Logo
Bogliste

Nordiske slægtsromaner

Hvert år kommer der - heldigvis - en masse gode og underholdende slægsromaner. Listen her indeholder et udvalg af nordiske slægtsromaner.

 

Bøger på listen

Kniven i ilden

Ingeborg Arvola

Et overbevisende indblik i nordboernes og samernes hårde hverdagsliv i 1800-tallets Norge.

Hvor du går, følger jeg

Lina Nordquist

Lina Nordquists lyriske debutroman er en imponerende bedrift og så bemærkelsesværdig i tone og stemning, at den er svær at ryste af sig.

Havets kirkegård

Aslak Nore (f. 1978)

Actionfyldt slægtshistorie om hemmelighederne i et norsk familiedynasti.

Skæbnens blå tråde

Lars Mytting

Mytting har skrevet endnu en medrivende og storslået slægtsroman om menneskeskæbner i en lille norske bygd, hvor fortid, nutid og fremtid væves sammen.

Forladtheden

Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink fortæller om sin slægts ensomme historie i en dyb og stærk roman, fortalt i et smukt og poetisk sprog.

Min kinesiske farmor

Lars Saabye Christensen (f. 1953)

Ud fra sin farmors liv fortæller Saabye Christensen med et sjældent nærvær om sin slægts historie. En formidabel læseoplevelse om døden, tiden og det, der former et liv. 

Den der ser

Herbjørg Wassmo

Den spændende fortsættelse af ’Dinas arv’ er endelig landet på dansk. Insisterende, imponerende, velskrevet og umulig at lægge fra sig.

Dragerne over Helsingfors

Kjell Westö

Westös debutroman er en slægtshistorie fra Helsingfors med meget præcise tidsbilleder fra tiden efter Anden Verdenskrig og frem til årtusindeskiftet.

Søsterklokkerne

Lars Mytting

Stor og medrivende nordisk slægtsroman rummer det hele: kærlighed, drama, historie og tro. 

Hvor der er fugle

Maren Uthaug

Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv.

 

Livstørst

Audur Jónsdóttir

Audur Jónsdóttir lægger ikke skjul på, at Livstørst er en autofiktiv roman. Det er hendes eget liv, der er grundlaget for handlingen.

Halvbroderen

Lars Sꜳbye Christensen (f. 1953)

"Det vigtigste er ikke det, du ser. Det er det, du tror, du ser!".

Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2002

Fodspor på himlen

Einar Már Guðmundsson

Frodig og fabulerende beretning om en vidt forgrenet families liv gennem tre generationer på bunden af det islandske samfund i begyndelsen af dette århundrede.

Drømme på jorden

Einar Már Guðmundsson

En eventyrlig og magisk fortælling, der samtidig formår at give et tidstypisk billede af Island i første halvdel af det 20. århundrede.

2. del af Fodspor på himlen

1968

Jan Guillou

Familiehistorien er den mest interessante, den politiske fortælling skæres for tykt ud i pap.

I glimt

Juha Itkonen

Gribende og velskrevet familiekrønike fra Finland om en middelklassefamilies tilværelse gennem seks årtier i en tid, hvor verden blev forandret.

Der vokser et træ i Mostamägg

Britt Karin Larsen

Skovfinnerne bor i de dybe skove på grænsen mellem Norge og Sverige, de lever i pagt med naturen med bjørnejagt, magi, overtro og stærkt sammenhold.

Karitas uden titel

Kristín Marja Baldursdóttir

Islandske Karitas kommer i 1920'erne på Kunstakademiet i København - Tilbage på Island gifter hun sig og ender med en flok børn - uden mulighed for andet end at drømme om kunst - Men hun er stærk nok til at gøre sig fri

Slægters gang

Jan Kjærstad

Gennem slægten Bohre og især dens stærke kvinder fortælles historien om det norske samfund i det 20. århundrede.

Dejlig er jorden

Marit Tusvik

En intens og stærk barndomsskildring fra en lille by i 1950’ernes Norge. Fortalt med et barns sanselige til tider eventyrlige sprog. Endnu engang har forlaget Batzer & CO givet mig en stor læseoplevelse!

Det synger i løvet

Britt Karin Larsen

Annikka vender tilbage til Mostamägg, og den før så sørgmodige og plagede kvinde liver op igen i samværet med den syv-årige pige Selma

Folket i Finnskogen ; 5. bind


Svøm med dem som drukner

Lars Mytting

Lars Mytting blander yndefuldt spænding, krig, kærlighed og natur i denne fængslende fortælling.

Eremitkrebsene

Anne B. Ragde

Herligt gensyn med Torunn, Tor, Magido, Erlend og Krumme i Anne B Ragdes andet  bind om den norske slægt Neshov  - en fabelagtig god beskrivelse af et liv som langsomt forsvinder.


Samhørende: Berlinerpoplerne; Eremitkrebsene

Ligge i grønne enge

Anne B. Ragde

Tor, Margido og Erland bor nu på gården i Trondheim, og vi møder familien, da de samles på gården en varm sommerdag, og de sidste handlingstråde fletter sig ud.

Altid tilgivelse

Anne B. Ragde

Der er gået tre et halvt år siden Torunn søgte tilflugt hos Christer efter farens død. Erlend og Krumme er blevet travle småbørnsforældre, Margido har fundet tilbage til sin Gud og Torunn overvejer om fremtiden med Christer er værd at satse på.

Eriks bog

Lars Sund

Gudbenådet fortælleglæde og medrivende historieskrivning om en enkelt mands liv – filtreret gennem stærke kvinder og verdenshistorien.

Hundrede år

Herbjørg Wassmo

Broget kludetæppe om tre generationers kvinder i Nordnorge, deres følelser, deres længsler og deres mange børn.