Logo
Bogliste

Satire og humor

På denne liste finder du skæve og satiriske bøger, som lægger op til debat og eftertanke.

Bøger på listen

De sidste 10 eller 11 dage i Magnus Saxtorphs sælsomme og ulykkelige liv

Jeppe Krogsgaard Christensen

Fremragende, morsom og velskrevet roman om den fallerede litteraturkritiker Magnus Saxtorph, der er en mand med en mission. 

Historien om et supermarked

Dimitris Sotakis (f. 1973)

Græske Dimitris Sotakis’ komiske Robinson Crusoe-fortælling er en skarp parodi på en driftig og udviklingsbesat menneskehed. Det er provokerende og vellykket.

Georg-komplekset

Kirsten Hammann

Rablende historie om mandlig midtvejskrise, ægteskabelig jalousi og selvrealisering spidder forfattergerningen og forlagsbranchen. Årets sjoveste danske roman!

11%

Maren Uthaug

Maren Uthaugs fabulerende fremtidsfortælling sætter tingene på spidsen og kvinderne fri af patriarkatet. Glæd dig til en vild læseoplevelse!

To the Modern Man

Kristina Nya Glaffey

I et rasende og åndeløst tempo tegnes et hudflettende portræt af den moderne mand og hans evige selviscenesættelsesprojekt. Men det bliver også et portræt af vores tid.

Sorgens balalajka

Jens Blendstrup

Skæve og originale noveller underholder og sender læseren på koldbøttetur i tilværelsen. Samlingen rummer dyb, tragisk komik og en befriende uforudsigelighed.

Eurotrash

Christian Kracht

Vanvittig tour de Schweiz, hvor mor og søn nærmer sig hinanden og ser familiens nazistiske fortid i øjnene. Det er absurd, morsomt og stærkt underholdende.

Meter i sekundet

Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om at blive voksen i Vestjylland. 

 

Helvede

Erlend Loe

Loes nye roman er en satans underholdende historie, der på godt og ondt fremstiller betingelserne ved at indlade sig på et kæresteforhold til mørkets fyrste. 

Frank vender hjem

Kristian Bang Foss

Det er en svær kunst at balancere mellem humor og alvor, men det lykkes på blændende vis for Bang Foss i samtidsromanen om to familier fra vidt forskellige samfundslag.

Den svævende tankbestyrer

Bent Vinn Nielsen

Endnu en ætsende sarkastisk roman fyldt med tør humor fra Bent Vinn Nielsen om almindelige menneskers ualmindelige liv. Underholdende!

Mor og Busser

Kristina Nya Glaffey

Humoristisk og rørende billede af en kernefamilie anno 2014, som den bedst beskrives – nemlig af barnet. Mor er både moren og faren, og Busser er Busser.

Lejlighedssange

Stine Pilgaard

Læs denne bog hvis du vil have en eksperimenterende og udfordrende læseoplevelse fuld af fabulerende sprogblomster og humor.

Spøgelser

Dolly Alderton

Dolly Alderton rammer plet igen med denne fornøjelige, rørende og rammende roman om at være kvinde i 30’erne.

Dyrene i Afrika

Erlend Loe

Erlend Loes roman Dyrene i Afrika er først og fremmest fucking grineren. Ja, jeg fremhæver lige ordet igen – FUCKING!

Døden kører Audi

Kristian Bang Foss

Sjov, satirisk og poetisk roman om et roadtrip gennem Europa i kørestol og folkevognsrugbrød.

Min mor siger

Stine Pilgaard

Stine Pilgaards romandebut om et knust hjerte, Kingo og Kings, gode hensigter og moralsk opbakning er en perle af sprogligt overskud. 

Doppler

Erlend Loe

Vi bliver født alene, og vi dør alene. Man kan lige så godt vænne sig til det først som sidst." Igen en flot norsk roman om livets værdier.

Gud taler ud

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup indtager rollen som et villavejsvidne og leverer et humoristisk og nænsomt portræt af en aldrende og dæmonisk far.

Grumme historier

Mathilde Walter Clark

En samling humoristiske noveller, der alle handler om et menneske, der oplever grumme, absurde ting

Sort hund

Torben Munksgaard

Én hændelse kan brede sig som ringe i vandet, og spørgsmålet i Torben Munksgaards tragikomiske univers er om livet og lykken er styret af tilfældigheder eller skæbnen.