Logo
Bogliste

Danske debutanter 2012

Her er en liste med et udvalg af skønlitterære debutanter fra 2012.

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Bid

Stine Askov

Så er der bid! Romandebut om rappe replikker, vildledning af kunder i Matas og vasketøj, der mugner. 

Viktor Horˇsovský

Kenny Jess Brandt

Roman som foregår i et kunstnermijø i Prag. Hovedpersonen Viktor Horsovsky redder den prostituerede pige Vanja fra at begå selvmord på Václavspladsen. Herefter oprulles en sindrig historie om kærlighed, mord og svig i det dunkle og mystiske Prag

Privat skov

Nanna Goul

Olga og Henrik kommer fra storbyen og vil realisere deres ide af et idyllisk liv midt i naturen - Hun har jo set i tv og dameblade hvordan, og han føler at bare motorsaven har kørt, lægger det alen til potensen

Øksen ligger ved træets fod

Karl-Emil Heiberg

Digte. Arbejdsløshed er ikke til at spøge med. I digtform udfoldes historien om Johnny, der konfronterer sin mor med håbløsheden

Min mor siger

Stine Pilgaard

Stine Pilgaards romandebut om et knust hjerte, Kingo og Kings, gode hensigter og moralsk opbakning er en perle af sprogligt overskud. 

Jeg æder mig selv som lyng

Olga Ravn

Olga Ravns digtsamling kredser om pigesindet, kvinden, kroppen og alt det der følger med at bo i en kvindekrop, der på en og samme tid er både helt privat og meget offentlig.

Den stjålne vej

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Barsk og virkelighedsnær fortælling om tre afghanske skæbner, der med livet som indsats kæmper for rettigheder og retfærdighed.

Flex death

Jonas Rolsted

Lyrisk kortprosa der i en flydende bevidsthedsstrøm indfølt og lavmælt blander fragmenter af erindring, hverdagsliv og metapoetiske overvejelser over erindring, skrift og kunst.

Uro

Jesper Stein

Fuldendt krimidebut fra 2200 Kbh N. har det hele – en kompliceret forbrydelse, en nuanceret persontegning og et indfølt portræt af bydelen Nørrebro.

Koordinater

Amalie Laulund Trudsø

I debuten fra Amalie Laulund Trudsø kædes kendte gader i København sammen med poetiske beskrivelser af ungdommens op- og nedture.