Logo
Bogliste

Psykologiske thrillers

Psykologiske thrillers har et vist spændingsmoment som i en medrivende krimi, men de fokuserer ofte i højere grad på den psykologiske udvikling hos personerne end på plottet. Det er svært at regne ud, hvordan historien udvikler sig, og romanen har ofte en uventet slutning, hvilket gør at læseren bliver trukket rundt i manegen lige til sidste side ...

Bøger på listen

Sidste afgang

Julie Clark

Velskrevet og spændende thriller om to kvinder, der begge ønsker andre liv.

Kostskolen

Karin Wik (f. 1979)

Spændende svensk pageturner om mord og hemmeligheder i et giftigt kostskolemiljø, hvor det handler om at opretholde facaden.

Et godt plot

Jean Hanff Korelitz (f. 1961)

Spændende og skæbnesvanger thriller fortæller om de skræmmende konsekvenser af et litterært tyveri.

Plads 7A

Sebastian Fitzek (f. 1971)

Spændende thriller leder behændigt sin læser på afveje, inden mystikken letter. Fitzek er eminent god til at strikke et finmasket og uigennemskueligt plot sammen.

Det falske vidne

Karin Slaughter

Spændende psykologisk thriller om to kvinders kamp med fortiden. Som altid skriver Slaughter, så det driver ned af væggene med blod, bedrag og bestialske detaljer.

Krybdyrmemoirer

Silje O. Ulstein (f. 1985)

Velskrevet psykologisk thriller er helt umulig at lægge fra sig. Som en slange ruller handlingen sig sammen og ligger til sidst smukt foldet sammen med ringen sluttet.

Sanatoriet

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

En historisk roman om magt, kvindekamp og kærlighed. Anne Sophie Lunding-Sørensen maler endnu engang nogle vidunderlige portrætter af kvinder, der stikker ud.

Eileen

Ottessa Moshfegh

Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.

Døden er kun et øjeblik

Lisa Holmfjord

Thriller om kvindemishandling, der foregår i alle samfundslag, er en velskrevet skildring om Esthers forsøg på at frigøre sig fra en voldelig ægtemand.

Den onde søster

Karen Dionne

Man skal lede længe efter en ondskab så voldsom og gennemført som den, der gennemsyrer denne fortælling. En vanvittig spændende og mørk historie, der kræver gode nerver.

I en mørk, mørk skov

Ruth Ware (f. 1977)

Snigende uhygge og intens spænding langt ude i den mørke skov, hvor en flok veninder er samlet til polterabend. Spørgsmålet er, om der bliver bryllup.

Mørkt bedrag

Colleen Hoover

Lowen skal skrive en serie færdig for en kvindelig succesforfatter, der er invalid efter en ulykke. Lowen bor i forfatterens hus, der er ramt af sorg efter flere familietragedier, og hun forelsker sig lidenskabeligt i hendes mand. Men hvad er det egentlig, der foregår i det hus?

Patienten

Sebastian Fitzek (f. 1971)

Nervepirrende, brutal og meget spændende tysk thriller læses i ét utålmodigt stræk.

Ødemark

Stina Jackson

Dyster, melankolsk og mørk fortælling om en families helt igennem triste tilværelse i en lille by i Sverige.

Hun som våger

Caroline Eriksson (f. 1976)

Nysgerrigt vindueskiggeri bliver til besættelse, når Elena i ensomheden er observatør i familien Storms liv. Snart lurer faren, og rollen som observatør bliver umulig.

Gode naboer

Mattias Edvardsson (f. 1977)

Under den blankpolerede overflade lurer det mørke og dystre i denne spændende psykologiske thriller om et sammentømret nabolag. 

Noget i vandet

Catherine Steadman (f. 1987)

Et ungt par på bryllupsrejse, tager ud for at dykke. Da de finder en taske med bl.a. penge og diamanter, øjner de en chance for at starte på en frisk, stifte familie og aldrig bekymre sig om penge igen. Det bliver startskuddet til moralske dilemmaer og frygt

Sidst jeg så dig

Liv Constantine

En pageturner af en thriller, der leder tankerne hen på de gode gamle Agatha Christie-bøger i bedste whodunit-stil og med paranoiaen lurende i baggrunden.

Passager 23

Sebastian Fitzek (f. 1971)

Fremragende og uforudsigelig thriller kræver stærke nerver og nogle timers fuldstændig fred og ro.

Døden er kun et øjeblik

Lisa Holmfjord

Thriller om kvindemishandling, der foregår i alle samfundslag, er en velskrevet skildring om Esthers forsøg på at frigøre sig fra en voldelig ægtemand.

Kongeriget

Jo Nesbø

Krimimesteren har for en stund forladt sin genre, men hans thriller, der både er en familiehistorie og en hjemstavnsskildring, er lige så spændende og medrivende. 

Rivalen

af Sophie Hannah, Holly Brown, B.A. Paris & Clare Mackintosh

Velskrevet og fængslende thriller om en gruppe teenagepiger og deres mødre i et snævert og sammenspist miljø på en teaterskole i London. 

Den onde søster

Karen Dionne

Man skal lede længe efter en ondskab så voldsom og gennemført som den, der gennemsyrer denne fortælling. En vanvittig spændende og mørk historie, der kræver gode nerver.

Den der falder

Michael Larsen (f. 1961)

Det er en meget velskrevet og anderledes thriller, Michael Larsen denne gang har begået, der delvist bygger på selvoplevede søvnlammelser.

Adèle

Leïla Slimani (f. 1981)

Den marokkansk-franske forfatter Slimani har skrevet en rå roman om sexafhængighed og om en kvindes jagt på at føle sig i live.

Min mands elskerinde

Sara Linderoth Bouchet (f. 1980)

Fængslende spændingsroman om dystre hemmeligheder og erindringer er mystisk, medrivende og helt ude i hampen.

En anonym pige

Greer Hendricks og Sarah Pekkanen

Jessica tror, hun deltager i et uskyldigt sociologisk eksperiment, men i virkeligheden er hun udsat for grov manipulation i nervepirrende psykologisk thriller.

Sekretæren

Renée Knight

Loyalitet kan koste dyrt, og sekretæren betaler prisen i lovende psykologisk thriller, der desværre taber pusten undervejs.

Til døden os skiller

Michelle Richmond

'Til døden os skiller' får en anderledes skræmmende betydning i denne spændende og velskrevne psykologiske ægteskabsthriller.

Vuggesang

Leïla Slimani (f. 1981)

Hvor godt kender du egentlig dine børns barnepige? Leïla Slimanis hårrejsende psykologiske thriller blotlægger os dér, hvor vi er mest sårbare.

Vilde dyr sommer

Gin Phillips

Lige før lukketid starter et sandt mareridt i zoologisk have, og gæsterne bliver jaget vildt i hæsblæsende thriller om mennesker under pres.

Den ottende dødssynd

Rebecka Edgren Aldén

Dette er bogen for dig, der kan lide psykologiske thrillere og ikke er til blodige mord eller ensomme, fordrukne politimænd. 

Kvinden der forsvandt

Gillian Flynn

Veloplagt psykologisk triller om det perfekte par, som under overfladen slet ikke er, hvem de udgiver sig for at være. Hvem narrer hvem?

 

Kvinden i toget

Paula Hawkins

Tre forskellige kvinder er omdrejningspunktet i denne ualmindeligt spændende psykologiske thriller, hvor intet er som det syner.

Min mands hustru

Jane Corry

Psykologisk thriller med elementer af Domestic Noir om ægteskabelige hemmeligheder og løgne, der breder sig som ringe i vandet. 

Kata

Steinar Bragi

Højspændt islandsk hævnroman om mænd, der mishandler kvinder, og om en vred og traumatiseret kvinde, der får nok og går amok. Det er tankevækkende, effektivt og velskrevet.

Højlandet

Steinar Bragi

Moderne psykologisk kammerspil på den islandske sandslette byder på nervepirrende læsning med masser af gotiske gys.

Skruestikken

Flynn Berry

Da Nora vil besøge sin søster, finder hun hende brutalt myrdet. Parallelt med politiets efterforskning leder Nora selv efter en drabsmand, og hendes sorg og overvejelser afdækker en kompliceret søskenderelation, som mange vil genkende.

Enken

Fiona Barton

Da lille Bella forsvinder sporløst fra sin mors have, mistænkes Greg Taylor for at have bortført hende. Jean Taylor står ved sin mands side, hun ved at han er uskyldig. Hun kender ham, eller gør hun?

Sommerfugleeffekten

Karin Alvtegen

Bodil forlader sin mand, da hun får at vide at hun skal dø, datteren Viktoria bryder kontakten, og Andreas udvikler posttraumatisk stress efter et røveri. Tre mennesker når til et vendepunkt i deres liv

I misosuppen

Ryu Murakami

Krimi fra Japan - 20-årige Kenji er uautoriseret turistguide i Tokyos undergrund - Han hyres af Frank, der viser sig at være en psykopatisk amerikansk massemorder

Verdens heldigste kvinde

Jessica Knoll

Ani FaNelli har brugt halvdelen af sit liv på at opbygge det perfekte liv med karriere, image og brylluppet med den perfekte mand lige om hjørnet. Men bag facaden lurer en hemmelighed, som truer drømmen.

Nultid

Juli Zeh

På Lanzarote skal dykkerinstruktøren Sven lære den lækre Jola og hendes forfattermand Theo at dykke og begå sig under vand. Men uhyggen breder sig – til lands og ikke mindst til vands.

Dukkeføreren

Paul Harper

Psykologisk thriller. Psykologen Vera List opdager til sin forfærdelse, at to af hendes klienter har et forhold til den samme mand, og at han kan invadere deres tanker.

Babyalarm

Vibeke Dorph

Knugende spændingsroman fra debutant om en fødselsdepression, der måske er mere end det og ikke udelukkende et produkt af psyken.

En hjælpende hånd

Gillian Flynn

Novelle. Hovedpersonen, en ung kvinde, tjener til dagen og vejen ved at foregive at hun har psykiske evner.

Kvinden i graven

Julia Heaberlin

Tessa er eneste overlevende blandt "De sortøjede piger", fire teenagepiger fundet i en massegrav i 1996.

Pantomime

Annika von Holdt

Sharon var børnelæge, men hun afsoner nu en livstidsdom for mordet på sin mands elskerinde. Det lykkes hende at flygte, og hun leder nu efter sin lille søn og baggrunden for sin uretmæssige dom. Men intet er, som det synes.

Varslet

Liz Jensen

Usædvanligt forlags-stunt: pengene retur, hvis du ikke bryder dig om bogen! Men det gør du!

Kom aldrig mere tilbage

Hans Koppel

En kvinde forsvinder sporløst på vej hjem fra arbejde. Nervepirrende krimi om ondskaben, som hele tiden lurer.

Det burde du have vidst

Jean Hanff Korelitz

Grace Sachs er en succesfuld psykolog og gift med en læge. Hun har skrevet en selvhjælpsbog om, hvordan kvinder ikke følger deres intuition, når de vælger partnere, og derfor er nemme ofre.

Faldet

S. K. Tremayne

Et ægteskab i opløsning, et barns død og en øde ø er udgangspunktet for denne Domestic Noir, som er en gysende læseoplevelse.

Efter branden

Rosamund Lupton

Grace styrter ind i en brændende skole for at redde sin datter Jenny. Svært forbrændt bliver de begge indlagt på intensiv, men hvem er det, der vil Jenny det ondt? Og satte nogen ild på skolen for at komme Jenny til livs?

Lyden af stilhed

Rosamund Lupton

Yasmin ankommer til Alaska sammen med sin døve datter, Ruby, for at mødes med sin mand, Matt. Men noget er helt galt. Matt er ikke i lufthavnen, og politiet fortæller, at han er død. Jo flere spørgsmål Yasmin stiller, jo mærkeligere virker det hele.

Sandheden om Amelia

Kimberly McCreight

Ved du egentlig, hvad din teenager går laver? Sandheden om Amelia tegner et portræt af en ond og grusom verden, hvor manipulation, mobning og nederdrægtigheder er hverdagskost.

Sundhedsplejersken

Nova Lee Maier

Neglebidende spændende psykologisk thriller om den smukke og mystiske sundhedsplejerske Hennequin, som har yderst ubehagelige motiver.

Fluen og evigheden

Håkan Nesser

Virtuos og spændende filosofisk roman, som illustrerer Kierkegaards motto om at livet leves forlæns og forstås baglæns.

Straf

Håkan Nesser

Håkan Nesser triumferer igen med overrumplende spænding og fantastisk fortælleteknik i denne nye mystiske roman om straf og skyld og fortrydelse.

Gode naboer

Ryan David Jahn

Psykologisk og mareridtsagtig thriller om et mord, der ikke burde have fået lov til at ske.

Hvor intet bryder vinden

Leonora Christina Skov

En uforudsigelig psykologisk thriller med præmissen: Hvad sker der, når man sender syv mennesker med liv på samvittigheden ud på en øde ø i en måned?

Stadig savnet

Chevy Stevens

Uhyggelig, ubehagelig og næsten uudholdelig roman om en kvinde, der bliver kidnappet.

Løgnen

C.L. Taylor

Hvad sker der, når fire veninder tager på ferie i Nepal og kun to kommer hjem igen? Domestic-Noir thriller giver kuldegysninger og gåsehud.

 
 
 

Eksperimentet

Catrine Tollström

Psykologisk spændingsroman som udover at være spændende og fermt konstrueret også sætter fokus på kendiskulturen og menneskers reaktioner under pres.

Ophelia

Lisa Unger

Annie Power lever et skønt liv med sin mand Gray og datteren Victory. Alt synes perfekt indtil fortidens spøgelser begynder at hoppe ud af skabene.

Før jeg lukker øjnene

S. J. Watson

Opfindsom og klaustrofobisk spændingsroman der sætter fokus på, at man ikke er ret meget, hvis man ikke har sine minder.