Logo
Bogliste

Barcelona

Skønlitteraturen er den perfekte rejseguide til en by som Barcelona.

Mellem lommetyve og ludere emmer byen af historie, der visse steder kan ses afmærket på de sten, som byen er bygget af. Udvalget af historiske romaner om byen skorter det ikke på i dette udvalg.

Bøger på listen

Sjælemaleren

Ildefonso Falcones

Medrivende og dramatisk roman fra Barcelona i starten af 1900-tallet. Om kærlighed, kunst, svig, misundelse og hævn, fortalt så overbevisende, at det er som at være der selv.

Åndernes labyrint

Carlos Ruiz Zafón

En fortælling fra Barcelona i slutningen af 1950’erne med mørke toner, melodrama og skæbne. Det er en stor opgave at læse historien, men den er alle anstrengelserne værd.

G - Det brænder på Ramblaen i Barcelona

Daniel Sánchez Pardos

Selveste Antoni Gaudi er en af hovedpersonerne i denne farverige og underholdende historiske roman, som tager os med til Barcelonas underverden i 1870’erne.

Fejltagelsernes bog

Sanne Bjerg

Kalejdoskopisk roman om beboerne i en etageejendom i Barcelona. Den fine og underholdende fortælling handler om at leve livet, men også om fodbold, skak og fejltagelser. 

Den forbandede jord

Juan Francisco Ferrándiz

Endnu en farverig og underholdende historisk roman med Barcelona som centrum. Fortællingen foregår i 800-tallet og har alle ingredienser til at blive en klassiker.

Min broders vogter

Leif Davidsen

Klassisk Davidsen-drengerøvsroman om broderopgør, den store kærlighed, en dødbringende guldskat og gustne interne magtkampe under Den spanske borgerkrig og i Stalins Sovjet.

Havets katedral

Ildefonso Falcones

Stærkt underholdende, læseværdig og farverig romandebut om livet i Barcelona i 1300-tallet, om kærlighed og svigt, om gode og onde mænd og kvinder.

Jordens arvinger

Ildefonso Falcones

Dette hjertegribende historiske drama fra 1300-tallets Barcelona viser, hvor hårdt og ofte skæbnen kan slå ned på samme mand.

Catalaneren

Noah Gordon

Feel good-roman der i roligt tempo og uden de store armbevægelser beskriver livet i Catalonien i slutningen af det 19. århundrede.

Jeg vil give dig verden

Chufo Lloréns

Farverig og underholdende historisk roman i stil med ’Jordens søjler’ og ’Havets katedral’.

Sydens dronning

Arturo Pérez-Reverte

Handlingen tager sit udgangspunkt i Mexico, hvor den 23-årige Teresas kæreste, en narkosmugler, netop er blevet myrdet af sine egne, fordi han var lidt for kreativ med hensyn til egen indtjening i forbindelse med smugleriet. 

Vindens skygge

Carlos Ruiz Zafón

'Vindens skygge' er en bog om en bog, der på magisk vis griber ind i den unge Daniels liv, en stor roman fra den spanske forfatter Carlos Ruiz Zafón, som du ikke må snyde dig selv for. 

Englens spil

Carlos Ruiz Zafón

Kan Carlos Ruiz Zafon gentage kunststykket og skrive en roman, der fænger lige så meget som 'Vindens Skygge'?

Den utålmodige alkymist

Lorenzo Silva

Hovedfigurerne i denne historie er Rubén Bevilacqua, og hans assistent Virginia Chamorro, ansat ved Guardia Civil i Madrid. Det handler om korruption og kvindehandel.

Det tatoverede lig

Manuel Vázquez Montalbán

Bogbrænding, god mad og dejlige kvinder - Pepe Calvalhos første sag endelig på dansk med 35 års forsinkelse.

Min lille horror

Mette Zingenberg

Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellemTove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme.