Logo
Bogliste

International politik

Spænding, konspirationer og magtkampe er meget typiske emner som bliver inddraget i romaner om international politik. Forfatterne på denne liste er både danske og udenlandske, men alle titlerne er på dansk.

Titlerne er alle fiktion. Der er ligeså mange biografier som der er politikere, så dem er jeg gået udenom.

Bøger på listen

Arkadaş : roman

Simon Holm Pedersen

Den danske udviklingsstudent Lasse tvinges til at se sig selv og den politiske virkelighed i Tyrkiet i øjnene under sit studieophold i Istanbul

Det blinde øje

J. Á. González Sainz (f. 1956)

Felipe Díaz og hans familie bryder op fra slægtens jord og bosætter sig i Baskerlandet, hvor hans kone og søn hurtigt radikaliseres politisk, mens Felipe til stadighed står for en stilfærdig integritet og medmenneskelighed, nedarvet gennem generationer.

Præsidenten er forsvundet

Bill Clinton

Alle forudsætninger for et brag af en politisk spændingsroman skulle være til stede, men det lykkes altså ikke helt.

Tre minutter

Anders Roslund

Forfatterparret har et unikt indblik i den kriminelle verden, og historien og plottet er bestemt ikke blevet ringere af at blive flyttet til Colombia.

Verdens skygge

Nir Baram (f. 1976)

En uomgængelig og velskrevet dystopisk roman om hvordan idealisme, penge og magt gennemstrømmer en globaliseret verden og forandrer mennesker og systemer.

Tog til tiden - og andre internationalt inspirerende fortællinger

Jørgen E. Petersen (f. 1930)

Noveller med inspiration fra den internationale scene med en oftest politisk vinkel, herunder fra den europæiske, arabiske og afrikanske verden

Falske Stemmer

Anne Sofie Allarp

Fascinerende, højspændt, politisk drama om inderkredsen i dansk politik.

Kamelklubben

David Baldacci

Under sit arbejde som bodyguard for den amerikanske præsident bliver Secret Service-agenten Alex Ford klar over, at en gigantisk sammensværgelse blandt højtstående politikere og embedsmænd er under opsejling, men hvem vil tro ham, for han er allerede grundigt upopulær hos sine foresatte

Den udvalgte

Sam Bourne

Thriller, der tager udgangspunkt i Det Hvide Hus og USA's præsident -  Politik og penge blandes sammen med en magtfuld elite, der styrer det amerikanske demokrati - Maggie tager kampen op med livet som indsats

Morderisk bedrag

Dan Brown

Fundet af en meteor synes endelig at bevise, at der er liv andre steder end på Jorden, men er den ægte? Endnu en hæsblæsende thriller fra Dan Brown.

Amerika Amerika

Ethan Canin

Corey Sifter, en ung mand fra den amerikanske arbejderklasse, kommer i begyndelsen af 1970'erne under en rig families beskyttende vinger og begynder at arbejde for nomineringen af en demokratisk præsidentkandidat.

Pestskibet

Clive Cussler

Kaptajn Cabrillo og hans mandskab opdager et krydstogtskib med overlevende samt 783 døde og involveres i opklaringen af mysteriet - Det bliver et internationalt og voldsomt opgør, der udkæmpes på liv og død med højteknologiske midler mod en religiøs og politisk organisation.

Den hvide konge

György Dragomán

Drengen Djata fortæller med en blanding af uskyld, uvidenhed og sort humor om sit liv sammen med sin mor i årene efter at det rumænske politi uden lov og dom fængslede hans far.

Originaludgave 2005

Magi, dame, knægt

Kim Foss (f. 1960)

Julian er superstudent i et østeuropæisk land - Han bliver forelsket i den mystiske Maya, og deres tilværelse påvirkes af den politiske udvikling i landet, der bevæger sig mod demokrati, men ikke uden omkostninger for de involverede

Skyggen

Robert Harris

En tidligere engelsk premierminister, Adam Lang, skriver på sine memoirer, der tilsyneladende skal fortælle den fuldstændige sandhed om hans regeringstid.

Præsidentens rådgiver

Brad Meltzer

Spændingsroman om det isnende kyniske magtspil i korridorerne i Det Hvide Hus. Da yngste juridiske rådgiver Michael Garrick under et stævnemøde med præsident Hartsons datter Nora ser noget fordægtigt, bliver han en brik i spillet

Malins efterår

Morten Hesseldahl

Politisk spændingsroman stiller skarpt på storbankernes image og fremtidens energiforsyning i Danmark set i lyset af konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Operation Høje Nord

Eirik Wekre

Efterforsker hos efterretningsvæsenet Hege Tønnesen undersøger både sin brors mystiske dødsfald, spioner i den norske top og dønninger fra en gammel sag om hemmelige arkiver - Det hele samler sig om de internationale topforhandlinger om retten til Nordpolens undergrund

Koldkrigerens hemmelighed

Peter Bogason

Spion-thriller. Tilbage i 1975, midt under den kolde krig, sank en dansk motortorpedobåd ud for Norges kyst. Da vraget hæves opdages en gemt mikrofilm indeholdende hemmelige oplysninger om søværnet. En spion har været på spil, men hvem er den skyldige?