Logo
Bogliste

Slægtsromaner fra hele verden

Den store, episke roman lever i bedste velgående i form af slægtsromanen. Her har vi samlet en række slægtsromaner, der tager dig verden rundt.

Bøger på listen

Aleksandra

Lisa Weeda (f. 1989)

Weeda går i dialog med døde slægtninge i sit portræt af et område i Ukraine, der har været hærget af krige og konflikter i generationer.

Til minde om erindringen

Maria Stepanova

Med essayistiske, æstetiske afsæt i fotografi, malerkunst og litteratur behandler Maria Stepanova erindringens væsen og løfter sin jødiske familiefortælling. 

De røde sirener - en ukrainsk familiehistorie

Victoria Belim

Victoria Belim dykker ned i sin ukrainske familiehistorie i en gribende skildring af en række menneskeskæbner og et lands historie.

Det ottende liv (til Brilka)

Nino Haratischwili

Mageløst drama følger en georgisk familie gennem det 20. århundredes skelsættende begivenheder, der griber ind i familiens historie.

De andres liv

Neel Mukherjee

Mageløs og monumental slægtsroman fra Indien i 1960’erne skrevet med et lysende nærvær i alle detaljer. Et skræmmende og indsigtsfuldt billede af en familie i frit fald.

Pariseren

Isabella Hammad

Uforglemmelig palæstinensisk slægtsroman fortæller medrivende om det gamle Palæstina, kærlighed, længsel og tilhørsforhold.

Pachinko

Min Jin Lee

Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.

Vita

Melania G. Mazzucco

En stor episk slægtsroman og udvandrersaga, der på smukkeste vis blander facts og fiction til en realistisk, rå og brutal, men også øm og medrivende fortælling.

Hjemfærd

Yaa Gyasi

Fantastisk debutroman om to halvsøstre og deres slægt igennem syv generationer.

 

Huset ved moskeen

Kader Abdolah

En stærk slægtsfortælling om iranere, der som ofre eller bødler slynges ind i centrale begivenheder under Irans revolution.

Vilde svaner

Jung Chang

Om en familie, som trods alle vanskeligheder og farer holder sammen og elsker hinanden - om, hvordan et land udvikler sig, selv når alle odds er imod det.

Årene med Laura Díaz

Carlos Fuentes

'Årene med Laura Diaz' er en fremragende mexicansk roman; på én gang en slægtskrønike om en tysk-mexicansk familie og en fortælling om Mexicos historie.

Og bjergene gav genlyd

Khaled Hosseini

Stærk og bevægende familiehistorie fortalt gennem flere generationer – fra Kabul og Paris til Californien og det græske øhav.

Damekupeen

Anita Nair

5 kvinder mødes i togets "Damekupé"; hver har de deres egen dramatiske historie at fortælle, som handler om værdighed og selvrespekt i nutidens Indien. 

Og vi kom over havet

Julie Otsuka

Uforglemmelig, rørende og stærk roman om japanske kvinder, som rejser til USA for at blive gift med mænd, de kun kender fra breve.

Aften hele dagen

Preeta Samarasan

Lyrisk malaysisk familiedrama fra midten af det 20. århundrede og frem. Læs den!!!