Logo
Bogliste

Sønderjyske romaner

"Sinne mæ æ vinne. Ska´vi ikke snup et sønnejysk kaffebord?"

Bøger på listen

Genforening

Pernille Juhl (f. 1963)

Levende og indsigtsfuldt portræt af en af hovedpersonerne bag kampen for at få Nordslesvig tilbage til Danmark, en kamp som kulminerede med afstemningen d. 10 februar 1920.

Om hundrede år

Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.

Den sønderjyske farm

Erling Jepsen

I sin nye roman tager Erling Jepsen igen en svingom med lokalsamfundet i Gram i Sønderjylland. 

Kunsten at græde i kor

Erling Jepsen

Ønsket om andres død, faderens ”psykiske nerver” og søsterens nætter med faderen på sofaen er en naturlig del af den 11-årige fortællers hverdag.


Filmatiseret i 2007 af Peter Schønau Fog med Jesper Asholt på rollelisten.

Erna i krig

Erling Jepsen (f. 1956)

På samme tid et meget præcist billede af livet på Vestfronten og en røverhistorie af den ypperste slags. Én af Erling Jepsens allerbedste romaner.

Stemte s’er

Keld Conradsen

Fortælleren vender tilbage til sin barndomsby til sin mors begravelse. Et rørende og fængslende portræt af moren.

I det skjulte

Ester Bock

Lavmælt besættelsestidsfortælling om den unge Adelheid, som går ind for Hitlers idéer og nationalsocialismen, men som langsomt ændrer mening, da konsekvenserne går op for hende.

Jens og Marie : en genforeningsroman

Linda Lassen (f. 1948)

De historiske kendsgerninger danner en naturlig baggrund for den levende og nuancerede personbeskrivelse i Linda Lassens dokumentariske roman.

Fortiden er ikke hvad den har været

Joachim Meyerhoff (f. 1967)

Meyerhoffs roman er underholdning i topklasse og ikke til at komme uden om, hvis man er til humoristiske bøger med vid og bid.

Christas to forlovelser

Karsten Lund

Christas forlovede vender ikke tilbage fra 1. verdenskrig. I stedet bliver hun gift med hans soldaterkammerat og kommer til at leve et overklasseliv i Kolding. Som enke finder hun ud af, at hun har levet på en løgn.

Sønderjylland : fortællinger fra grænselandet

Hans-Jørgen Bonnichsen

I den række af bøger, der kommer i anledning af 100-året for Nordslesvigs genforening med Danmark, skiller denne sig positivt ud med fantastiske fotos og begavede tekster.