Logo
Bogliste

Indien - indiske romaner

Indien er en fascinerende smeltedigel af moderne livsstil og traditioner med rødder tusinder af år tilbage i tiden. På boglisten kan du udforske landets kalejdoskop af farver, lyde og lugte med skønlitteratur fra og om Indien.

Bøger på listen

Sejrens by

Salman Rushdie

Med afsæt i en over 700 år gammel historie fra Sydindien har Rushdie skrevet en fabulerende roman om historieskrivning, ytringsfrihed og statslige konflikter. 

De andres liv

Neel Mukherjee

Mageløs og monumental slægtsroman fra Indien i 1960’erne skrevet med et lysende nærvær i alle detaljer. Et skræmmende og indsigtsfuldt billede af en familie i frit fald.

Den hvide tiger

Aravind Adiga

Kan man skrive en morsom roman om Indien? Ja, Aravind Adiga viser i denne overraskende, satiriske og kritiske roman, at det kan man. Den er virkelig et besøg værd.

De små tings gud

Arundhati Roy

En underfundig fortælling om en families tragiske skæbne i et Indien, hvor engelsk aristokrati, spirende kommunisme og kastesystemet skaber et uoverskueligt kaos. 

Ministeriet for den ypperste lykke

Arundhati Roy

Gribende roman om en gruppe udsatte menneskers kamp for overlevelse i en splintret verden fortæller om Indiens nyere historie i et fabulerende sprog.

Bhakti

Anne Marie Ejrnæs

Medrivende biografisk roman om to usædvanlige kvinder fra begyndelsen af det 20. århundrede, der bryder med tidens normer for kvindeliv og drager til Indien.

.

Delhis smukkeste hænder

Mikael Bergstrand

Du er i godt selskab med den bitre humoristiske, midaldrende Göran Borg, der på sit livs absolut nulpunkt bliver narret med til en chartertur til Indien.

Den gyldne søn

Shilpi Somaya Gowda

Varm, fængslende og gribende roman om venskab, kærlighed og om at vokse op og være splittet mellem to kulturer.

Den hemmelige datter

Shilpi Somaya Gowda

Gribende og tankevækkende debutroman om adoption, moderkærlighed og mødet mellem to kulturer – om at være født i et land i fattigdom, hvor man er uønsket alene på grund af sit køn.

Østen for solen

Julia Gregson

3 unge engelske kvinder tager i 1928 med skib til Indien - Man følger her deres meget forskellige skæbner og deres problemer med kærligheden, med økonomien og med den selvstændighed, de trods alle stive normer kæmper for hver på deres måde

Søvngængerens guide til at danse

Mira Jacob

Storslået og meget underholdende slægtsroman om indiske indvandrere i USA. En fortælling med både varme og humor og smerte over det mistede.

Alvorlige mænd

Manu Joseph

Indiske Mani bor i Mumbais slum og arbejder på det lokale intrigeplagede institut - Som kasteløs lever han en trist tilværelse, men da det lykkes ham at få sin egentlige talentløse 11-årige søn til at fremstå som et geni, synes hans lykke at være gjort

Impressionisten

Hari Kunzru

En ung mand af blandet indisk/engelsk herkomst søger sin identitet i roman fyldt med tragikomiske hændelser og opfindsomme situationsbeskrivelser.

Magiske frø

V. S. Naipaul

En fortryllende og intens bog, der handler om guerillabevægelser og om det moderne menneskes holdning til disse.

Damekupeen

Anita Nair

5 kvinder mødes i togets "Damekupé"; hver har de deres egen dramatiske historie at fortælle, som handler om værdighed og selvrespekt i nutidens Indien. 

Hjertets ni ansigter

Anita Nair

Rejsebogsforfatteren Chris tager til Kerala for at lære om kathakali-dansen og dens ni følelser -  Dansens myter og lidenskab er universelle, og Chris' nutidige følelsesliv og personerne i hans omgivelser væves sammen i kathakali, som forudsiger alt.

Kærlighedens blå safir

Shobha Nihalani

Neelam, en ung indisk kvinde, er ulykkelig i sit arrangerede ægteskab - Selvom det er vanskeligt, bryder hun ud og tager på sit livs rejse fra Mumbai og ender ved Yammafloden, hvor skæbnen venter hende.

Magisk karma

Alexandra Potter

Sød og underholdende chick lit om kærlighed, Indien og magi. Potter bringer ikke noget nyt til genren, men hendes blanding af humor, sødme og magi er yderst charmerende.

Midnatsrosen

Lucinda Riley

Lucinda Riley har med ’Midnatsrosen’ skrevet en farverig, romantisk og meget underholdende roman. ’Midnatsrosen’ er perfekt sommerferielæsning!

Shantaram

Gregory David Roberts

Oplev Bombay for fuld skrue med en australsk flugtfanges øjne! Storslået fortælling der har det meste: action, et farverigt persongalleri, maleriske beskrivelser …

Fortryllersken fra Firenze

Salman Rushdie

Fortryllersken fra Firenze er fortællingen om, at vi alle bor på den samme jord og er langt mere ens, end vi drømmer om.

Brændte skygger

Kamila Shamsie

Fængslende roman om hvordan krig og konflikter spiller ind i to familiers hverdag gennem tre generationer.

Dyrets folk

Indra Sinha

Fremragende, forvirrende og farverig historie fortalt af et firbenet menneske fra den indiske slum.

Mr. Loves død

Indra Sinha

Et trekantsdrama i Bombay sidst i 1950'erne ender med et mord, der får vidtrækkende konsekvenser for en række mennesker - 40 år senere forsøger Bhalu at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete

Den anden bred

Camilla Stockmarr

Phønix er blevet voksen, hans far er død, og nu skal han også selv dø. Den selvstændige fortsættelse af ’Udflytterne’ er skrevet med en troværdighed, ærlighed og eftertænksomhed, som er dybt rørende.

Vishnus død

Manil Suri

Den alkoholiske altmuligmand Vishnu har arvet en ejendom i Bombay, og hverdagen i den indiske middelklasse beskrives humoristisk og ironisk med dens myldrende, krydderduftende og hektiske baggrund.

Indien tur/retur

William Sutcliffe

Humoristisk og dybt satirisk roman om en ung mand, som sammen med en flok ligesinede drager ud på den "klassiske dannelsestur" til Indien på jagt efter billige stoffer, uforpligtende sex og spirituelle oplevelser

Q & A: drengen, der havde svar på alt

Vikas Swarup

Indiske Ram Mohammed Thomas, der er opvokset på børnehjem, beskyldes for svindel i en stor tv-quiz, hvor han vinder 1 mia. rupees

Filmatiseret i 2008 af Danny Boyle under titlen "Slumdog Millionaire"

Verdenssamleren

Ilija Trojanow

Eventyrlig biografisk roman om den britiske opdagelsesrejsende Richard Francis Burton.