Grønne grænser
Farverig fortælling om dyrlægefamilien Bech og et tidsbillede af efterkrigstiden i Danmark.
Modstand, eftertænksomhed og eksistentiel usikkerhed prægede 1940’erne, hvor krigen og dens følger satte sine tydelige spor på hverdagslivet i Danmark. De spørgsmål og ændringer, som opstod i dette årti, blev ikke bare inddraget i litteraturen i 1940’erne, men bliver til stadighed ved med at dukke op i vor tids litterære værker.
Farverig fortælling om dyrlægefamilien Bech og et tidsbillede af efterkrigstiden i Danmark.
Lavmælt besættelsestidsfortælling om den unge Adelheid, som går ind for Hitlers idéer og nationalsocialismen, men som langsomt ændrer mening, da konsekvenserne går op for hende.
Sidste bind i serien om kriminalbetjent Poul Bjørner under besættelsestid. Ole Frøslev formår igennem hele serien at give et formidabelt billede på en tid, hvor tingene sjældent rakte, som man ønskede.
Agate lever videre i Grønfeldts uimodståelige univers, lever helt og fuldt.
Besættelsen af Danmark var en mellemting mellem at være i krig og så alligevel ikke. En mellemting mellem at høre om ufattelige tab på Østfronten i nyhederne fra BBC og få dagligdagens rationeringsmærker til at slå til.
Danske Signe forelsker sig under krigen i en tysk officer, så da han beder hende komme til Tyskland i 1945, har hun ingen betænkeligheder.
Fascinerende beretning om en stærk og kompromisløs kvinde, der efter besættelsen vender hjem fra Tyskland og bliver fængslet for fortidens synder.
Hans Otto Jørgensen har om nogen i moderne dansk litteratur beskrevet miljøer og mennesker, hvis erfaringer kun undtagelsesvis bliver bragt i litterær form.
"Kære Albertine - kære søde faster" sådan begynder den meget underholdende, morsomme og fascinerende historie om beboerne i Flakhavn i det sydfynske øhav.
Krigen er i sin sidste fase, og modstandsgruppen BB er klar på endnu et slag mod tyskerne. Men under en aktion går det galt - hvem er stikkeren i blandt dem?
I en flertydig, velkomponeret roman bliver en nyskilt fars problemer sat i relief af mennesker, der blev dybt påvirkede af centrale begivenheder fra 2. verdenskrig.
I 'Havside sommer,' foregår sommeren 1947 for 8-årige tænksomme Ib på Fanø og i Varde. Der er fætre, onkler og tanter, og hverdagen reflekteres varmt og nænsomt.
Smuk roman om store følelser, om døden, om sorgen, om tilgivelse og om hemmeligheder og fortielser.
Panduros forfatterskab skildrer ofte afvigere, der er blevet trætte af normaliteten og hverdagens trivialitet. 'De uanstændige' er ingen undtagelse.
En perle af en roman. Poetisk og medrivende, fuld af humor og livsvisdom fortæller den i et fortættet sprog om en verden set fra børnehøjde.
Retrospektiv roman om Lille Sven, der melder sig ind i modstandsbevægelsen, og de københavnske sabotørkredse
Bjarne Reuter har hentet inspiration til romanen 'Drengene fra Sankt Petri' fra modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge drenge i Aalborg.
Filmatiseret i 1991 af Søren Kragh-Jacobsen under samme navn
Gribende trekantsdrama om krigens og modstandskampens ofre.
Rifbjerg har gjort det igen: med ord fremtryllet mennesker og stemninger, der på godt og ondt trænger dybt ind i læserens bevidsthed.
I 'Frydenholm' former Scherfig et uhyre vidtspændende persongalleri, der tilsammen tegner et bredt og kritisk billede af Danmark og danskerne under krigen.
Originaludgave: 1962
Alberts familiehistorie begynder med en problematisk barndom, bl.a. er to brødre nazister. Da moderen er døende, vender han tilbage og må gøre op med, hvad han altid er flygtet fra.
Thorstein Thomsen skuffer ikke. Med denne roman har han skabt en klassiker, en vedkommende og rørende roman om en mand, som ikke kan elske - fordi han ikke elsker sig selv.