Logo
Bogliste

Filmatiserede science fiction romaner

Der er skrevet mange spændende science fiction historier, og en del af dem er også blevet filmatiseret. Listen her er et udpluk af disse, dog kun romaner og noveller som findes oversat til dansk.

Bøger på listen

Dune

Frank Herbert

Frank Herberts over 500 sider lange science-fiction roman 'Dune' (1965, da. 'Klit', 1978) regnes blandt de mest indflydelsesrige sci-fi romaner gennem tiderne.

Udslettelse

Jeff VanderMeer

Det er alt det, øjet ikke umiddelbart ser, der pirker til fantasien og vækker gruen i Jeff Vandermeers øko-thriller om det mystiske Område X.

Ready player one

Ernest Cline

Medrivende science fiction, hvor fremtidens online-verden står på spil.

Fortællinger fra Ringen : tales from the Loop

Simon Stålenhag

Et sublimt dekoreret science fiction eventyr.

Mortal engines - de rullende byer

Philip Reeve

Actionfyldt og underholdende eventyrroman om en fjern fremtid, hvor rullende byer fortærer hinanden i jagten på ressourcer.

Maze Runner - Dødskuren

James Dashner

Den enormt hypede og populære Maze Runner trilogi afsluttes nu med dette sidste bind.

Tjenerindens fortælling

Margaret Atwood

Genudgivelsen af Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read. Tv-serien har pustet nyt liv i romanklassikeren.

Dødsspillet

Suzanne Collins

16-årige Kattua lever i en fremtid, hvor der skal udvælges et ungt menneske, der skal kæmpe til døden mod andre udvalgte, Da Kattuas lillesøster bliver udvalgt, melder hun sig som frivillig og overtager søsterens plads i det årlige dødsspil.

The Martian

Andy Weir

Mars har altid været en foretrukken skueplads for science fiction. Denne amerikanske bestseller om en strandet astronaut på den røde planet placerer sig smukt i forlængelse af de klassiske fortællinger.

Solaris

Stanislaw Lem

Dr. Kevin ankommer til rumstationen, der svæver om planeten Solaris. Solaris består af et stort hav, der tilsyneladende har en bevidsthed. 

Filmatiserede noveller

Philip K. Dick

Seks pletskud fra en af USAs bedste science fiction-forfattere. Novellerne er siden blevet filmatiserede, men er i sig selv absolut et besøg værd.

Slip mig aldrig

Kazuo Ishiguro

Er nogle mennesker mere mennesker end andre, spørger Kazuo Ishiguru i denne blændende samfundskritiske science fiction, maskeret som kostskoleroman.

Filmatiseret i 2010 af Mark Romanek under titlen "Never Let Me Go"

Under kuplen

Stephen King

Science Fiction, gyser, psykologisk thriller eller noget helt andet. Der er mange lag og fortolkningsmuligheder til denne helt suveræne roman - Stephen King når han er bedst.

Filmatiseret som "Under the Dome" i 2013, instrueret af Jack Bender m.fl.

Vejen

Cormac McCarthy

Omstrejfende væsener på jagt efter mad under en sortnende himmel. Cormac McCarthys 'Vejen' er en dystopisk rejse uden andet mål end overlevelse.

Filmatiseret i 2009 under titlen 'The Road' med Viggo Mortensen i hovedrollen. 

Vandrende sjæle

Stephenie Meyer

Forfatteren har for en stund forladt vampyrerne og varulvene i Twilight-serien, og overrasker positivt med en stort anlagt science fiction roman.

Filmatiseret i 2013 af Andrew Niccol under titlen "The Host"

1984

George Orwell

Hvis du tror, at 2 plus 2 er 4, har du ikke læst Orwells uforlignelige mesterværk . 

Originaludgave: 1949

Nyoversættelse: 2021