Logo
Bogliste

Bøger om bøger

I disse fortællinger er bøger ikke bare passive objekter - de er dynamiske figurer, magtfulde symboler og indimellem endda medvirkende hovedpersoner i deres egen ret.

Uanset om du er en lidenskabelig bogelsker, en spirende forfatter, eller bare en nysgerrig læser, vil du finde rigelig inspiration og indsigt i denne meta-litterære verden af bøger om bøger.

Bøger på listen

Menneskets dybeste erindring

Mohamed Mbougar Sarr

Filosofisk og dyster jagt ind i litteraturen sætter spot på kolonialismen og de ar, den sætter i flere generationer. 

Kasse 19

Claire-Louise Bennett

Genresprængende og fascinerende værk om litteraturen som samtalepartner. At læse er at leve, synes denne vilde roman at sige.

Byen i skyerne

Anthony Doerr

En gobelin af historier, der er vævet så forunderligt, at den forbinder levet liv med flere hundrede års mellemrum.

Midnatsbiblioteket

Matt Haig

Matt Haig har skrevet en rørende og spændende roman om livsvalg, selvaccept og bogmagi. En læseoplevelse som både underholder og sætter sig i læseren efterfølgende.

Evigheden i et siv : historien om bogen

Irene Vallejo (f. 1979)

Alvorstungt, animeret, afsindigt grundigt researchet. Sådan er Irene Vallejos store, pulserende essay om bogens historie.

 

Penelope er syg

Ole Robert Sunde (f. 1952)

Ole Robert Sundes essayistiske skrivemåde, fyldt med associationer, gør romanen helt usædvanlig og uforglemmelig. En hel verden udtrykkes i en enkelt sætning.

En søn

Alejandro Palomas (f. 1967)

Magisk mesterværk om Guille, der bor alene med sin far, er en hjertegribende fortælling om at finde trøst i sin fantasi og i litteraturen, når verden gør ondt.

Rosens navn

Umberto Eco

Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.

Den uendelige historie

Michael Ende

En drengs fantasi fører ham ud på en magisk rejse for at redde et døende land. Den uendelige historie holder stadig som eviggyldig og højtelsket børneklassiker.

Vindens skygge

Carlos Ruiz Zafón

'Vindens skygge' er en bog om en bog, der på magisk vis griber ind i den unge Daniels liv, en stor roman fra den spanske forfatter Carlos Ruiz Zafón, som du ikke må snyde dig selv for. 

Læseren i morgentoget

Jean-Paul Didierlaurent

Guylain læser hver morgen sider højt fra bøger i morgentoget på vej til arbejde. En dag får han fat i en ung kvindes dagbog og en stor historie udfolder sig for ham.

Det litterære apotek

Nina George

Fremragende og velskrevet feelgod-roman om den store kærlighed, livet og døden. Uanset hvilke bøger man plejer at læse, så bør man unde sig at give denne bog en chance.

Helligdag

Graham Swift

Helligdag udspiller sig 30. marts 1924.

Historien om A. J. Fikrys liv

Gabrielle Zevin (f. 1977)

Varm og humoristisk feel-good roman om den nørdede og lidt stakkels boghandler i et lille farverigt lokalsamfund i New England. En hyggelig læseoplevelse uden skarpe kanter.

Dette burde skrives i nutid

Helle Helle

Helle Helles blændende roman vibrerer af undertekst og tryllebinder læseren i et univers, hvor overfladen hele tiden er ved at krakelere.

Siden blev det for pænt

Trisse Gejl

'Siden blev det for pænt' er en samtidsroman om det moderne menneskes jagt efter lykke, selvrealisering og sammenhæng i en sump af selvmedlidenhed og fortrængt smerte.

Den skinbarlige sandhed om Lumikkos litterære selskab

Pasi Ilmari Jääskeläinen (f. 1966)

Litteraturens kraft rulles ud i denne finske perle, der stiller spørgsmål ved, om vi bliver bedre mennesker af at læse skønlitteratur.

Nathaniel P’s affærer

Adelle Waldman

Intelligent og humoristisk sædeskildring der foregår blandt New Yorks litterære intellektuelle og portrætterer en selvfed mand, der minder om Bridget Jones’ chef Daniel Cleaver.

Baseret på en sand historie

Delphine de Vigan

Filosofisk, fransk, foruroligende og fremragende. Tankevækkende thriller om fiktion og virkelighed. D’après une histoire vraie?

Bogtyven

Markus Zusak

Når døden fortæller, skal man virkelig lytte.