Logo
Bogliste

Femikrimi (den skandinaviske)

Listen rummer et bredt udvalg femi-krimier. Min definition på en femi-krimi er: En kriminalromaner skrevet af en eller flere kvindelige forfattere ud fra en kvindelig synsvinkel med en kvindelig hovedperson. I mange tilfælde er den kvindelige hovedpersons eventuelle mandlige partner også en særdeles nærværende og aktiv medspiller. Hos mange kvindelige krimiforfattere med mandlige hovedpersoner, er den kvindelige synsvinkel også repræsenteret, men disse forfattere er – ud fra min definition på en femi-krimi - ikke medtaget på denne liste, ligesom krimier skrevet af mænd eller par, hvor den ene er en mand, heller ikke er medtaget.Som eksempel kan nævnet Jens Henrik Jensens serie om Nina Portland.

Hvor den angelsaksiske femi-krimi har stået lidt i stampe, er der fuld gang i den skandinaviske femi-krimi, hvor genren breder sig og tager andre genrer ind. Den tyske femi-krimi har ikke fået sin egen liste - men Gisela Klönne er et godt bud!For de fleste forfatteres vedkommende er der tale om lange serier med en gennemgående hovedperson. Som hovedregel er det den nyeste bog, der er på listen.

Det er min intention,  at listen skal være aktuel og afspejle, hvad der rører sig her og nu. Derfor er det kun forfattere, som stadig skriver, der er med på listen.

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Pigerne fra Englandsbåden

Lone Theils

Veldrejet krimidebut fra danske Lone Theils, som benytter sig dygtigt af alle femikrimi-genrens greb i denne uhyggelige historie om forsvundne piger baseret på virkelig hændelser.

Fotografiet

Carina Bergfeldt

Journalist Julia Almliden undersøger med bævende hjerte en mordsag, hvor sække med kropsdele er fundet i en sø. Måske vil hendes forsvundne far også blive fundet? Anna Eiler fra politiet er sat på sagen, der udspringer af kvindemishandling.

Drengen fra Agadir

Ditte Birkemose

Krimi - Kit Sorel bliver - egentlig mod sin vilje - involveret i sagen om en ung mand med marokkansk baggrund - Han har skippet sine danske venner og i stedet engageret sig mere og mere i en islamisk koranskole med formodede forbindelser til terrormiljøet

Ilkas arv

Sara Blædel

Blædel fortsætter effektivt sin serie om Ilka, der arver sin fars bedemandsforretning. En trilogi til dig der elsker en god familiehistorie og måske også læser en krimi i ny og næ.

En tid til at dræbe

Karin Alfredsson

Krimi - Ellen Elg er svensk læge og vil gøre en forskel -  I Afrika aborterer en kvinde og dør -  I USA dør en højesteretsdommer -  Elementerne væves sammen, da Ellen drager til Zambia og vikles ind i kvindeundertrykkelse, voldtægter, uønskede graviditeter og finder ud af, præcis hvor langt visse

Hævn

Stine Bolther

Krimi - Danmarks justitsminister og hans kone er blevet myrdet i deres hjem i Klampenborg, og i et forløb parallelt med politiet kaster den unge, chikke kriminalreporter Lise Toft sig ind i sagen.

Den gule plet

Lene Rikke Bresson

Seks mennesker skydes ned under morgensamlingen på Grønbæk Højskole, og da forstanderens søn begår selvmord i umiddelbar forlængelse af skyderiet, virker sagen klar - Kriminalkommissær Berg er dog ikke overbevist og beder Mona Lisa Kirk om hjælp

Jeg finder dig altid

Elsebeth Egholm

En rigtig page-turner om kvinden Rina, der lever et dobbeltliv som læge om dagen og gadekunstner om natten.

Lucy

Lotte Dalgaard

En nordsjællandsk kvinde, der forsvandt fra sit hjem som teenager, dukker pludselig op på øen Jersey i Den Engelske Kanal, sigtet for narkotikasmugling. Journalist Line Lyng besøger hende i øens fængsel for at få et interview. Men der er en, som ikke synes, Line skal snage. 

Husdyret

Camilla Grebe

Overbevisende, uhyggelig og medrivende krimi er ud over at være en god historie også en kommentar til de mange fordomme overfor det fremmede og anderledes.

Vinder af Glasnøglen 2018

Mirakelmanden

Julie Hastrup

Da drabsefterforsker Rebekka Holm i "Mirakelmanden" rejser til Stockholm for at besøge sin kæreste Niclas, bliver hun uforvarende viklet ind i to opsigtsvækkende sager, der viser sig at hænge uløseligt sammen.

Under liv

Karin Hede

Under liv er den tredje bog med kriminalkommissær Marianne Iversen som hovedperson. Forfatter Karin Hede fortæller i samtale med mediebibliotekar Jacob Krogsøe om tilblivelsen af krimien, som handler om at ofre ikke altid kun er ofre.

I støv og aske

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Anne Holt har gjort det igen. Hun skriver reflekterende og mesterligt om ondskaben i endnu en meget spændende kriminalroman om et muligt justitsmord og et selvmord.

De ubeskyttede

Kari Hiekkapelto

Kriminalefterforskeren Anna er overbevist om, der ligger mere bag en ulykke, en forsvinding og en narkobande end hvad det umiddelbart ser ud til

Møgkællinger

Gretelise Holm

Den provokerende titel skal ikke afskrække begejstrede Karin Sommer-fans. Gretelise Holm leverer det femte bind i serien i flot stil.

Pumasommer

Merete Junker

Krimi. Advokat Torkel Vaa modtager flere breve med tegning af en blå puma - hver gang ledsaget af død eller ulykke i hans nærhed. Sammen med veninden Mette Minde finder han ud af, at et hævnmotiv skal findes i nogle barndomshændelser

Den betænksomme morder

Lene Kaaberbøl

Fjerde bog i serien om Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg tager os med til Viborg, hvor Nina bliver brutalt overfaldet og til Filippinerne, hvor et højhus kollapser.

Som offer til Molok

Åsa Larsson

Spændende krimi fra det barske miljø i Kiruna-området, hvor en kærlighedsaffære for hundrede år siden trækker spor til nutiden.

Hvor er de unge piger nu?

Leena Lehtolainen

Efterforskningsleder Maria Kallio fra politiets specialgruppe for atypiske sager kastes ud i en sprængfarlig sag om forsvundne muslimske piger.

Længere ud på landet

Anita Lillevang

Krimi - Carla forsøger fortsat at finde sig til rette i provinsen med sin familie, men fundet af naboen hængt i laden gør det udfordrende - Pludselig er pædofæli og dyremishandling emnerne i den lille by

Jernblod

Liza Marklund

Dronningen af den skandinaviske femi-krimi, Liza Marklund, afslutter serien om Annika Bengtsson med en ualmindelig spændende og ganske troværdig krimi.

Syndfloder

Kristina Ohlsson

En mand bliver fundet død, siddende i sin lænestol foran pejsen med et skudhul i brystet. Han har sin datters vielsesring på fingeren.
En bedemand leder efter sin bror, som ingen andre savner. Bedemanden er sikker på, at broren og hans familie ikke er forsvundet frivilligt.

Lange sorte negle

Therese Philipsen

Per Roland får sig en overraskelse fra Molly Crawford dukker op og har brug for hjælp med en forfærdeig sag.

Leona

Jenny Rogneby (f. 1974)

En eftermiddag i det centrale Stockholm går en syvårig pige, nøgen og blodig, ind i en bank og truer sig til et million beløb, som har held med at få med sig derfra. Det usædvanlige røveri får hurtigt pressens fulde bevågenhed.

Havkatten

Ann Rosman

I 1906 ankommer kong Oscar d. 2 til kurstedet Marstrand. På Turisthotellet bor direktør Lundgren, der håber at hans syge datter Karolina kan kureres.

Tiggeren

Sofie Sarenbrant

En række mord på rumænske tiggere finder sted i Stockholm om natten, og efterforskerne bliver ramt af mystiske hændelser. Nogen står bag - og nogen trækker i trådende i efterforskningen.

Fars dreng

Emelie Schepp (f. 1979)

Fantastisk gensyn med holdet fra Norrköbing i en fremragende og meget spændende historie med et gennemført plot.

Velkommen hjem : kriminalroman

Ninni Schulman

Krimi. Journalist Magdalena Hansson tager modvilligt til genforeningsfest med sin gamle klasse. I forbindelse med festen bliver to af deltagerne dræbt, og sammen med politiet får Magdalena sin sag for

Helt til grænsen

Susanne Staun

Krimi med den aparte retsmediciner Maria Krause fra Odense. Hendes gode kollega har tilsyneladende begået selvmord, men Maria mener noget andet og undersøger sagen i største hemmelighed. Samtidig sender hendes chef mærkelige sms'er til hende, og en anden stalker hende. Hvad sker der?

Heksedrengen

Lone Theils

Spændende, men ikke helt troværdig, krimi om journalisten Nora Sand, der på samme tid bliver involveret i en sag om en myrdet nigeriansk professor og kidnapningen af en dansk-russisk dreng.

Stjålne liv

Helle Vincentz

Medrivende thriller sætter både fokus på den voksende fertilitetsindustri og magtspillet blandt ministre og embedsmænd på Christiansborg.