Logo
Bogliste

Islam

Dette er en liste med skønlitteratur, som beskæftiger sig med islam. Det er gendigtninger af religiøse myter, bøger, der handler om religioners opståen, religioners historie, religiøse konflikter eller religiøs fanatisme. Men det er først og fremmest bøger, der handler om menneskelivet – og om hvordan religion har haft og har betydning for menneskers tilværelse rundt omkring i verden.

Bøger på listen

Evas tre døtre

Elif Shafak

Spændende, tankevækkende og meget velskrevet roman om kvindefrigørelse, religion og kulturel identitet.

Skyggedanseren

Sara Omar

Fortællingen om pigen Frmesk, der vokser op med social kontrol i kvindeundertrykkende miljøer i Kurdistan og Danmark.

Smaragdsliberen

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Fremragende roman om tro, tolerance og venskab i en verden med krig og terror.

Den stjålne vej

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Barsk og virkelighedsnær fortælling om tre afghanske skæbner, der med livet som indsats kæmper for rettigheder og retfærdighed.

Ministeriet for den ypperste lykke

Arundhati Roy

Gribende roman om en gruppe udsatte menneskers kamp for overlevelse i en splintret verden fortæller om Indiens nyere historie i et fabulerende sprog.

Dødevaskeren

Sara Omar

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 

Brick Lane

Monica Ali

Glæd dig til en levende, varm og humoristisk skildring fra indvandrerkvarteret ”Brick Lane” i London om den muslimske kvinde Nazneen fra Bangladesh og hendes familie.

Yacoubians hus

Alaa Al Aswany

Fængslende og til tider vovet fortælling om mennesker og samfundsforhold i nutidens Egypten.

Drageløberen

Khaled Hosseini

Stor og betagende roman om venskab, skyld og soning. 

Under en strålende sol

Khaled Hosseini

Varm bog om venskab, men også barsk bog om undertrykkelse og vold mod kvinder. 

Haver af vand

Alan Drew

Medrivende roman om ung kærlighed og kulturelle sammenstød. En rigtig lænestolsbog til en regnvejrsdag derhjemme eller til ferielæsning i hængekøjen.

Underkastelse

Michel Houellebecq

Houellebecq beder læseren forestille sig et moralsk udslidt Europa, der frivilligt har underkastet sig Islam. Det er tankevækkende, kontroversielt og underholdende på samme tid.

Platform

Michel Houellebecq

Da den 40-årige Michel, der henslæber livet i et kedeligt job, møder karrierekvinden Valerie, tager hans liv en helt anden retning, hvor sex er en hovedingrediens.

Fugle uden vinger

Louis De Bernières

Et eksotisk, multikulturelt univers udfolder sig i den lille anatolske landsby, men da Det Osmanniske Rige bryder sammen, forandres verden for altid i denne storslåede roman om kærlighed, religion og krig.

Tavshedens smerte

Ayad Akhtar

Splittet mellem sin kulturelle baggrund og det omgivende samfunds kultur i skellet mellem barndommen og ungdomslivet, begår Hayat nogle frygtelige fejltagelser, der får konsekvenser for ham selv og de mennesker han holder af.

Chicago

Alaa Al Aswany

En række studerende fra Egypten har fået stipendier til at studere i Chicago, hvor der også er et par egyptiske professorer og andre undervisere, der på forskellig vis er maginaliserede. Egyptisk politik og efterretningsvæsenets lange arme er hele tiden en farlig understrøm.

Hakawati

Rabih Alameddine

Osama al'Kharrat bor i USA men er hjemme i Beirut ved sin fars dødsleje - Gennem tre måneder skabes med fantasifulde, underfundige og tvetydige historier et farvestrålende billede af livet i familien og området i fortid og nutid.

Fatimas hånd

Ildefonso Falcones

En ung mand, splittet mellem to religioner og to folks forskellige traditioner, kæmper en hård og ubarmhjertig kamp for at gøre det rigtige, både over for Gud og over for sig selv.

Honninglandet

Zeina B. Ghandour

En overraskende roman om en ung kvinde der kalder til bøn, om selvmordsbomberens flugt, om journalisten, om en underlig pige og om Honningmanden. Om de hemmelige sider i os selv.

En spillers bekendelser

Rayda Jacobs

Underholdende og bevægende fortælling om en midaldrende muslimsk kvindes syndige bekendelser- en bog om skam, vanære, kærlighed og smerte.

Sirenerne i Bagdad

Yasmina Khadra

Fra følsom ung litteraturstuderende mand til kynisk selvmordsbomber. Ekstremt vedkommende og vigtig roman om konsekvenserne af Irakkrigen.

Svalerne i Kabul

Yasmina Khadra

Atiq Shaukat er fangevogter i Kabul. Et hverv han udfører med stigende lede og undren.

Det sorte album

Hanif Kureishi

Det syder af race og rave i Hanif Kureishis 'Det sorte album' – en boblende tur gennem Thatcher's London i 1980'erne.

Lyden af bier

Amulya Malladi

Med ’Lyden af bier’ giver Amulya Malladi et sjældent indblik i en indvandrers tilværelse i Danmark. En smuk og øjenåbnende bog, der troværdigt viser Danmark med andre øjne.

Grill

Ib Michael

Bloddryppende drama med dansk gidsel, dramatisk kærlighedseventyr i Yemen og sexmord på Nørrebro med konsekvenser for den forkerte indvandrer er vigtige handlingstråde i denne politiske samtidsroman og kærlighedsthriller.

Lystrejser

Nedjma

Kom med på et kig bag burkaen hos de muslimske kvinder, og opdag hvilken hed og pulserende lyst der banker bag det ydmyge og underdanige ydre.

Mandelen

Nedjma

Denne bog er noget så sjældent, som en bog skrevet af en arabisk kvinde, der larmende og meget lidenskabeligt bryder med islams tabuisering af sex og kvinders lystfølelse.

Sne

Orhan Pamuk

Den tyrkiske eksildigter Ka rejer til byen Kars i det nordlige Tyrkiet, samtidig med at en afdanket skuespiller og en fordrukken officer under dække af en snestorm anstalter et lokalt militærkup.

Klovnen Shalimar

Salman Rushdie

Hævntogt på 1. klasse! En ambassadør bliver brutalt myrdet. Hævntogt, ja, men i hvis navn - Islams, misundelsens eller kærlighedens?

Ali & Nino

Kurban Said

En eviggyldig fortælling om to elskende, hvis kærlighed møder modstand grundet deres forskellige kulturelle og religiøse baggrund.

Verdenssamleren

Ilija Trojanow

Richard Francis Burton blev kendt som britisk officer i midten af 1800-tallet. Han rejste og udforskede primært i Indien, Arabien og Afrika og blev en fornem eksponent for det kraftigt ekspanderende victorianske England.