Logo
Bogliste

Seriemordere

En seriemorder som ikke fanges er måske den mest frygtede morder der findes. Ude i den store virkelighed findes en del seriemordere, kendte eller ukendte, men i den fiktive verden florerer de også i stor stil.

Flere forfattere bruger seriemorderen i flere af deres bøger, men jeg har valgt kun at vise en titel fra hver forfatter, for på den måde at vise flere forfattere. Men spørg på biblioteket om der er flere fra samme forfatters hånd som evt. omhandler seriemordere.

Bøger på listen

Selfies

Jussi Adler-Olsen

Danmarks ukronede krimikonge lever op til forventningerne i sin syvende krimi om folkene fra Afdeling Q. Den nye roman er oven i købet blandt de bedste i serien.

Dyster viden

Belinda Bauer

Psykologisk debutroman om godt og ondt, rigtigt og forkert og om det menneskelige sinds dystre afkroge.

Rødt lys stop

S. J. Bolton

Medrivende krimi hvor fortiden rækker helt ind i nutiden med frygtelige konsekvenser.

Nådens omkreds

Jørgen Brekke

”’Rosens navn’ møder Gunnar Staalesen” kunne man fristes til at kalde denne fænomenale krimidebut. Glæd jer til mødet med ny norsk krimiforfatter!

I Satans tjeneste

Tess Gerritsen

Endnu en fremragende og gysende spændende krimi med Jane Rizzoli og Maura Isles. En page-turner der ikke lader læseren i ro, før sidste side er læst.

Tvunget til tavshed

Linda Castillo

Painters Mill, et idyllisk, lille samfund, hvor amishfolket lever i fred og fordragelighed med deres naboer, rystes af en brutal seriemorder.

Magtspillerne

Michael Connelly

Magtspillerne er den 13. bog med Harry Bosch som hovedperson, men jeg har aldrig læst noget at forfatteren før. Jeg har hørt meget godt om ham, og nu kom tiden til at læse forfatteren. Det er jeg glad for!

Torinoklædets hemmelighed

Sam Christer

Dan Brown har ikke levet forgæves. Med sin blanding af lige dele seriemorder og religiøs mystik vil bogen sikkert finde sine læsere, om end den ikke har helt samme kvaliteter som sit litterære forbillede.

Kød og blod

Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm retter en skarp kritik mod tidens krav om perfektion i denne hårrejsende gyser-krimi, hvor unge piger myrdes af en ”ulvemand”.

De døde sjæles skov

Jean-Christophe Grangé

Den franske thrillermester leverer igen en uhyggelig og intelligent spændingshistorie - blandingen af krimi, kulturhistorie, antropologi og psykologi er højest effektiv.

Øjet der ser

Giorgio Faletti

Nervepirrende thriller om en intelligent morder, der ved hjælp af superlim arrangerer sine celebre ofre i groteske stillinger, der refererer til tegneseriefigurer fra ’Radiserne’.

Én gang morder

Eva Maria Fredensborg

En kvinde findes myrdet, og mordet ligner de seriemord, som blev begået tyve år tidligere. Men morderen fra dengang er død, så hvem er nu på spil? Klassisk opbygget krimi med spændende plot.

Hviskende lig

Dennis Jürgensen

Dansk krimi når den er bedst. Tredje bog i Dennis Jürgensens krimiserie om Roland Triel mangler hverken spænding eller aktion.

Søvnen og døden

A. J. Kazinski

Elementært spændende, velskrevet og fermt konstrueret. Denne bog er et særdeles overbevisende og meget anderledes bud på en moderne krimi og lever til fulde op til forgængeren, ’Den sidste gode mand’.

Kalendermordene

Marek Krajewski

Hvis du har lyst til at møde Philip Marlowe & Sam Spades tyske lillebror, så kan denne klassiske noir krimi varmt anbefales.

Satans sjæl

Cody McFadyen

En kvinde findes død i et fly, og det viser sig at være det første offer, seriemorderen har valgt at vise omgivelserne. For han har meget mere på samvittigheden og er nu klar til at ”lege” med politiet.

Snemanden

Jo Nesbø

Tror du, at snemænd signalerer glæde, familiehygge og sjov? Det gjorde jeg også, indtil jeg læste Nesbøs sidste.

Dødebogen

Douglas Preston og Lincoln Child

Bloddryppende thriller om en gammel egyptisk forbandelse, en uretmæssig fængsling og en psykopatisk morder.

Fortids synder

Ian Rankin

Kriminalroman. Kriminalkommissær Rankin jager en seriemorder, der bruger samme metoder som i en række mord i Glasgow 20 år tidligere. Samtidig bliver en af hans gamle sager genstand for en intern undersøgelse.

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen 2001

Blodørn

Craig Russell

Bloddryppende og intens thriller med bestialske seriemord, ældgamle nordiske ritualer, politiske intriger og bandekriminalitet.

Forbryder

Karin Slaughter

’Forbyder’ er et fængslende bekendtskab. Slaughter har ændret så meget på sin sædvanlige formel, at alle hendes styrker træder frem uden at blive spoleret af en irriterende følelse af gentagelse.

Før jeg dør

Susanne Staun

Fanny Fiske iført hijab og klar til endnu en mordefterforskning. Fanny drøner afsted for at redde endnu en prostitueret, før det er for sent.

Pigerne fra Englandsbåden

Lone Theils

Veldrejet krimidebut fra danske Lone Theils, som benytter sig dygtigt af alle femikrimi-genrens greb i denne uhyggelige historie om forsvundne piger baseret på virkelig hændelser.

De dødes kammer

Franck Thilliez

Ny fransk thriller af den mere hårdkogte, morbide og uhyggelige slags. Næsten for meget af det gode, men hvor er det dog neglebidende underholdende.

Neptuns vinde

Fred Vargas

Stik hoved op af den skandinaviske bølge og prøv noget nyt: læs en fransk krimi!

Tænk på et tal

John Verdon

En debuterende spændingsforfatter med endnu en grufuld seriemorder, men denne bog er helt i sin egen klasse. Sindrigt konstrueret, psykologisk velfunderet og isnende uhyggelig.

Kaldet

Inger Ash Wolfe

Aktiv dødshjælp er et vanskeligt emne, er man for eller imod? Her serveres en alternativ version.