Logo
Bogliste

Nye psykologiske thrillers

Psykologiske thrillers har et vist spændingsmoment som i en medrivende krimi, men de fokuserer ofte i højere grad på den psykologiske udvikling hos personerne end på plottet. Det er svært at regne ud, hvordan historien udvikler sig, og romanen har ofte en uventet slutning, hvilket gør at læseren bliver trukket rundt i manegen lige til sidste side ...

Bøger på listen

Sidste hus på Needless Street

Catriona Ward

I et mix af gotisk uhygge, horror, psykologisk thriller og kriminalgåde har Catriona Ward skabt en mørk og uforglemmelig fortælling.

Da hun var god

Michael Robotham

Forrygende og grum spænding med et eminent plot og overbevisende hovedpersoner. 

Den syvende pige

Stacy Willingham

Nervepirrende thriller om psykologen Chloe Davis, hvis far sidder fængslet for mordene på seks teenagepiger i Louisiana. 

God pige slem pige

Michael Robotham

Michael Robothams hovedperson, retspsykologen Cyrus Haven, er et interessant bekendtskab. Solid psykologisk spænding. 

Djævlegrebet

Lina Wolff

Grum psykologisk thriller udforsker dæmonerne i et voldeligt parforhold i litterær lækkerbisken for den kræsne læser.

Sundial

Catriona Ward

Urovækkende og atmosfærefyldt roman om arv og miljø og om hemmeligheder, der ikke kan holdes nede.

Sidste afgang

Julie Clark

Velskrevet og spændende thriller om to kvinder, der begge ønsker andre liv.

Kostskolen

Karin Wik (f. 1979)

Spændende svensk pageturner om mord og hemmeligheder i et giftigt kostskolemiljø, hvor det handler om at opretholde facaden.

Et godt plot

Jean Hanff Korelitz (f. 1961)

Spændende og skæbnesvanger thriller fortæller om de skræmmende konsekvenser af et litterært tyveri.

Plads 7A

Sebastian Fitzek (f. 1971)

Spændende thriller leder behændigt sin læser på afveje, inden mystikken letter. Fitzek er eminent god til at strikke et finmasket og uigennemskueligt plot sammen.

Det falske vidne

Karin Slaughter

Spændende psykologisk thriller om to kvinders kamp med fortiden. Som altid skriver Slaughter, så det driver ned af væggene med blod, bedrag og bestialske detaljer.

Krybdyrmemoirer

Silje O. Ulstein (f. 1985)

Velskrevet psykologisk thriller er helt umulig at lægge fra sig. Som en slange ruller handlingen sig sammen og ligger til sidst smukt foldet sammen med ringen sluttet.

Sanatoriet

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

En historisk roman om magt, kvindekamp og kærlighed. Anne Sophie Lunding-Sørensen maler endnu engang nogle vidunderlige portrætter af kvinder, der stikker ud.

Eileen

Ottessa Moshfegh

Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.

Døden er kun et øjeblik

Lisa Holmfjord

Thriller om kvindemishandling, der foregår i alle samfundslag, er en velskrevet skildring om Esthers forsøg på at frigøre sig fra en voldelig ægtemand.

Den onde søster

Karen Dionne

Man skal lede længe efter en ondskab så voldsom og gennemført som den, der gennemsyrer denne fortælling. En vanvittig spændende og mørk historie, der kræver gode nerver.

I en mørk, mørk skov

Ruth Ware (f. 1977)

Snigende uhygge og intens spænding langt ude i den mørke skov, hvor en flok veninder er samlet til polterabend. Spørgsmålet er, om der bliver bryllup.

Mørkt bedrag

Colleen Hoover

Lowen skal skrive en serie færdig for en kvindelig succesforfatter, der er invalid efter en ulykke. Lowen bor i forfatterens hus, der er ramt af sorg efter flere familietragedier, og hun forelsker sig lidenskabeligt i hendes mand. Men hvad er det egentlig, der foregår i det hus?

Patienten

Sebastian Fitzek (f. 1971)

Nervepirrende, brutal og meget spændende tysk thriller læses i ét utålmodigt stræk.

Ødemark

Stina Jackson

Dyster, melankolsk og mørk fortælling om en families helt igennem triste tilværelse i en lille by i Sverige.

Hun som våger

Caroline Eriksson (f. 1976)

Nysgerrigt vindueskiggeri bliver til besættelse, når Elena i ensomheden er observatør i familien Storms liv. Snart lurer faren, og rollen som observatør bliver umulig.

Gode naboer

Mattias Edvardsson (f. 1977)

Under den blankpolerede overflade lurer det mørke og dystre i denne spændende psykologiske thriller om et sammentømret nabolag.