Logo
Bogliste

Fantasy

Fantasygenren byder på fortællinger om kampen mellem det gode og onde, som udspiller sig i en magisk og mytisk verden. Fantasy er ikke blot fantasy, men har en række subgenrer som f. eks. dark fantasy, paranormal romance og urban fantasy.

Bøger på listen

Akata Heks

Nnedi Okorafor

Atmosfærefyldt og spændende fantasyroman foregår i Nigeria og minder på nogle områder om Harry Potter.

Atlas six - initiativet

Olivie Blake

Olivie Blake har formået at skabe en solid seriestart, der er både gådefuld, spændende og kompleks.

Troldmanden i træet

John Kenn Mortensen

Første bind i forrygende horroreventyr er mesterligt illustreret. John Kenn Mortensen kan som ingen andre bringe de monstre frem, man håbede at have glemt.

Troldmanden fra Jordhavet

Ursula K. Le Guin

Le Guins episke fantasyfortælling er en klassiker, der har inspireret mange forfattere. En eviggyldig historie og en storslået, magisk rejse.

Shamran

Bjarne Reuter

”For tusind år spillede Døden terning og tabte”. Genudgivelse af Bjarne Reuters hjertegribende klassiker for større børn.

Academia - den anden komponent

Line Wenzel (f. 1990)

Første bind i en nytænkt alchemy-punkserie handler om rivaliserende universiteter, store skandaler og forbudte venskaber i New York i 1929.

Skandar og enhjørningetyven

A. F. Steadman

Svæv ind i en betagende verden af enhjørninger og helte og sig farvel til den nuttethed, der tidligere har været synonym med enhjørninger. 

Datter af dybet

Rick Riordan

En moderne Jules Verne-fortælling med en forældreløs, kvindelig hovedperson for børn fra 10 år.

Evernight - det evige mørke

Ross Mackenzie

Evernight er første bind i en virkelig spændende serie for teenagere om mirakelmagere, hekse og altopslugende mørk magi.

Jernulven

Siri Pettersen (f. 1971)

Mørke hemmeligheder, blod, bedrag og begær i nordisk fantasy, når det er allersmukkest udført.

Jeg er Saga

Silja Okking

Tænk hvis sjov og uskyldig leg pludselig blev alvor, og hvis verden med ét så helt anderledes ud og var beboet af magi og eventyrlige væsner. 

Slaget ved Danubris

Claus Holm (f. 1976)

Flere klassiske genregreb benyttes på fineste vis i spændende fantasyroman til unge og voksne.

Eventyrhuset

T. J. Klune

En eventyrlig og fin fantasyroman, der udover at underholde og betage får sin læser til at stoppe op og tænke.

De fremmede

Margaret Peterson Haddix

Spænding, mystik, koder og opdagelsen af en parallelverden er alle ingredienser i første del af en lovende serie for mysteriehungrende børn.

Arlo Finch i flammernes dal

John August

Manuskriptforfatteren John August har i sin romandebut skrevet en stærk fortælling for alle eventyrhungrende læsere.

Amari og Nattens Brødre

B. B. Alston

Bogen om Amari er blændende skrevet og tager sin læser med gennem en hvirvelvind af fantastiske begivenheder.

Drageægget

C. G. Valentin

Spændende start på serie indeholder en masse af de bedste fantasyelementer; drager, mørkelvere, prinser, portaler og kærlighed. Lad tæppet gå for en fantastisk læseoplevelse!

Formskifteren

Hanne Rump

Fortællingen handler om hverdagens udfordringer med familie og venner og om hekse, åndemanere, dæmoner og ulve. En anbefalelsesværdig serie til læsere fra ca. 10 år.

Mæsker - Henretterlunden

Majbrit Ravnholt Cramer (f. 1975)

Vild og fantastisk fantasy-debut er en storslået saga om myte, race, køn og kultur.

Roser & violer

Gry Kappel Jensen

Mordmystik og mørke kræfter på hemmelig kostskole for magikere. Der er masser af dramatik og spænding i Gry Kappel Jensens nye fantasyserie for unge.

Barden Beedles eventyr. Illustreret udgave

J. K . Rowling

Flot og indbydende udgave af Barden Beedles eventyr med utroligt smukke farveillustrationer af formidable Chris Riddell.

Tidens fange

Søren Juhler

Denne bog er begyndelsen på en serie, der viser os, at den virkelighed, vi kender, ikke behøver at ændre sig meget, før den føles helt fremmed for os.

Knivens stemme

Patrick Ness

Fabelagtig fortællekunst fra en forrygende Patrick Ness, der med sin mageløse pen endnu engang fejer benene væk under læseren med en medrivende fortælling.

Spejlenes by

Claire Fayers

Virkelig god fantasy til børn om to verdener, hvor den ene er magisk, og den anden ikke er det længere, og grænsen kun kan krydses gennem magiske spejle.

Vaals Hær I - Genkomsten

Eva Egeskjold

Første del af fantastisk dansk fantasy-trilogi er en stor frydefuld læseoplevelse for alle fantasy-hungrende hjerter.

Kloens klippe

Camilla Wandahl

Spændende og letlæst science fantasy om identitet, magt og forræderi på planeten Nærv, hvor befolkningen er hybrider mellem øgler og mennesker.

Dragerne vågner

Angie Sage

Hæsblæsende start på serie med nogle af de bedste elementer fra fantasygenren. Angie Sage kan virkelig fortælle en god historie.

A.S.P.E - Dæmonhunden

Mette Finderup

Første bog i fantasy-serien A.S.P.E er spændende fra start til slut og let at læse for børn fra cirka 10 år.

En mystisk gave

Camilla Wandahl

En rigtig god fantasytrilogi til børn fra cirka 10 år med referencer til den store og særdeles begavede fantasyserie ’Det gyldne kompas’.

Tyvefældens forbandelse

Kasper Hoff

En grandonkels samling af skrumpehoveder, tyvefælder og tupilakker sætter scenen for første del af medrivende fantasyserie om ånder, shamaner og et stærkt venskab.

Magikernes tid - den sorte fjer

Cressida Cowell

Sjov, flot og finurlig bog om venner og fjender og om monstre og mange andre uhyrer, der ikke er så farlige endda. 

Woodwalkers - Carags forvandling

Katja Brandis (f. 1970)

Woodwalkers kan læses af børn fra 11 år, og de fleste fantasylæsere vil elske seriens gode tematikker, eksotiske dyr og fine forsider.

Vildheks

Lene Kaaberbøl

I en blanding mellem magi og genkendelige tanker fra unge pigers hverdag har Kaaberbøl skabt en gribende og vedkommende fantasyfortælling.

Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser

Jessica Townsend

Den vidunderlige, opfindsomme og idérige fortælling har de rette elementer og kvaliteten til at blive Harry Potters arvtager.

Spellslinger

Sebastien De Castell

Spellslinger følger ikke reglerne for klassisk fantasy, men udfolder sig i et helt andet univers i den amerikanske ørken, og det er forrygende godt.

Eragon

Christopher Paolini

En dag finder Eragon en smuk sten, der viser sig at være et drageæg, og da det klækker, hvirvles han ind i det farligste og mest forrygende eventyr.

Første udgave på dansk: 2004

Gudernes krig - gudindens avatar

Henriette Hesselholdt

Lovende dansk fantasy-serie med en flok rejsende helte forfulgt af trolde og elvere. Målgruppen er mest de unge.

Runemagikeren

Sidsel Katrine Slej

Nordisk mytologi, runemagi og et tempofuldt plot krydret med forelskelse og kærlighed gør ’Runemagikeren’ til et spændende bekendtskab af høj kvalitet.

Ravnenes hvisken - Bog 1

Malene Sølvsten

Første bind i en fabelagtig og stort anlagt fantasy-serie. Man kan kun blive dybt imponeret over historien og det flotte sprog i denne debut.

Kragens kald

Leigh Bardugo

Bardugo indskriver sig i fantasygenrens fornemmeste historiebog med en mørk fortælling om seks farlige forbrydere, der får til opgave at begå et umuligt kup.

Hazel Wood

Melissa Albert

Melissa Albert lirker døren op til en dyster eventyrverden fyldt med hemmeligheder, magi og uhyggelige væsner. Et sandt scoop for eventyrelskere.

Grænsen til Trafallas 1 – Den halve arv

Julie M. Day

Ambitiøs dansk debut indfrier forventningerne om et storslået og episk fantasyunivers, hvor onde kræfter vil ødelægge alt.

Odinsbarn

Siri Pettersen

Fuldfed fantasy med stærke rødder i den nordiske mytologi. Magisk, velskrevet og med en handling, der holder til sidste side og gør det umuligt at vente på næste bind.

Morika - blodets bånd

Sidsel Sander Mittet

Fabelagtigt afslutning på Morika-trilogien. Det allersidste opgør om frihed er en vild rejse fyldt med blod, sved og tårer. Guf for selv de mest kræsne fantasy-læsere.

Snigmorderens lærling

Robin Hobb

Jeg kan kun give George R. R. Martin ret, ’Snigmordernes lærling’ er en sjælden diamant blandt fantasyromaner. Den bedste fantasyroman siden Harry Potter.

Kampen om tronen

George R. R. Martin

Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke.

Revolvermanden

Stephen King

Episk fantasy fortælling, der indskriver sig blandt klassikerne inden for genren.

Tegninger ved Jae Lee og Richard Isanove.

Jonathan Strange & Mr. Norrell

Susanna Clarke

En herlig blanding af historisk roman og fantasy om to engelske magikere i året 1807, hvor England fører krig mod Napoleon.

Ringenes Herre

J. R. R. Tolkien

Den første komplette danske udgave af en ubestridt klassiker inden for fantasygenren i en nyrevideret oversættelse og med alle appendikser i deres fulde længde.

Englen - angelologi

Danielle Trussoni

Medrivende og fantastisk spændende fortælling om en ældgammel konflikt mellem et hemmeligt selskab og efterkommere af engle og mennesker.

Stålets vilje

Joe Abercrombie

Actionfyldt og sorthumoristisk britisk fantasy er endelig kommet på dansk!    

Styrke

Cecilie Eken

Hæsblæsende intergalaktisk eventyr rummer alt hvad sci-fi hjertet kan begære, tilført overraskende saga-mytologi og østlig mystik.

Den halve konge

Joe Abercrombie

Den gedigne fantasyroman vil glæde fans af episke kongeeventyr med masser af sværdkamp og røverhistorier. Unge læsere vil føle sig særdeles godt underholdt.

Evighedssøn

Adam Silvera

Et nutidigt, alternativt New York befolket med superhelte og superskurke danner rammen for dette stærkt lovende første bind i en ny fantasy-serie.