Logo
Bogliste

Chile

"I sing for a far strip of country, narrow but endlessly deep" (Victor Jara)

Chile er et langt smalt land, der strækker sig på Andesbjergenes vestlige side ud mod Stillehavet fra Atacama-ørkenen i nord til Ildlandet i syd, næste stop Antarktis.

Landet har en stor litterær tradition og hele to nobelpristagere, Pablo Neruda (1971) og Gabriela Mistral (1945). Landet har også en blodig historie, især militærdiktaturet 1973-1989 har præget den nyere litteratur

Listen indeholder litteratur skrevet af chilenske forfattere, herunder forfattere i eksil.

 

Bøger på listen

Maniac

Benjamín Labatut

Labatut har forvandlet et af de 20. århundredes mest banebrydende og komplekse videnskabelige felter til en pageturner.

Når vi ikke længere forstår verden

Benjamín Labatut

Labatut fejrer ikke videnskabelige landvindinger, men giver et spændende og foruroligende indblik i det 20. århundredes forskning.

Violeta

Isabel Allende

Isabel Allende er dronningen af episke fortællinger. Historien om Violeta er både lidenskabelig, bevægende og underholdende.

At svømme nøgen

Carla Guelfenbein

To unge piger og en ældre mand i et pirrende og smerteligt trekantsdrama, der river sjæle op. En vidunderlig perle af en roman.

Mine dokumenter

Alejandro Zambra (f. 1975)

Noveller om chilensk middelklasseidentitet, relationer, der burde være nære, ensomhed og teknologiens udvikling og om at mindes. Alt sammen i en underfundig indpakning.

Tony ingen

Andrés Montero (f. 1990)

Dragende historie midt imellem virkelighed og illusion, realisme og mystik. Montero minder os om, at nogle gange er det mest virkelige gemt dybt inde i fortællingen. 

Håbets rejsende

Isabel Allende

En fortælling om håb og drømme i en bevægende kærlighedshistorie mellem to mennesker, der er tvunget til at udholde umenneskelighed.

Hundrede kærlighedssonetter

Pablo Neruda

Kærligheden tror, håber, udholder og fortærer alt i Nerudas kærlighedssonetter. Det er næsten for meget af det gode, men også kun næsten, for Pablo Neruda er en stor digter.

Bonsai

Alejandro Zambra

Emilia vil dø når hun bliver 30. Det er ikke endnu. Først skal hun møde Julio, de skal forelske sig og gå fra hinanden. 

Åndernes hus

Isabel Allende

Den internationale bestseller af Isabel Allende om fire generationer sideløbende med Chiles omskiftelige historie i 1900-tallet.

 

2666

Roberto Bolaño

Stort anlagt mammutroman om den moderne civilisations mørkeste sider er bestemt ikke nem læsning, men den udholdende belønnes med en mageløs litterær oplevelse.

Hotline

Luis Sepúlveda

Vellykket røverroman fra Chile om Landbetjenten Caucaman, der bliver tvangsforflyttet fra Patagonien til hovedstaden Santiago, hvor han bliver gemt væk i afdelingen for seksualforbrydelser 

Pigen der fortalte film

Hernán Rivera Letelier

Fascinerende beretning om film, fortællekunst og hverdagens magi er første værk på dansk af den chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier men forhåbentlig ikke den sidste.

Nocturne fra Chile

Roberto Bolaño

Helstøbt mesterværk om fortrængninger, litteratur og Chiles historie fortalt af en katolsk præst - en insisterende, medrivende stemme.

De vilde detektiver

Roberto Bolaño

Spændende og sprogligt fantastisk latinamerikansk roman.

Mit opdigtede land

Isabel Allende

En sprudlende og charmerende erindringsbog om en stærk kvinde, om hendes forunderlige familie, om de personer, der har betydet mest for hende, og ikke mindst om det land, som hun kalder ”sit opdigtede land”.