Logo
Bogliste

Konger og dronninger

Den righoldige skønlitteratur om danske konger og dronninger giver dig mulighed for på en underholdende måde at blive klogere på danmarkshistorien. 

Bøger på listen

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

 

I morgen bliver bedre - Dronningen

Karoline Stjernfelt

Anden del af Karoline Stjernfelts imponerende tegneserie om trekantsdramaet mellem Christian den 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee skuffer ikke.

Kongens kvinder

Maria Helleberg

Kongens kvinder er først og fremmest et historisk portræt af tre helt centrale kvindeskikkelser i den sene renæssance i Danmark, men også en roman om begær i alle afskygninger.

Dagmar

Maria Helleberg

Kontrasten mellem en barndom badet i kærlighed og respekt og et voksenliv i evig kamp og misforståelse var på alle måder overvældende for prinsesse Dagmar.

 

Engelshjerte

Maria Helleberg

Den historiske romans dronning har skrevet endnu en medlevende og dramatisk fortælling om en stærk kvindeskikkelse fra Danmarks historie - en stor og tragisk kærlighedshistorie.

Leonora Christine

Maria Helleberg

Fra feteret kongedatter til langtidsfange i Blåtårn. Leonora Christines farverige, dramatiske og omskiftelige liv er oplagt romanstof.

Dronningeskolen

Maria Helleberg

Denne historiske roman om Caroline Amalie har det hele - i en skøn blanding: utroskab, elskerinder, uægte børn, hofintriger og en kvindes kamp for sin kærlighed.

Bruden fra Gent

Dorrit Willumsen

Historisk roman om kong Christian II, hans elskede Dyveke og mor Sigbrit, og om ægteskabet 1515 med den kun 14-årige Elisabeth fra Gent

Livlægens besøg

Per Olov Enquist

Struensee, Christian d. 7. og Caroline Mathilde er hovedpersonerne i denne roman , som har fået anmeldernes pen til at flyde over med lutter honning.

Den falske købmand

Jørgen Lindgreen

I året 731 besætter den ærgerrige jyske konge Angantyr Fyn. De jyske krigere tvangsudskriver med hård hånd fynboer til tvangsarbejde ved Dannevirke. Men den fynske konge Regnar har stadig et kort i ærmet.

Sven Tveskæg. Danernes sidste viking

Preben Mørkbak

En moderne kæmpekrønike om Sven Tveskæg og en blodig nyfortolkning af historien om Danmarks tilblivelse.

Lystrejsen

Peter Fogtdal

I 'Lystrejsen' tager Peter Fogtdal udgangspunkt i den danske konge Frederik d. 4, der var enevoldskonge i Danmark-Norge fra 1699-1730 og den rejse, Frederik foretog til Italien i 1708.

Sigbrits bålfærd

Bergljot Hobæk Haff

Korrekte historiske fakta eller ej: Her er en utroligt spændende roman om kong Christian II, hans frille Dyveke og hendes mor Sigbrit Willums ... med en ny vinkel.

Kongens mærke

Erling Pedersen

Farverig og velskrevet historisk roman om royal frygt og intolerance i renæssancens Danmark.

Kongen der sendte paven en fugl

Martin Petersen

Mester Martin, levnedsskriver, satte denne krønike over Sven, søn af Estrid og konge af Danmark. Vandt sig freden i nord.

Prinsesse af blodet

Bodil Steensen-Leth

Bodil Steensen-Leth har i sin nye roman taget det store tragiske kærlighedsdrama mellem Dronning Caroline-Mathilde, Johan F. Struensee og kong Christian d. VII op.

Filmatiseret i 2012 af Nikolaj Arcel under titlen "En kongelig affære".

Rigets frue: Margrethe I

Maria Helleberg

Tidsmæssigt befinder vi os i 1359-1412. Vi følger hovedpersonen Margrete - datter af Valdemar Atterdag - fra hun er seks år, til hun dør som 60-årig.

Christine

Helle Stangerup

En fængende og troværdig historisk skildring af kongedatteren Christines liv i det 16. århundrede.