Logo
Bogliste

Chick lit - de klassiske

Du kunne læse Ulysses, Krig & Fred eller Odyssen. Klassikere, der består gennem årene. Eller du kunne læse de klassiske Chick lit romaner.

De, der startede genren. De, som mange efteraber. De, som stadig er værd at læse. Læse brittiske Helen Fielding, amerikanske Melissa Bank & Candance Bushnell, irske marian Keyes & Cecilia Ahern, danske Henriette Lind & Dorte Holm.

Bøger på listen

Bridget Jones - samlet

Helen Fielding

Bridget Jones' dagbog: Et års frustrationer, rapt og vittigt fortalt af Bridget, 30 år og feminist, der panisk søger en mand, men som samtidig har en rædselsvækkende rollemodel i sin mor

Lipgloss junglen

Candace Bushnell

Penge, magt og kvinder over 40. Det er ingredienserne i denne nye, underholdende roman fra forfatteren bag "Sex in the city".

Djævlen går i Prada

Lauren Weisberger

Livet bag det store modemagasins glittede overflade er et helvede fyldt med tårnhøje stiletter og spidse albuer - redaktøren får selv Cruella de Ville til at ligne den gode fe.

En shopaholics hemmelige drømmeverden

Sophie Kinsella

'En shopaholics hemmelige drømmeverden' er endnu en engelsk "singleroman" à la 'Bridget Jones' dagbog' af Helen Fielding. Den er både morsom og medrivende, og tvangsshopping er det store gennemgående tema.

Shopaholic i medgang og modgang

Sophie Kinsella

Becky skal giftes med Luke og hendes mor regner med et hjemmebryllup. Lukes mor regner med et stort New York-bryllup og da Becky ikke kan sige nej, er forberedelserne til begge bryllupper snart i fuld gang.

Shopaholic & baby

Sophie Kinsella

Becky's liv blomstrer og hun er gravid -  Alt er perfekt, især da hun opdager, at shopping kurerer morgenkvalme -  Men da det viser sig at Becky's celebre fødselslæge er Luke's smarte, intellektuelle ekskæreste begynder hendes verden at falde fra hinanden - Hun shopper for to, men

Mini shopaholic

Sophie Kinsella

Rebecca Brandon (født Bloomwood) er tilbage: Hun har en ustyrlig to-årig, bor hos sine forældre og har lovet sin mand at gå med alt sit tøj tre gange, før hun køber mere. Oven i købet forsøger hun at arrangere et tophemmeligt surpriseparty for husbonden

PS: Jeg elsker dig!

Cecelia Ahern

Hollys mand dør pludseligt efter kort tids sygdom, og hendes verden falder fra hinanden. 10 efterladte breve fra Gerry får dog Holly til at indse, at livet trods alt går videre.

Filmatiseret i 2007 af Richard LaGravenese under titlen "PS, I Love You"

Ser jeg tyk ud i det her?

Arabella Weir

Jacqueline er en dygtig 35-årig kvinde, som passer sit job som konferenceplanlægger i London med stor succes -  Men i sin dagbog afslører hun galgenhumoristisk sit rædselsfulde mindreværdskompleks og sin absolut skæve selvopfattelse.

I dine sko

Jennifer Weiner

Da den rodede, sexede Maggie for 117 gang invaderer sin storesøster, juristen Roses liv, og denne gang forfører hendes kæreste, bliver det for meget, Begge bryder med deres hidtidige liv, og forsones langsomt med barndommens tab og fortielser - og med hinanden

I spænd

Dorte Holm

I slutningen af 1990'erne flytter tre unge kvinder sammen i en lejlighed i København. De er vidt forskellige, men alligevel udvikler deres venskab sig til noget blivende

I tvivl

Dorte Holm

Hvordan forener unge kvinder kærlighed, familie, børn og karriere, samtidig med at de ønsker at bevare et tæt venindeforhold?

Rachels ferie

Marian Keyes

Følg med på en totalt cool og tjekket (læs: fortabt og forvirret) kvindes dannelsesrejse, der byder på sex, stoffer, svimlende kærlighed og brune sweatre!

Ellens elevator

Hanne Hedetoft

Fire unge venner i trediverne fortæller på skift om deres uhøjtidelige møder, hvor de ordner verdenssituationen og deres indbyrdes reelle, men meget underholdende problemer.

Hvis du ku' se mig nu

Cecelia Ahern

Sød, hjertegribende og en mildt sagt mærkelig roman om usynlige venner.

Sidste udkald

Marian Keyes

De tre venner fra en lille by i Irland, Tara, Katherine og bøssen Fintan, holder sammen i deres mere eller mindre tjekkede liv i London, med problemer med job, kærester og helbred.

En utjekket mors hemmelige liv

Fiona Neill

Super chick-litt for alle der elsker en humoristisk historie om kærlighed, mænd, børn, veninder, flirt og små, hvide løgne.

Nyforelskelse og andre cykelstyrt

Camilla Stockmann

Er du en kvinde, mellem 20 og 40 år, med bare en smule selvironi og humoristisk sans, vil du elske denne afsindigt morsomme bog.  

Mit livs øjeblik

Cecelia Ahern

Siden Lucy Silchester blev forladt af sin kæreste, har hendes liv været noget møg. Men en dag bliver hun kaldt til samtale med "Livet", som er en yngre mand. Sammen med "Livet" er det nu tid for Lucy at gøre op og skabe forandringer

Dagbog fra i morgen

Cecelia Ahern

Endnu en magisk perle fra Cecilia Aherns hånd,  som lægger sig perfekt ind i forfatterens efterhånden lange, eventyrlige halskæde af bøger.

Skydykker uden faldskærm

Spacemermaid

Den 28-årige blogger Spacemermaids tekster fra nettet 2005 om bl.a. kærlighed i lyst og nød, kærester, udseende, karriere og venner
Spacemermaid pseudonym for: Charlotte Heje Haase

Pige i tyverne

Sophie Kinsella

Lara Lington er midt i tyverne, nybagt single med knust hjerte. Hun har lige startet virksomhed op, og må klare alt selv, da hun bliver alene med firmaet.

Hvem er jeg?

Sophie Kinsella

Lexi vågner op på hospitalet efter en bilulykke uden nogen erindring om de sidste 3-4 år -  Til sin overraskelse finder hun ud af, at hun lever et liv i luksus med en succesfuld karriere og en millionær-ægtemand, men dette perfekte liv er både vanskeligt at tackle og slet ikke så idyllisk, som de