Logo
Bogliste

Amerikanske udkanter

Der findes et andet USA uden skyskrabere, trafikkaos, menneskemylder og lyshav. Rundt om i Amerikas 50 meget forskelligartede stater leves der millioner af liv på landet og i mindre byer. Listens romaner giver et indblik med den amerikanske provins som baggrund.

Bøger på listen

Hvem skal passe frøhospitalet?

Lorrie Moore

I tilbageblik genoplever Berie sin ungdom med hjerteveninden Sils. En stemningsfyldt comming of age roman med minderne fra et ungdomsliv i 60’erne og 70’erne i en provinsby i USA.

Inden vi blev jeres

Lisa Wingate

Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning.

Nådestolen

Elizabeth H. Winthrop (f. 1979)

Tankevækkende, brutal og fantastisk velskrevet roman om de sidste timer, inden Willie Jones skal henrettes i den elektriske stol.

Små påsatte brande

Celeste Ng (f. 1980)

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.

Goat Mountain

David Vann

Foruroligende og barsk roman om en familie, hvor vold er hverdagskost og grænserne for grusomheden ikke-eksisterende.

Kald mig Frank

Richard Ford

Humoristisk og melankolsk portræt af 68-årige Frank, der i efterveerne af orkanen Sandy opsøges af fortiden i fire sammenvævede fortællinger.

I al hemmelighed

Linda Castillo

Endnu en fremragende amishkrimi med Kate Burkholder, måske den bedste til dato.

Sandets sprog

Ellen Block

Intet tab i verden er større end at miste sit barn, sin familie og sit hjem. Hvordan overlever man? Abigail Harker søger tilflugt på en afsondret ø, hvor ikke alt er, som det ser ud til.

Dogtown

Anita Diamant

Her er en roman, som er virkelig dejlig at læse, men lidt svær at anbefale. Svær fordi der egentlig ikke sker så meget i den - og så alligevel.

De levende

Annie Dillard

Stor og intens skildring af nybyggere og deres barske liv i sidste halvdel af det 18-århundrede. Historien skildrer en række personer og begivenheder i det nordvestlige Amerika.

De smukke vilde

Don Winslow

Don Winslow præsterer stil, spænding og dialogmæssigt højoktan i ’De smukke vilde’ - Ben, Chon og O er the kings of coolness, for dælen det er godt.

Filmatiseret i 2012 af Oliver Stone under titlen "Savages"

Kvinden der forsvandt

Gillian Flynn

Veloplagt psykologisk triller om det perfekte par, som under overfladen slet ikke er, hvem de udgiver sig for at være. Hvem narrer hvem?

 

Jordemoderen fra Hope River

Patricia Harman

Stærk, flittig, empatisk. En ny romanheltinde er født - jordemoderen fra det bjergrige West Virginia, der bærer på en tung hemmelighed.

Biernes hemmelige liv

Sue Monk Kidd

En dramatisk og rørende sydstatsroman om en ung hvid pige, der finder tryghed hos en flok sorte kvinder. 

Filmatiseret i 2008 under titlen "The Secret Life of Bees", instrueret af Gina Prince-Bythewood

Blodets meridian

Cormac McCarthy

En episk western, der på helt usædvanlig vis udpensler ondskaben uden på noget tidspunkt at forsøge sig med en forklaring.

Ikke et land for gamle mænd

Cormac McCarthy

Hæsblæsende og hjerteskærende dyster spændingsroman fra Texas om sheriff Bell som har set verden gå ad helvede til uden at kunne forhindre det!

Filmatiseret i 2007 af Ethan og Joel Coen under titlen 'No Country for Old Men'.

Voldsmænd river det til sig

Flannery O'Connor

Skæbne møder religiøsitet i mageløs sydstatsroman.

Brokeback Mountain

Annie Proulx

Fornem amerikansk novellekunst langt fra Manhattan.

Filmatiseret i 2005 under samme navn med Heath Ledger og Jack Gyllenhaal i hovedrollerne. 

Serena

Ron Rash

Rå, voldsom og dragende. ’Serena’ har alt, hvad en bog om den amerikanske vildmark skal have.

Filmatiseret i 2014 under samme titel af Susanne Bier

Gilead

Marilynne Robinson

Marilynne Robinsons 'Gilead' er en åben fremlæggelse af det iturevne amerikanske hjerte med borgerkrig, raceopgør, tilgivelse, tro og tab af tro.

Empire Falls

Richard Russo

Storladen saga om livet i en mindre amerikansk by. Livet er ikke hvad det har været i den fiktive by Empire Falls, der tidligere var et blomstrende industrieventyr.

Niceville

Kathryn Stockett

Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel.

Filmatiseret i 2011 af Tate Taylor under titlen "The Help".

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

Olive er pensioneret skolelærer fra Maine, New England, hun er kantet og typen der skånselsløst smækker sandheden i hovedet på dig. Du vil elske hende!

 

Utæmmet liv

Jeannette Walls

Når piger opfører sig ligesom drenge, skubber de til vores ideer om, hvad der er normalt. ’Utæmmet liv’ udvider grænserne, og overraskelserne myldrer frem.

Snebarnet

Eowyn Ivey

Fortryllende smuk fortælling fra 1920’ernes Alaska. Et ægtepars barske nybyggerliv forandres, da en mystisk lille pige træder ind i deres liv fra skoven.