Logo
Bogliste

Filmatiserede gysere

En lang række gode gyser-romaner er blevet filmatiserede. Listen her viser et udpluk af disse, og kun af titler som findes på dansk. Listen er langt fra udtømmende, og indeholder f.eks. kun et lille udvalg af filmatiseringerne af historier fra Stephen King, Edgar Allan Poe og H. P. Lovecraft m.fl., der har leveret fortællinger til et hav af film.

Bøger på listen

Doktor søvn

Stephen King

Underholdende, spændende men ikke så uhyggelig. Den længe ventede fortsættelse til Ondskabens hotel lever ikke helt op sin forgænger, men det synes næsten også umuligt.

American psycho

Bret Easton Ellis

Har du nogensinde læst en roman. der gjorde dig fysisk dårlig tilpas? En roman, der ikke skulle læses lige inden aftensmaden?
Hvis ikke, så prøv at læse "American Psycho".


Filmatiseret i 2000 af Mary Harron under titlen "American Psycho".

Det onde

Stephen King (f. 1947)

Meterværket fra 1980’erne er igen blevet aktuelt med en ny filmatisering, og nu har nye generationer en enestående chance for at stifte bekendtskab med gyseren over dem alle.

Skruen strammes

Henry James

Tiden er omkring 1850. En ung præstedatter er blevet guvernante for 2 forældreløse børn, der bor på deres onkels gods. Hvad er historien bag de tavse skikkelser, der viser sig?

Kastanjemanden

Søren Sveistrup

Søren Sveistrups første krimi er en helstøbt historie og et velfortalt værk med et umage makkerpar og en uhyggelig og barsk krimigåde.

Dyrekirkegården

Stephen King (f. 1947)

Hvor langt vil en far gå for at beskytte sin familie mod sorgen? Og hvad sker der, hvis man går for langt?

Offer for en samler

John Fowles

Psykologisk gyser om en hæmmet, småborgerlig kontorist, som kidnapper en smuk, ung kunststuderende og spærrer hende inde i sin kælder. En klassiker af højeste karat, som gennem tiden har givet inspiration til mange andre bøger og film inden for samme genre.

Død indtil solnedgang

Charlaine Harris

Sydstaterne bliver i denne dark fantasy serie den primære scene for en helt ny type vampyrhistorier, der udfolder sig rundt om servitricen Sookie Stakehouse.

Bøgerne om Sookie Stackhouse danner baggrund for tv-serien "True Blood"

Lad den rette komme ind

John Ajvide Lindqvist

Skrækroman og svensk socialrealisme kombineret med det overnaturlige – og det virker!

Filmatiseret i 2008 af Tomas Alfredson under titlen "Låt den rätte komma in".

Ondskabens øjne

Thomas Harris

Psykologisk thriller om samspillet mellem en kvindelig FBI-elev og en bestialsk massemorder, som hun interviewer for at udnytte hans viden om abnorme menneskelige reaktioner i jagten på en anden morder

Hannibal vågner

Thomas Harris

Hannibal Lecter bliver i sin barndom udsat for strækt traumatiserende hændelser under anden verdenskrig, hvor han mister hele sin familie - Som ung i Frankrig beslutter han sig for hævn

Samhørende: Den røde drage, Ondskabens øjne, Hannibal, Hannibal vågner

Rosemarys baby

Ira Levin

Ingen blod og drabelige effekter, men en skræmmende historie, der langsomt ruller sig ud i hverdagens trivialiteter, og hvor uhyggen skabes imellem personerne.

 

Dumas-Klubben

Arturo Pérez-Reverte

Pérez-Reverte har skrevet en røverroman, der udfolder sig i både Spanien, Portugal og Paris; handlingen snor sig lige så uforudsigeligt af sted som en landevej i 1700-tallets Frankrig.

Filmatiseret af Roman Polanski i 1999 under titlen "The Ninth Gate".

Ring

Koji Suzuki

Effektiv japansk gyser om journalisten Asakawa, der falder over en historie om fire unge studerende, som alle er døde efter at have set et mystisk videobånd.

Blod

Guillermo del Toro

Glem alt om tjekkede teenage-vampyrer og evig kærlighed, og sig goddag til en barsk og blodig nyfortolkning af vampyrhistorierne. Det er gys og uhygge i højeste potens.

Filmatiseret som The Strain i 2014, instrueret af Phil Abraham m.fl. 

Doktor Moreaus ø

H. G. Wells

Efter et skibbrud på Stillehavet i 1887 kommer Edward Prendick til at tilbringe elleve grufulde måneder på den ø, hvor Moreau eksperimenterer med at omskabe dyr til mennesker.