bind af den realistiske krimitrilogi fra Norditalien, som skal læses for sin skildring af hovedpersonen og ikke mindst Torino.

Hedebølge i august

Andrea Camillleri

Kommissær Montalbano lejer et hus til sin kæreste og hendes venner. Her opdager han at huset har en ulovlig skjult etage og han finder et lig på den skjulte etage.

Sandheden om Alligatoren

Massimo Carlotto

En ægte noir-krimi fra Norditalien om privatdetektiven Buratti der afdækker det italienske samfunds mørke sider.

Efter al sandsynlighed

Gianrico Carofiglio

Retssags krimi. Italiensk, atmosfærefyldt og sprudlende. 

Den kolde sommer

Gianrico Carofiglio

Spændende fortælling om den italienske mafia baseret på virkelige begivenheder fra foråret og sommeren 1992 i Palermo.

På kanten af sandheden

Gianrico Carofiglio

Gensyn med forsvarsadvokaten Guerrieri, der bor og arbejder i det sydlige Italien, mafia-land.  Med fine miljøskildringer og uden hast og voldsomheder, oprulles en heftig korruptionssag.

Du er det onde

Roberto Costantini

Italiensk krimi med en diabolsk kalkulerende morder, en mesterligt skildret hovedperson og et fornemt tegnet portræt af en politisk udvikling. Anbefales.

Lysmordene

Giulio Leoni

Krimi fra Firenze i år 1300, hvor Dante Alighieri i slutningen af sin priorperiode skal opklare en række mord, der har forbindelse med en sammensværgelse mod paven.

Kætteren

Carlo A. Martigli

Historisk konspirationsthriller, som med sin blanding af mysteriet om Jesus i Tibet, den berygtede Borgia-families magtkampe i 1400-tallet og en tibetansk munk på en mission sætter scenen for eminent god underholdning.

En grim lille historie

Alessandro Perissinotto

Stilfærdig krimi med fine stemningsbilleder. Bør nydes langsomt.